Forum Giełda +Dodaj wątek

dostaniecie to co wam zapowiadałem od dawna

Czyli, dobre deski na trumnę ! Dawno mnie tu nie było, co nie znaczy, że nie obserwowałem kątem oka wykresu Barlinka. Ci co mnie znają wiedzą od dawna jak źle postrzegam tą spółkę i jak mroczną drogę ma przed sobą. Dziś wygląda już na to, że właśnie w tych dniach rozstrzygają się jej losy na rynku kapitałowym.
Nie wiem co napisano w Parkiecie, dla mnie nie jest to wiedza konieczna, aby stwierdzić
wejście tych akcji w ostatni etap. Myślę, że patrząc w nadchodzące miesiące, los jaki ma przed sobą ta firma to los podobny do Biotonu. Nie chodzi mi tu rzecz jasna o poziom notowań, ale o dramatyczną wręcz utratę zaufania do kadry kierowniczej i właściciela.
No cóż, niech mu trasy rajdowe osłodzą widmo bankructwa.
Wiecie, że jestem znakomitym technikiem. Wiele razy bardzo precyzyjnie, przed czasem
ostrzegałem WAS przed tąpnięciami. Cały czas papier ten jest w trendzie długoterminowym spadkowym a pojawiające się wzrosty, budzące nadzieję na lepsze jutro, to krótkoterminowe dynamiczne korekty.
No to spójrzmy na wykres i poczytajmy jak z książki to co nam opowie. A nie jest to jak zapewne się domyślacie bajka dla grzecznych dzieci na dobranoc.

Po ogromnej przecenie 2012 roku, notowania weszły w fazę akumulacji, dając nadzieję posiadaczom na spore odreagowanie. Jednak nie okazało się ono ani mocne ani trwałe.
Ta konsolidacja to przyczyna mojego zainteresowania Barlinkiem. Brak odpału w górę, po takiej przecenie ? Tu od razu widać było, że fundamenty są albo podtopione, albo całkiem już zgniłe. Dzisiaj z perspektywy czasu widać wyraźnie, że tworzy się bardzo niebezpieczny i rzadko spotykany trójkąt, z którego wyjdzie potężne uderzenie w dół, prawdopodobnie pod koniec bieżącego roku. Co ciekawe dzień dzisiejszy to przysłowiowy gwóźdź do trumienki a jednocześnie klucz to tego zamka.
Ostatni wzrost budzący tyle nadziei to fala ,,C,, tego trójkąta. Może być ona zygzakiem jak większość podfal tej formacji, może być korektą płaską. W sumie nie ma to większego znaczenia. Znaczenia ma wczorajsza luka podparta czarną świecą i dzień dzisiejszy.
Dlaczego jest on tak ważny ? Napisałem, że to dzień kluczowy, dlaczego ?
Ponieważ, jeśli notowania zakończą się czarną świecą (a na to wygląda), powstanie bodaj jeden z najsilniejszych sygnałów sprzedaży jakie zna rynek ! Co ważniejsze ostatnia fala reakcji, czyli fala ,,E,, tego trójkąta, będzie słaba i nie przekroczy notowań z dnia dzisiejszego.
Wniosek jest taki, że wszyscy co kupują obecnie przy tym spadku już teraz z góry mogą się z tą kasą pożegnać.
Wyjście z tej formacji, to będzie jazda jakiej świat nie widział. Szybki i potężny impuls spadkowy, który powinien znaleźć wsparcie w okolicach 0.20 zł. Tak moi drodzy przegrani, to nie są mrzonki. Co co mi nie uwierzą i pozostaną na tym papierze z honorem dotrwają do końca i niech im ziemia lekką będzie.
Co zalecam ?
Wyjście w fali ,,E,, trójkąta nawet ze stratą. Ci co chcieli kupić powinni się nad tym krokiem bardzo poważnie zastanowić a wierzcie mi lepiej się zabić własną pięścią niż dać żywcem pochować.

Pozdrawiam serdecznie
Chodzik Księżycowy
Najlepszy analityk techniczny na forum Bankiera.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BARLINEK -3,17% 1,22 2014-01-07 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.