Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,78 zł , zmiana od tamtej pory: -19,23%

Fundamenty to podstawa

Piszcie co chcecie i psioczcie na fundamenty, ja zostanę przy swoim i będę się kierował swoimi zasadami w doborze spółek, popatrzcie co się dzisiaj wydarzyło na Decorze +13,80% i Birju 7,67% , ja niestety przez błąd i zakupy nie zareagowałem na podane nieoczekiwanie szacunki zysku pod które kupowałem Decorę i zrealizowało mi się nisko ustawione kilka dni temu zlecenie sprzedaży a Briju sprzedałem dwa dni temu (liczyłem że może kurs się cofnie żeby kolejne kółeczko zrobić) ale akurat tutaj sprzedaż była świadoma gdyż brak raportów o sprzedaży hurtowej złota jest ogromnym ostrzeżeniem (może jest US w firmie ?) i może się okazać że wyniki za 4 kw będą złe bo hurt dawał 100% obecnie zysków.

Co do eonet wydaje mi się że zniknęła / skończyła się podaż gdyż dzisiaj popyt podchodził coraz wyżej, jak w przyszłym tygodniu jej nie będzie to możliwe że dokupię akcje po kursie jaki jest, zobaczę.

@lukas8i8 - ty też swoje zasady inwestycyjne (kupowanie firm po dużym, kilkudziesięcio % spadku) i przykład Loyd, ja powyżej 10 groszy nigdy bym tej firmy nie kupił, oni gorszy wałek w tym roku zrobili niż Danks (główni akcjonariusze celowo mocno zbili kurs a następnie zrobili nową emisję akcji ze średnim kursem chyba z 3 miesięcy), oczywiście emisja bez prawa poboru i objął całą pule jeden z akcjonariuszy który sprzedawał akcje. Co dalej robić to Ci nie powiem, wiem że w przeciągu roku kurs ze 3 razy robił kółka po 100% - między 25 a 50 groszy, musisz sprawdzić dokładnie te liczby, nie można wykluczyć że za jakiś czas znowu kółeczko będą robić.
Dzisiaj chciałem zrobić podsumowanie miesiąca na IKE i podsumować moją aktywność na forum ale okazuje się że jest w poniedziałek sesja i odłożyłem to do poniedziałku.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
DANKS -0,79% 0,63 2025-10-27 16:47:55
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.