Do osoby przedstawiającej się jako Oszukani przez Petrolinvest: Tydzień temu napisałem do Pana na podanego tu e-maila. Uznając, że osoba, która utworzyła ten profil kieruje się troską Akcjonariuszy Petrolinvest S.A., poprosiłem o kontakt w związku z przedstawianymi przez nią informacjami. Jednak żadnej odpowiedzi nie otrzymałem. Jeśli więc utworzenie tego profilu nie jest prowokacją, proszę o odpowiedź tutaj lub na mojego e-maila (rmaecki4@gmail.com). Zapewne dysponuje Pan dokumentami potwierdzającymi zamieszczane tu informacje. Jeśli mimo tego i mimo obowiązku, nie złożył Pan zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa, proszę o zwrot wszelkich dokumentów potwierdzających przedstawione przez Pana dane. Względy uczciwości wymagają również aby autor tego profilu podał swoje imię i nazwisko, tym bardziej, że oczekuje od Akcjonariuszy aby poszli za niego do prokuratury w związku z przedstawianymi przez siebie informacjami. Jako Prezes Zarządu bardzo proszę zatem o przedstawienie się w celu podania Pana danych w prokuraturze jako osoby posiadającej wiedzę o opisywanych przez Pana nieprawidłowościach. W przeciwnym wypadku Zarząd Petrolinvest S.A. uzna utworzony profil wraz z wskazywanymi tu informacjami za działania skierowane wprost przeciwko Spółce i na szkodę jej Akcjonariuszy. W takim wypadku będziemy także zobligowani do złożenia zawiadomienia do prokuratury przeciwko osobie, która utworzyła ten profil. Biorąc bowiem pod uwagę toczące się postępowania karne w sprawie przestępstw popełnionych w okresie, w którym członkami Zarządu byli Bertrand Le Guern i Franciszek Krok, możemy domniemywać, że profil ten powstał na zlecenie ww. osób i wyłącznie w tym celu, aby oszukiwać Akcjonariuszy i zrzucać winę za popełnione przestępstwa na osoby pełniące funkcje zarządcze przed 2010 rokiem. Konkludując, jeśli mimo posiadanej przez siebie wiedzy, nie zdążył Pan złożyć zawiadomienia do prokuratury od 2008 r., bardzo proszę o odpowiedź w imieniu Zarządu Petrolinvest S.A. i dla dobra Akcjonariuszy. Wszyscy bowiem dziwimy się gdzie Pan był przez 16 lat, skoro do dziś nie zareagował Pan w sprawach, o których Pan tu sygnalizuje. Pisze Pan, że wszyscy zostali oszukani, dysponuje Pan na to dokumentami, ale ani z prokuraturą, ani z Zarządem Pan się w tej sprawie nie kontaktuje. Ryszard Małecki, Prezes Zarządu Petrolinvest S.A.