Nie ma co się sprzeczać.
Te posrednictwo dobre czasy ma za sobą,wypierają opena mniejsi gracze,inni pośrednicy sobie radzą dużo lepiej,open płaci wysoką cenę zniszczonej reputacji, zresztą kojarzy się z lc i tego nikt nie zmieni,co do zarządu pełna zgoda tutaj że powinien być zmieniony, ale to już dawno,według mnie nie sprostał sytuacji,nie zrobili nic co wskazywaloby na poprawę wynikow, co do prezes Tomickiej ,która jest często wymieniana tu na forum przez jednego Pana,zgadzam się z nim,ponieważ inaczej wyglądało jak ta Pani zaczynała swoje prezesowanie ,według mnie została powołana do tego by wyprowadzić opena na prostą i wyoracowywac zysk, mamy natomiast coś całkiem odwrotnego,mam wątpliwości czy ta spółka zacznie wogule wyopracowywac zysk.Kapitaly się kurcza, żeby funkcjonować potrzebuje cały czas kredytów. I tu nasuwa się mi pytanie,a mianowicie - kto będzie kredytowal opena jak bank Getin noble spotka taki sam los jak idea,?To fakt że w przeszłości odeszło dużo fachowców że spółki, mówię tu o dyrektorach regionalnych,myślę że przyszłe pół roku będzie decydujące dla tej spolki. Jeżeli Pan Czarnecki nie dokapitalizuje tej spolki to będzie ciężko, spółka podzieli los spółek upadłych.Odniose się też do kursu akcji,który ociera o wycenę spółek śmieciowych.Biorac pod uwagę proces scalenia i przeliczajac wychodzi wycena za jedną akcję coś koło 0.12 groszy za akcje.
Czyli Ci co zainwestowali tutaj parę lat temu mają poważne straty.Mysle że oni nie odzyskają swojego kapitału,może ułamek swojej i inwestycji. Arkusz na kupnie wygląda tragicznie.Zadalem sobie trudu i przejrzałem wywiady z panią prezes Tomicka Zawora.Faktycznie odnosi się wrażenie że zapowiadała wielkie zmiany w działalności spolki, ale efektów próżni dzisiaj szukać.Jezeli ktoś generuje w spółce ciągle straty powinien być zwolniony, bo spółka przez to staje się nierentowna.
Według mnie ten pośrednik w innym modelu,pod innymi rządami i nie kojarzyć się z lc miałby szanse, ale myślę że zostanie wsparty przez inne pośrednictwa A sam może zbankrutować.
Czytam te forum ale się nie udzielam, część ludzi tu pisze z sensem i prawdę, część którzy tu zainwestował pewno dało sobie spokój bo w samej spółce ciężko doszukiwać się pozytywów.
Mam nadzieje, że przyjdą lepsze czasy dla akcjonariuszy, czego wam życzę, zmiany w zarządzaniu powinien dokonać sam Pan Leszek Czarnecki,ponieważ jak zauważyłem musi więcej dokładać do interesu .
Szkoda też że pozbył się tyłu dobrych fachowców, miało to na pewno przełożenie na osiągane przez nich wyniki.
Pozdrawiam akcjonariuszy.