Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  51,20 zł , zmiana od tamtej pory: -87,30%

Komentarz do próby manipulacji

Od dziewięciu miesięcy jestem użytkownikiem forum Bankier.pl. W wielu działach liczne osoby posługują się moją nazwą użytkownika w celach trollingu. Te osoby używają mojego pseudonimu (Pantaran), kojarzącego się z zyskami na spółkach Biomed Lublin i Inno-Gene (BML około +900%, IGN około +500%).

Osoby takie jak założyciel poniższego wątku w dziale OAT:

https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=8866021&strona=1

Tacy naśladowcy, wywołując skojarzenia z moją nazwą (Pantaran), imitując nieudolnie także styl wypowiedzi i firmując moją „marką”, swoje niefortunne przedsięwzięcia, próbują wprowadzać w błąd pozostałych forumowiczów-inwestorów.

Chcę wyrazić stanowcze sprostowanie, że nie wypowiadam się w dziale spółki OAT. Osoby niezarejestrowane, używające nazwy (~Pantaran), posługują się moim nickiem bezprawnie.

Założyciel wątku widocznego pod powyższym linkiem, popełnia poważne błędy merytoryczne i ukrywa pod nieprzystępnym bełkotem swoje prawdziwe intencje. Przypuszczam, że ta osoba udaje mnie w swoim celu szerzenia dezinformacji, by wydostać się z niefortunnego przedsięwzięcia.

Mój styl inwestowania charakteryzuje się bardzo ograniczoną dywersyfikacją, dlatego z dużą starannością wybieram przedmioty inwestycji. OncoArendi nie jest obecnie w sferze mojego zainteresowania. Styl uczestnictwa w forum niezmiennie utrzymuję na tych samych zasadach. Nie udzielam się w dziale więcej, niż jednej spółki jednocześnie.

Obecnie wspieram Grupę Inno-Gene i jestem tam od poziomu pod 20 pln, na co dowód wklejam poniżej. To moje opracowanie z sierpnia. Proszę zwrócić uwagę na dane dotyczące kursu w momencie sporządzenia tej publikacji.

https://m.bankier.pl/forum/temat/8319687

Pół roku spędziłem na forum spółki Biomed Lublin, następne pół roku spędzę wokół tematów pośrednio, albo bezpośrednio związanych z Grupą kapitałową Inno-Gene. Serdecznie pozdrawiam akcjonariuszy BML oraz IGN, którzy odczytują ten post i towarzyszyli mi, bądź towarzyszą w kolejnej dobrej przygodzie.

Bardzo proszę o zgłaszanie osób podających się za mnie na wielu działach forum, celem wprowadzania w błąd, tak jak zrobiła to osoba poniżej:

https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=8866021&strona=1

Post zgłosiłem bezpośrednio do Pana Marcina Dziadkowiaka, zastępcy redaktora naczelnego serwisu Bankier.

Użytkowników zarejestrowanych poznać można po pogrubionym nicku niepoprzedzonym w zapisie znakiem tyldy (~). Znak (~) poprzedza niezarejestrowane nicki. Proszę o zgłaszanie takich osób, które wykorzystują nazwę ~Pantaran.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MOLECURE -3,13% 6,50 2025-10-31 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.