Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  25,00 zł , zmiana od tamtej pory: 240,00%

Nie jestem rentierem, ale chciałbym. Obserwuję NEWAG tak jak Mannicę

Dnia 2021-03-23 o godz. 18:17 ~PPP napisał(a):
> @rentier_giełdowy
>
> Dziękuję za Twoją sugestię. Bardzo ciekawe. I wszystko się zgadza z tym, co piszę tu od lat
> Najbardziej kiedyś, w styczniu 2014 zaintrygował mnie pewien wpis, kiedy wydawało się, że wszystko jest OK ale są oznaki trwałego załamania kursu. Potem miało być tylko gorzej przez wiele lat. Wtedy ktoś napisał +/- tak: a teraz nastąpi wieloletni skup akcji, oni mają czas...
> To dlatego największą wściekłość wobec mojej osoby wywoływały moje wpisy nt.:
> - zaniżania kursu
> - skupu akcji
> - a szczególnie krosowania kont.

ponieważ mam znajomego, który posiada Newag od pierwotnej emisji. Ma tych walorów około 2.000 tys. i pomimo stałego, acz powolnego wzrostu kursu nie wykorzystuje możliwego przyrostu ilości akcji możliwego do uzyskania w wyniku korzystania z tego, że zawsze można sprzedać drogo i odkupić taniej powiększając swój pakiet akcji. Na tych ruchach mógł spokojnie z 2 tys. szt posiadać ponad 10 tys. Tylko trzeba wiedzieć co w trawie piszczy oraz mieć i umieć wykorzystywać takie możliwości jak sprzedaż powyżej 27 zł. i kupno poniżej ......... . On tego nie robi ponieważ ma swoje lata i nie ryzykuje. Każdy ma swoją strategię i taktykę inwestowania.
Nie dyskutuje się z osobami, które zamiast merytorycznej dyskusji wylewają swoje frustracje.
Autor wątku widać, że nie uczy się od doświadczonych inwestorów, nie czytał Białka i jego teorii o wymianie pokoleniowej skoro skomentował moją uwagę tak jak skomentował. Na forum Bankiera było wielu doświadczonych i wykształconych inwestorów. Ten nick to nawiązanie do nicku - zalogowanego emeryta_giełdowego, który działał na forum FW20. Czytając jego wpisy ze zrozumieniem można było się dużo nauczyć. Jedną z ostatnich prac, którą zaprezentował był projekt ustawy o Prywatnym Kapitale Emerytalnym jako sposób dobrowolnego inwestowania i pomnażania swojego kapitału emerytalnego.

Życzę powodzenia i dużych przyrostów kapitału.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
NEWAG 1,67% 85,00 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.