Forum Giełda +Dodaj wątek

No i co teraz ?

W piątek musiałem wyjechać z Warszawy przed zakończeniem sesji giełdowej.
Cały czas nie mogłem się zdecydować, czy pozostać na akcjach Netii, czy na jakiś czas się z nimi rozstać. Wreszcie położylem zlecenie sprzedaży ciut powyżej 3,50 i wszystko poszło. Nie mam obecnie żadnych akcji. Zastanawiam się więc, czy powinieniem w tej oto chwili coś napisać. Sam nie wiem czy zwycięży wydłużenie i akcje polecą w górę czy też odwróci się trend i to nie tylko na Netii, ale na całym rynku. Skoro nie mam akcji, to może nie będę tu obiektywny, ponieważ moje wewnetrzne pragnienie nakazuje mi wierzyć w spadki.
Dzisiaj siedziałem i ogladałem spółka po spółce wykresy poszczególnych firm. Świece
potworzyły w większości wypadków niepokojące formacje odwrócenia trendu. Objęcia bessy, wizielce. Cały czas pamietam ten 21 kwietnia o którym tu nie raz wspominałem,
moim zdaniem dzień odwrócenia wzrostów. Z drugiej strony Gannem posługuję się dopiero kilka miesięcy i też jeszcze nie mam do niego pełnego zaufania, chociaż ostatnio moje prognozy sprawdzały się w znacznym stopniu.
Powiem Wam tak. Z mojego punktu widzenia na rynek wkradła się duża niepewność
a osłabienie dotychczasowych wzrostów jest widoczne ,więc zdroworosądkowo należy moim zdaniem pozbyć sie papierów. Zawsze je można odkupić a jeśli jednak nastapią spadki to po co lizać rany po stratach tym bardziej ,że tak dobrze nam jak dotychczas szło.
Pozdrawiam
Chodzik Księżycowy

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
NETIA 0,00% 6,94 2021-07-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.