Witam wszystkich serdecznie,
Od zakupu PGE na debiucie obserwuje ten wątek systematycznie. Dzisiaj postanowiłem się zalogować i opisać swój przypadek.
Jestem strasznie zawiedziony, ubrano mnie w akcje PGE po 26PLN uśrednione razem z zakupem pierwotnym po 23. Nie brałem lewara i pewnie dobrze.
Mam teraz 2000 akcji i czekam aż podskoczą do min 25,50 i sprzedaje. Oczywiście nie zamierzam sprzedawać przed 19 marca. Osobiście jestem bardzo zawiedziony propagandą i nagonką prowadzoną w mediach na zakup PGE - to wielkie oszustwo tak mozna nabrać się tylko raz. Oczywiście prywatyzacja udała sie, ale prywatni inwestorzy zostali pozbawieni pieniędzy, poprostu wyciagnięto od nich oszczędności z lokat kusząc dużym zyskiem.
Współczuje lewarowcą którzy nabrali kredytu i trzymali akcje dłużej licząc na wzrost.
Jak na razie (kurs 24) jestem 4000PLN stratny plus koszta biura maklerskiego. Dałem się skusic ofercie na której nie mozna stracić.
Ludzie nie wierzcie mediom, biurom maklerskim czy rekomendacją to wszystko nie ma przełozenia na kurs akcji. Jedyne pocieszenie to to że PGE to jednak dobra spółka i kiedyś przeskoczy 26PLN a może nastapi to już po 19 tym marca.
Tego sobie i Wam życzę
Mario