I tyle. Jak tak jak piszecie jest ktoś kto chce zejść niżej to przy tym obrocie spokojnie dociśnie do podłogi.
Aczkolwiek jak ktoś chce próbować to widać że eonet próbuje tu złapać dołek świadczy o tym podwyższony wolumen na tych poziomach.
Jak dla mnie to założenie jednak nie jest takie oczywiste bo może ktoś kto ,,coś wie" wykorzystuje obecne poziomy i potencjalne utworzenie dołka by upchnąć resztę akcji.
Coś dla łapaczy dołków
https://www.youtube.com/watch?v=KmoBsNz_fgY
Łapiąc dołek można zagrywać przy wsparciu tak jak zagrywałem na EUCO (mi już puścił SL a zysk jest na rachunku zaksiękgowany)
Kupujemy przy jakimś wsparciu i ustawiamy SL trochę oczywiście pod wsparciem i czekamy dalej (wystawiamy się na stratę rzędu 5% na pozycji)
Nikt na świecie nie potrafi złapać dołka, można jedynie próbować znaleźć jego okolice a gdy to się nie sprawdzi wyjść z inwestycji i obserwować.
Tak jak pisał prezes, powinno się inwestować w spółki w trendach wzrostowych, sprzedawać część po dużym wzroście i dokupywać na korektach lub gdy korekta się pogłębia wyjść z inwestycji.
Można tez zagrywać spekulacyjnie pod odbicia czy informacje ale to są inwestycje na krótki termin i obarczone większym ryzykiem
Co do
ONICO
Dziś jest próba wybicia ponad opór, jak na razie mamy największy obrót od miesiąca i tworzy się górny cień. Zobaczymy jak się skończy sesja, jeżeli obrót wzrośnie a cena wróci pod linię oporu czyli szczytu z 04.10 to mogą być to pierwsze oznaki dystrybucji i początku utworzenia przynajmniej średnioterminowego szczytu
Zobaczymy na koniec sesji
Idealny przykład akumulacji akcji macie na onico 22.09 Mała świeczka młotek na wysokim obrocie w płaskiej korekcie w trendzie wzrostowym
Pozdr !