https://www.bankier.pl/forum/temat_zwrocilem-uwage-na-lament-akcjonariuszy-na-tej-spolce,34205643.htmlod tamtej pory zaczęły się na spółce ponadstandardowe ruchy a w ostatnim czasie zbliżył się walor do szczytu rocznego usytuowanego na 35 gr.
Przypomniałem sobie o spółce widząc w infostrefie nowego newsa ze spółki:
linkwidać, że spółka rozwija nowe technologie i przypomina mi to mojego znajomego maćka J. , ktory drążył drążył w nowych technologiach robiąc kilka bubli i w końcu wydrążył spółke na głównym rynku o kapitalizacji ponad miliarda pln, która rok w rok płaci dywidendy,
tego wam życzę w softblue bo ludzie którzy to tworzą są zdolnymi inżynierami, ale mają mniejszą zdolność z monetaryzacji tego co realizują ,
Myślę , ze w końcu jeden z ich projektów na które dostają niemałą kasę wypali a wówczas i humory wam poprawią się jak kurs zacznie gwałtownie odbijać,
czy tak będzie ?
myślę , ze jest szansa bo firma nie ziewa i cały czas drąży nowe projekty.
Wiadomym jest , ze Tomasz K powiązany z soft blue jest w invention med prezesem i tam doprowadził do współpracy z htc globalnym w rozwoju technologii VR.
potrafią ściągnać w zespół swój ludzi bo jakiś czas temu widziałem jak ambroziak promował ich vr w tvnie w swoim programie.
Ale wracając do softblue, uważam , ze nie ma dużego ryzyka utraty wartości na akcjach a jedynie problemem jest płynność która na tej spółce już kiedyś była. więc duża szansa powrotu skoro już coś było.
Myślę , ze jutro coś kupie pierwszy raz na ksiażkę tak na razie aby pamiętać a po nowym roku przyjrzę się mocniej spółce