Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  4,27 zł , zmiana od tamtej pory: 326,23%

Okiem Chodzika Księżycowego, spojrzenie na rynek

Jestem dzisiaj na pozycjach krótkich, wziętych na początku dnia. Są już bezpieczne. Jest to moje czwarte pod rząd dobre zagranie na rynku - Auto - PZU - PGE- kontrakty.
Nudzę się, a jak się nudzę, to wzbiera we mnie chęć pisania, więc postanowiłem podzielić się z Wami, moi szanowni koledzy tym co chodzi mi po głowie.
Niestety, jeśli gospodarkę w ryzach trzyma polityka, to nic z tego dobrego wyniknąć nie może. Wydaje się, że tak właśnie jest. Dramatyczny wręcz spadek inwestycji, to zjawisko jedynie potwierdza.
Innym rodzajem potwierdzenia jest oczywiście zachowanie się Wigu, oraz Wigu 20.
Ponieważ, patrzę na rynek głównie okiem technika, więc chciałem ograniczyć się tu do tego na czym się znam.
Wcześniej napisałem, że św. Mikołaja u nas nie będzie, wybrał inną trasę i Polski nie odwiedzi.

Są dwie spółki, które przeciwstawiają się obecnie bessie. To wasz Autopartner, który jednak nie ma dla rynku większego znaczenia i trzyma się, zresztą znakomicie, poprzez dobre perspektywy oraz równie dobre wyniki ekonomiczne. Oczywiście to czy się utrzyma zależy tylko i wyłącznie od akcjonariuszy. Wolumen obrotów jest niski i jedno duże zlecenie jest w stanie wiele tu zamieszać.
Druga spółka to PZU. Zapewne to, że ma przejąć bank oraz zapowiadany znaczny wzrost ubezpieczeń, utrzymuje notowania w okolicy 29 złotych, a więc przy końcu fali ,,C,, korekty prostej z jaką mieliśmy tam nie tak dawno do czynienia, a z której również ja skorzystałem skwapliwie.
Natomiast, po opisaniu całego rynku Falami Ralpha Elliotta, moje nastawienie przybrało bardziej pesymistyczną postać. Nie powinno to dziwić nikogo, wszak od ponad roku, krakam, krakam i wykrakałem piękną bessę. To będzie rana wspaniała, nie cięta, lecz szarpana. Już dzisiaj wygląda paskudnie, mam nadzieję, że nie wda się gangrena.

Na tym poprzestanę, czekam na komentarze, pokrzyczycie, powarczcie, to napiszę ciąg dalszy

Kolorowy Wiatr

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
AUTOPARTN 0,00% 18,20 2025-10-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.