Co prawda pożegnałem się z forum ale jeszcze parę uwag chcę dorzucić. Kto sprzedawał akcje w ubiegłym roku jest chyba dla Was jasne. Przodował OFE NN. I jeszcze trochę tych akcji mają do sprzedania a że sprzedają ze stratą to ich sprawa. Fajnie się zarządza czyjąś kasą bez żadnej odpowiedzialności i zarabiając zawsze czy się na akcjach wtopi czy zyska. Ale to inna historia. Sprzedawał nie tylko OFE NN ale i inni.Ciekawe że np Złota Jesień nie sprzedawała.Dlaczego? Dopóki nie wyprzedadzą się do reszty ,myślę że jakiś 1mln akcji od 01.01.2018,to kurs będzie się tak bujał w obecnej okolicy. Ponieważ wszędzie jest obecna polityka nie wydaje mi się możliwe utrata ,wyrzucenie w błoto,zmarnowanie 400 mln z poprzedniej emisji i 400mln z obecnej. To zbyt duża kwota i piękna sprawa dla opozycji. Emisja akcji została zdyskontowana już i jest w kursie. W sumie mało spadło po tej wiadomości.Nawet po emisji akcji BOS i tak będzie miał atrakcyjną wycenę porównawczą. Oczywiście jeżeli emisja dojdzie do skutku. A jeżeli dojdzie do skutku to w akcjonariacie też wiele się nie zmieni. NFOŚIGW pozostanie głównym udziałowcem a resztę pewnie też "nasi" obejmą. Jeśli jakieś NN lub AVIVA będą chcieli kupić po 10 zet żeby potem sprzedać po 9 ,to też nikt im nie zabroni.I bardzo ważna rzecz ! Po emisji BOS dostanie 400mln, zakładając 40mln szt po 10 zet. A co będzie potem z kursem to nie BOS brosia. Bo spółka funkcjonuje tak samo czy jest 5 zet czy 50 kurs akcji. Ciekawie się zrobi jeśli za 4q pokażą zysk, a tak powinno być. Kurs będzie hamowany przez tych ,którzy wychodzą z akcji ze stratą. Tak, tak, nie było akcji poniżej 10 zł w sprzedaży. To nie jest JSW gdzie załoga dostała za darmo pakiety akcji i każda cena to był zysk dla sprzedającego. Ale wracamy do BOSia. Będzie zysk, będzie dalej obrzydzanie emisją, wiatrakami, włodarzewską ,czymkolwiek. Nie będzie zysku za 4q bo zrobią odpisy -jeszcze lepiej dla obrzydzania tej spółki. ALE ! Odpisy można a czasami trzeba rozwiązać a czasami się nimi manipuluje. I jeszcze jedna kwestia : KTO AKCJE TEGO "BANKRUTA" BOSia KUPUJE ? ULICA CZYLI LESZCZE? Jakoś nie mogę w to uwierzyć. I to by było na tyle - jak mawiał klasyk. ŻEGNAM