Hey wszystkim... Kurs we wtorek będzie 3,5 zł / 2gr x 175 = 3,5
W obrocie będzie 474 800 akcji... Bo akcje serii E nie są w obrocie, nie można ich także wprowadzić póki co, bo takie są przepisy giełdy, dopóki cena jest mniejsza od nominalnej w obrocie przez ostatnie pół roku. Czyli Aby Pan Patrowicz chciał sprzedać akcje na rynku musi je wprowadzić przy cenie na giełdzie 17,50 (poźniej 12,50 - ale zniknie zadłużenie), jezeli tak się stanie, Zysk na akcję będzie prawie 1zł, jeżeli utrzyma się tendencja zysków, które spólka ma co kwartał. Analogicznie sprzedając akcje poniżej 3,5 zł będzie ktoś sprzedawał poniżej starych 2 gr, czyli ktoś jest bardzo niecierpliwy, albo coś nie do końca, albo ktoś będzie zaniżał kurs, ale trzeba pamiętać że po niższej cenie nadarzą się okazję, tym bardziej, że za 1,5 mln mozna mieć wszystkie akcje w obiegu (58%) :))) / Ale mamy niby jeszcze demokrację, więc zobaczymy jak to wszyscy rozegramy :) Ja napewno także uśrednię, bo mam plecy ;p
Tak chciałem się tylko podzielić informacjami, jakby ktoś nie łapał tych scaleń, nominalnej ceny itp... Miłego dnia panowie i dziewczyny...