Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  39,85 zł , zmiana od tamtej pory: -46,55%

Koronawirus

Powiem tak:

Jeszcze chwila i mnie wyzeruje z zysku na CLN, ale problem wydaje się trochę większy. Panika związana z koroną staje się faktem a widać jak rynki na to reagują. Wirus mimo, że zabija tylko raczej starszych powoduje duże skutki w życiu ludzi i zaburzy funkcjonowanie całego systemu. Jeśli będzie temat tak się rozłaził to za miesiąc albo dwa może być mega jazda i mam na myśli życie, handel, brak jedzenia czy wyceny na giełdach mega niskie. Jak ktoś ma kasę i głowę na karku to sobie kupi naprawdę tanio akcje.
Był u nas w pracy facet i powiedział, że jego siostra spod Mediolanu jedzie autem do Szwajcarii na zakupy bo tam nie ma nic w sklepach.
Rozwój zasięgu wirusa może doprowadzić do zaniku funkcjonowania życia w normalnych standardach i nie wiadomo jak to się zakończy jeśli zostaną pozamykane szkoły, miejsca publiczne i po prostu nie pójdziemy do pracy.
Koniec może być taki, że będzie można kupić dla przykładu akcje CLN za 10 czy 20 PLN.
Nie jestem typem który złowieszczy, ale sytuacja z wirusem na świecie z każdym dniem jest coraz gorsza i rynki i giełdy już to dyskontują i będą to robić dalej. To może być jak w 2008 ale żeby nie było gorzej.
Ja nie sprzedam bo to minie i będę za drobne kupował dalej.
Dziś zawitała 3 z przodu, oby za miesiąc to nie była 2.
Ale widać, że lud sypie mocno i za chwilę może być panika i w sklepach i na giełdach, bo już jak widać się zaczęła...
Naprawdę zazdroszczę inwestorom mającym gotówkę na koncie, za chwilę może być taka okazja do zakupów jakiej nie było od 10 lat.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
CLNPHARMA -0,70% 21,30 2026-04-28 11:35:00