Polecam artykuł: Esotiq chce być bardziej męski i luksusowy (tylko dla subskrybentów)
https://www.pb.pl/esotiq-chce-byc-bardziej-meski-i-luksusowy-1137240
W skrócie - W 2022r dalszy bardziej dynamiczny rozwój e-commerce w Polsce i bardziej nawet dynamiczny za granicą.
Postawienie na szybki rozwój odnogi ekskluzywnej bielizny męskiej w obrębie EAH (czyli Henderson) oraz zwiększenie ilości produktów premium w obrębie Esotiq czyli bielizny dla Pań.
Rozwój, rozwój, rozwój ...
Przypominam, że zarabianie na akcjach to gra długoterminowa. Czyli teraz czas na ewentualne dokupowanie w dobrej cenie. Jeżeli sami sprzedają za 55-56zł to nie ma sensu podbijać ceny do np 61zł, bo chwile później ktoś i tak sprzeda PKC - 1000 akcji po 56zł i zwala kurs. Nie ma co z tym walczyć. Jak się skończą "słabe ręce" kurs i tak wróci na swój poziom.
Pokazywałem już, że popyt jest, ale po co kupować na siłę po 61-63zł, jak wiele osób na siłę, chce sprzedać po 55-56zł. Walczyć z tym nie ma co - tylko jakby co ewentualnie dokupić.
Każdy sam wybiera po jakiej cenie sprzedaje i to zrozumiałe. Ja tylko wskazuje, że jest obecnie duża ilość chcących sprzedawać coraz taniej, a to nie wpływa na wzrost kursu. Po tak dynamicznych wzrostach - dość dużo ludzi realizuje zyski i to zrozumiałe. Dopóki trwa ten trend nie ma co liczyć na wzrosty, ale z drugiej strony, Ci którzy chcą taniej kupić na długi termin mają obecnie okazję. Osobiście powiem, że ja tam nie cierpię z tego powodu :)