Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: miałem się nie wypowiadać do 2,5 ale nie wytrzymam tych kilku dni :)

Wieloletnie doświadczenie podpowiada mi, że spółka najprawdopodobniej uchroniła się przed wrogim przejęciem, które mogło być bardzo dotkliwe zarówno dla samych akcjonariuszy jak i zarządu. Poprzez emisję prywatną najprawdopodobniej zostanie przekazany pakiet kontrolny dla dużego inwestora. Zwyżki pojawiły się 7 lutego, a 8 lutego światło dzienne ujrzał raport Dr. Kaliwoda.

Moim zdaniem 6 lutego zarząd IQM porozumiał się w sprawie przejęcie i doszło do przecieku informacji lub/i doszło do przecieku informacji od Dr. Kaliwoda. Kupowaliśmy to jak w transie, inwestorowi musiał nie spodobać się kurs i najprawdopodobniej postawił warunek 75 gr i ani grosza wyżej. Wyraźny wzrost popytu przy takiej rekomendacji mógł spowodować wrogie przejęcie, więc zarząd przystał na warunek 75 groszy i uchwalił emisję. Wczoraj ktoś musiał już o tym wiedzieć i sprzedał swoje akcje. Jeżeli Pan Mozza ma swoje akcje, ja nic nie sprzedałem, i dodatkowo dokupiłem po 1.79 wczoraj i 1.61 dzisiaj to akcje musiał sprzedać ktoś kto miał je dużo dużo wcześniej i wiedział o emisji.

Jest to tylko hipoteza i nie stanowi jakiejkolwiek mojej rekomendacji do kupna czy też sprzedaży posiadanych przez Was akcji IQ Medica.

A z prezesem i tak się rozliczę :)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
IQMEDICA -10,81% 0,66 2012-07-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.