i chyba mogę coś o niej powiedzieć zupełnie bezstronnie i bez emocji. Wydaje mi się, że jak na jej obecną sytuację oraz perspektywy jest ona wyceniana o wiele za wysoko. Jeśli c/wk dla spółki wykazującej duże straty jest powyżej 2 to jest to lekka przesada. Ten wskaźnik powinien być poniżej 1 i to sporo. Poza tym developerka zwłaszcza adresowana do klientów indywidualnych to niestety ale melodia przeszłości. Ceny nieruchomości będą spadać w najbliższych latach bo coraz mniej ludzi stać będzie na kredyt przy rosnących odsetkach. Jakąś szansą jest przekwalifikowanie i handel gruntami wokół dużych miast, no ale przecież nie tym chyba zajmować się będzie Trion. Jednym słowem spółka wydaje się być wybitnie spekulacyjna, a w tej sytuacji jedynymi ewentualnymi wygranymi mogą być tylko główni udziałowcy, którzy poprzez różne sztuczki inżynierii finansowej mogą powodować spekulacyjne wzrosty i spadki kursu zależnie od sytuacji. W tej sytuacji ktoś kto obejmował akcje po 20 groszy będzie się starał upłynnić je na rynku po aktrakcyjnej dla niego cenie a ta zaczyna się gdzieś powyżej 30 groszy. Przewiduję więc jeszcze jakiś czas spokojną dystrybucję akcji gdzieś na obecnych poziomach lub trochę niżej i jeśli się da to z lekką podbitką od czasu do czasu. Ale to jest moja zupełnie prywatna opinia i nikomu nic nie chcę sugerować.