Forum Giełda +Dodaj wątek

miałem się nie wypowiadać do 2,5 ale nie wytrzymam tych kilku dni :)

1. Na początek - dokupiłem dzis kolejne kilka tys dokładnie 6 z hakiem.

2." Głównym czynnikiem warunkującym poziom sprzedaży w okresie IV kwartału 2011 r. był widoczny spadek koniunktury na poziomie usług premium. Widać to w szczególności w całej branży kosmetycznej i chirurgii plastycznej . Moja ocena
- IV kwartał w branży kosmetycznej, medycyny estetycznej i kosmetologii jest zawsze (!!!!!!!) najlepszy, przynajmniej dla mnie i moich znajomych działających w biznesie - najlepszy okres na plastykę, święta, sylwester, korekta defektów po lecie, okres jesienno zimowy - idealny na zabiegi laserowe, które są dość drogie i trzeba je robić w seriach itd, zainteresowanym podeślę wyniki finansowe z ostatnich 5 lat (działam od około 11 lat w branży). :) Dynamika przychodów - z roku na rok od początku działalności wzrost. Biorąc pod uwagę, że dopiero od marca zaczniemy zabiegi chirurgiczne .... reszte sami sobie domówcie

3. "Dodatkowo nowe placówki, które były otwierane we wrześniu 2011 oraz w IV kwartale nie osiągnęły poziomu rentowności, który jest zakładany na I kwartał 2012" - również tego nie rozumiem, moze ja mam jakąś dziwną firmę, ale nigdy jak do tej pory nie dołożyłem do interesu. Każdy z gabinetów zarabia na siebie, leasingi, pracowników oraz dla mnie oczywiście :). No ale być może gabinety IQ od września nie rozkręciły się, więc liczę na 2012 r.

4. "Mimo nie osiągnięcia zysku w IV kwartale 2011 r., Spółka osiągnie zysk ze sprzedaży w ujęciu rocznym na poziomie 59 404,41 zł. - czy ktoś może mi napisać słownie jaki był zysk ze sprzedaży w całym 2012 ?????? Nie mogę w to uwierzyć i mam nadzieję że poza info o kolejnej emisji pojawi się info z korektą raportu. Czy to jest niecałe 60 tys pln??? Taki zysk netto mam w niecałe 2 miesiące ( a że znany jestem z tego, że jestem zdolny i leniwy pracuje najczęściej 3-4 dni w tygodniu. :))

5. Dodatkowo Spółka zleciał zmianę strony internetowej, której finalne wdrożenie planowane jest na styczeń/luty 2012. - ten wpis w raporcie został zamieszczony chyba po tym jak kilka dni temu napisałem że poza śmiesznym zyskiem 500 tys mają beznadziejną stronę www. Czyli jakiś ruch na plus. P.S. Gdyby zobaczyli moją stronę to,mówiąc kolokwialnie, wyrzuciłoby ich z butów. Ehhhhh :)))))

I tyle moim skromnym zdaniem, ale na mój nos coś jeszcze wisi w powietrzu (in plus).

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
IQMEDICA -10,81% 0,66 2012-07-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.