Forum Giełda +Dodaj wątek

Miałem się przypomnieć

Dnia 2009-12-29 o godz. 20:36 ~mocarz napisał(a):
> Niżej już nie bedzie

Jak widać, jest niżej. Szkoda, że mnie nie słuchaliście. Typowałem na 5-6 gr a tu mamy 4-5 gr. Szkoda spółki ale zrobiono z niej drugiego FONa. W takie spółki nie inwestuje się ale wchodzi na chwilę a potem ucieka kasując kilka %.
Groszówki jest ciężko dźwignąć, chyba że mają mało akcji i w związku z tym niewielu może zasypywać prawą stronę.

Mechanizm zjazdu na Starku opisywałem Wam pół roku temu. Kurs spadał o kilka dni o grosz więc pojawiali się chętni i kupowali za 9 gr licząc, że sprzedadzą za 10 gr lub wiecej i leciutko zarobią >10%. Jak się okazywało, że nie sprzedadzą za tyle a kurs spada to sprzedawali w cenie kupna lub tnąc stratę na 8 gr. Przy małym popycie zasypywali prawą stronę. I tak leci w dół po równi pochyłej.

Na razie przygotujcie się na kiszenie do końca wakacji. Może potem wróci kapitał na NC? Ale nawet jak wróci to będzie miał więcej spółek do obdzielenia bo co tydzień przybywa po kilka.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
STARKDEV 0,00% 0,01 2013-12-11 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.