Forum Ogólne

Jak napisać wniosek o awans, podwyżkę itp?

Przede wszystkim, dokument ma dotyczyć motywacji.
Tutaj wpisz swoje imię i nazwisko
twoje dotychczasowe stanowisko

Jeśli znasz imię i nazwisko
pracodawcy, to je wpisz;
Jeśli nie – dowiedz się chociaż,
jak nazywa się dział,
do którego piszesz

Wniosek o podwyżkę wynagrodzenia za pracę

W pierwszym akapicie wniosku napisz, w jakim celu piszesz. Podkreśl grubą czcionką.

W drugiej części wytłumacz adresatowi, dlaczego właśnie Ty masz otrzymać podwyżkę wynagrodzenia za pracę, którą wykonujesz, a nie ktoś inny.

Treść wniosku zależy oczywiście od wielu rzeczy, które trzeba wiedzieć. Potrzebne są konkrety! Użyj „słów kluczowych”. To działa.
Pamiętaj: tylko jednym właściwym zdaniem czasami można zyskać dużo, lub wszystko stracić. Napisać tekst – to jedno. Napisać tekst skuteczny – tutaj jest problem, gdyż wszyscy dzisiaj mieli by wysokie pensje, łatwą pracę itd.
Wiedz jednak też, by nie napisać jednego zdania o korzyściach dla pracodawcy wynikających z podwyższenia Ci wynagrodzenia, a o własnych korzyściach – kilka akapitów.
Przekonaj pracodawcę, że on będzie miał z zatrudnienia Ciebie (do tego z podwyższoną pensją), co najmniej tyle samo korzyści, co Ty z wykonywanej pracy u niego. Układ musi opłacać się obu stronom. Zadbaj o równowagę.
Nie zapomnij na koniec o podpisie.

Jeśli moja podpowiedź Cię nie zadowala i nie wiesz nadal, jak napisać taki wniosek o podwyżkę wynagrodzenia (ja wiem, że to trudne), opracuję to pismo za Ciebie w 3 dni.
Pisz do mnie.
Pozdrawiam.
mirgag@2com.pl