Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,54 zł , zmiana od tamtej pory: -96,49%

info z rynku

Suche fakty od kolegów z OF
Odeszło ok. 300 osób z sieci własnej, Home Broker właściwie umarł i to musi przełożyć się na przychody.
Oddziały franczyzowe o których mówiła Tomicka nie generują żadnej cyfry a nowe placówki nie są rozwijane.
Dyrektor sprzedaży sieci direct informuje ludzi mu podległych że prognozowana strata na 2019 to 16 mln (gratuluję tak szczerej formy komunikacji).
System prowizyjny sieci mobilnej został podniesiony co zwiększa koszt prowizyjny.
W centrali haos po zmianach kadrowych.
Kredyt na płynność zabezpieczony na czymś co i tak jest Czarneckiego, dla mnie nie pojęte jak takie rzeczy dzieją się na oczach KNF-u. Banki w tak słabej kondycji finansowej udzielają 25 mln spółce o tragicznych wskaźnikach.
link 

Mniejsze przychody + większy koszt prowizyjny = ???? No chyba nie lepsze wskaźniki!

Patrząc na niektóre wpisy ludzi z tego forum mam nieodparte wrażenie że jest z nami na stałe pracownik OF(blow)
Nie jestem wielkim graczem, umoczyłem na tej spółce mnóstwo jak na moje możliwości.
Ale pośrednikiem jestem ponad 10 lat i bardzo dobrze znam rynek pośrednictwa w której aż huczy o OF, który ma problem właściwie ze wszystkim. W centrali nie ma już nikogo z doświadczeniem, 75% regionalnych sieci własnej odeszło lub zostało do tego zmuszonych, dyrektorzy sprzedaży powołani przez Tomicką sami uciekli z pokładu.

Szkoda mi kasy której pewnie już nie odzyskam. Ale jeszcze bardziej szkoda mi doradców finansowych, którzy budowali tą firmę. Strach, niepewność, wpisy z tego forum muszą odbijać się na ich życiu codziennym.

Tak czy inaczej życzę OF aby się odbudowało (liczę chyba na cud). Fajnie byłoby odzyskać choć troszkę.
Pozdrawiam.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
OPENFIN 0,00% 0,05 2023-02-02 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.