Nikt na tym Świecie nie robi niczego bezinteresownie nawet w 1 sekundzie. Każda nasza myśl, nasze działanie jest spowodowane impulsem osiągnięcia czegoś. Wypowiadając się, robiąc coś, uśmiechając się, złoszcząc się, pracując, leżąc, myśląc, nic nie robiąc itd. karmimy tylko i wyłącznie swoje EGO. Nawet ja pisząc do was, rozmyślając o Świecie o Ludziach w podświadomości kryje się za tym jakaś korzyść, czy to chcę na siebie zwrócić uwagę przed wami, może przed Bogiem, a może przed swoim nieczystym sumieniem. Nie ważne impuls Ego to powoduje. Wiem że nie powinienem nic pisać może wtedy byłbym zdrowszy na umyśle ale moje Ego jest silniejsze ode mnie. Zrozumieliście? Ego rządzi światem CZŁOWIEKA od zarania dziejów nie rozum. Dlatego kiedyś Wam wspomniałem że nie macie szukać mądrości w swoich umysłach bo tam jej nie ma. W moim też jej nie ma ale podzieliłem się tylko moimi spostrzeżeniami, to też wina mojego EGO. Nie zrobiłem tego bezinteresownie, Kumkacie? Pozdrawiam i życzę dużo szczęścia.