przygladam się spółce od czasu publikacji tej informacji:
Ogłoszenie o zwołaniu Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Present24 S.A. na dzień 3 lutego 2021 roku a w tym:
[ zmiana Statutu] Stosownie do przepisu art. 402 §2 k.s.h., Zarząd Spółki wskazuje, iż projekt uchwał, o których mowa w ust. 10, oraz 11 powyższego porządku obrad, przewiduje dokonanie zmian Statutu Spółki w następującym zakresie: 1. w §6 dodaje się następujące rodzaje prowadzonej działalności PKD 3
5.11 Z Wytwarzanie energii elektrycznej 35.14 Z Handel energią elektryczną 27.11 Z Produkcja elektrycznych silników, prądnic i transformatoró 27.12 Z Produkcja aparatury rozdzielczej i sterowniczej energii elektrycznej 46.38.Z Sprzedaż hurtowa pozostałej żywności 56.21.Z Przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering) 56.29.Z Pozostała usługowa działalność gastronomiczna
jak można sie było spodziewać kurs mocno wzrósł do poziomu 30 gr
P24 Cena Akcji i Wykres — NEWCONNECT:P24 — TradingViewjednak jak widać osoby, które wcześniej zakupiły akcje zrealizowały swoje zyski.
Na podkręślenie zasługuje fakt, iż obecny free float wynosi ok. 42% a więc ok. 25 mln akcji, z czego jak wyśledziłem ok 85% akcji z tych pozostających w wolnym obrocie zmieniło swoich wlłaścicieli
Przyglądając się spółką, które w przeszłości postanowiły szukać szczęścia w OZE przykładami mogą być te wymieniane przez innych na na tym forum dyskucyjnym i tu warto spojrzeć jak kursy ich akcji zmieniały swoją wartość:
NVV Cena Akcji i Wykres — NEWCONNECT:NVV — TradingView CLC Cena Akcji i Wykres — NEWCONNECT:CLC — TradingView GRE Cena Akcji i Wykres — NEWCONNECT:GRE — TradingView SNX Cena Akcji i Wykres — GPW:SNX — TradingViewTo tylko przykłady co się dzieje kiedy są już ustalane konkretne działania i możliwość wsparcia środkami z Unii Europejskiej.
Spółka posiada środki mogące być wkładem własnym to z pewnością plus.
Po działaniach podjętych przez zarząd tj. ustalenie niezbywalności akcji do końca czerwca tego roku, publikacja raportu rocznego w bardzo wczesnym terminie tj. 6 stycznia oraz zmian w zakresie statutu spółki wnioskować można, iż zarząd widzi swoją szanse w nowej działalności a ponadto może się okazać podczas najbliższego walnego, iż jest już inwestor chcący wspomóc spółkę w tych działaniach. Padały różne nazwy ja bym traktował to na chłodno. Jednak tak duże zainteresowanie walorami spółki na pewno daje do myślenia.
Rekomendacja na tą chwilę jest taka by spółce i temu co dzieje się na jej walorach na pewno mocno się przyglądać. Z doświadczenia wiem, iż juz po skompletowaniu listy osób, chcących wziąć udział w walnym zgromadzeniu akcjonariuszy już mogą być konkretne ruchy akcjach i pamiętajcie, że każdy z was który się zgłosił może wystąpić do spółki o jej udostępnienie.
Potencjał jest ogromny ja się przyglądam z zaciekawieniem.