Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  18,00 zł , zmiana od tamtej pory: 374,44%

Jak ty mnie zaimponowałeś AS...

@AS, Siara siedząc z Kilerem w jacuzzi powiedział, "jak ty mnie zaimponowałeś, Killer..."
No naprawdę znasz się na AT, co tam ja "analfabeta ekonomiczny" I wcale się nie naśmiewam, tylko ten wykres traktuję jako profesjonalny dowód.
https://www.bankier.pl/forum/temat_re-impuls-2-dla-fse-dopuszczony-do-eksploatacji,32296607.html

Tylko AS, czy na podstawie rysunków potrafisz odpowiedzieć na proste pytanie. Co takiego stało się w spółce Newag jesienią ubiegłego roku, że wyrysowała się "paskudna gromnica"? Wszyscy widzimy, że się wyrysowała. Sama się wyrysowała? Czy wtedy spółka nie miała już super wyników bardzo dobrych kontraktów i nie wykonywała zamówień przed czasem, co musiało dać super wynik za 2018? To jaki z tą "gromnicą" związek miała późniejsza rekomendacja TRIGON-a mówiąca o cenie docelowej Newagu 16,30 z rekomendacją "trzymaj" a wcześniej jeszcze gorszej.... , gdy ten sam DM przy znaaaaaacznie gorszej sytuacji spółki rekomendował zakup nawet po 24,60 w rekomendacji wydanej 1 kwietnia 2014?
Poczytaj rekomendację TRIGON-a z 2014 i popatrz na aktualne wskaźniki. Może otrzeźwiejesz z nienawiści do mnie a zadasz pytanie "znafcom", chyba, że musiałbyś zadawać je swoim znajomym AS?
Np. EBID za 2013 to 66 mln, a za 2018 - 128 mln a rekomendacja odpowiednio 24,6 zł i 16,3 zł - jakby totalnie odwrotna. Cud?
link 

@AS, razem z @Swith piszecie, że nie rozumiecie, co mam na myśli to Wam przypomnę więcej, zwłaszcza Tobie @Switch, który mądrze piszesz na Rynku Kolejowym:
- Super backlog - ilościowo i jakościowo lepszy niż na przełomie 2013/2014
- Przekształcone Gliwice i uregulowane wyrokami dot. nieruchomości
- Najnowocześniejszy system zarządzania i projektowania w Newag IP
- Impuls II, do którego w 2014 było jeszcze daleko a teraz ma Homologację w Italii i sprzedaje się w Polsce
- Dragon 2, do którego którego w 2014 też było daleko, a teraz sprzedaje się jak świeże bułeczki dając super zyski
- Lokomotywy dla PKP IC i kolejny przetarg na 31 lokomotyw w zasadzie w kieszeni
- Nowoczesna lakiernia dająca bardzo dużą przewagę w kategorii pokryć i gwarancji na brak korozji
- Budowane nowe hale produkcyjne w Nowym Sączu, chyba będą gotowe w tym roku
- Zwolnienie z części podatków z uwagi na inwestycje rozwojowe
- Extra zlecenia w Sofii i Italii
- Wygrana 70% rynku EZT-ów w Polsce
- Kolejne wygrane np. na Podkarpaciu,
- Wyniki najlepsze w historii spółki
- Zyski największe od lat , a perspektywa zysków netto znacznie lepsza niż w 2014
- FF znacznie mniejszy niż w 2014 roku, a moim zdaniem, realnie poniżej 10%

@AS i @Switch Czego jeszcze nie rozumiecie?
1. Gdzie między rokiem 2014 a 2019 wyparowało 375 mln z wartości spółki? 
2. Co aktualnie uzasadnia przecenę wartości spółki o ok. 30% od 2014? Spółka w tym czasie zarobiła 278 mln netto!!!!, wypłaciła 117 mln dywidendy czyli znaczna część - jakieś 160 mln jest w kapitale zapasowym + inwestycjach. 
3. A skoro tak, dlaczego TRIGON wycenia w 2019 spółkę Newag na 16,3 zł / akcję (nie znam innej aktualniejszej rekomendacji TRIGONA), kiedy w sytuacji o 300 mln gorszej w roku 2014 i bez sukcesów wymienionych na początku, wyceniał na 24,6 zł? 
4. Czy wyrysowane kreski przez ASa mają być uzasadnieniem, NIE one są raczej dowodem na manipulację kursem, tylko robioną bardzo profesjonalnie i z narracją rekomendacji, za to wbrew wynikom i sytuacji w spółce.

Dziękuję za kreski. Jak ty mnie zaimponowałeś AS...

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
NEWAG 0,23% 85,40 2025-10-07 17:01:33
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.