Forum Giełda +Dodaj wątek
Dnia 2011-07-12 o godz. 23:03 ~Rafal napisał(a):
> Ja tez uwazam, ze kurs wzrosnie !!!
Jest taka zasada, ze
> jak cos spadnie to pozniej wzrosnie !

Wytłumacz zasady działania twojej teorii oczywistego wzrostu ceny akcji po spadkach akcjonariuszom upadłych spółek - czy też, na przykład, akcjonariuszom advadisu.
Uściślij także swoją teorię o czas i przewidywany stopień wzrostu - warto, żebyś tę teorię podparł jakimiś argumentami Rafale.
Pewność siebie i wiara we wzrosty ceny spółek nie jest dobrym doradcą dla inwestycji giełdowych.
Oczywiście można też polemizować czy opieranie się na analizach technicznych i fundamentalnych ma w realiach naszej giełdy jakiś sens, ale zapewne większy niż optymizm pozbawiony jakichkolwiek przemyśleń.
Ja wszedłem w tę spółkę po wypłącie dywidendy i trochę już na niej tracę. W mojej ocenie jednak ważne jest to, że zarząd pekaesu chociaż coś robi żeby wzrosło zainteresowanie spółką: wypłąca dywidendę ponad swoje możliwości, wchłania spółki córki aby powiększyć potencjał wiodącego podmiotu i może jeszcze coś wymyśli co wpłynie na odwrócenie trendu - na co nie ukrywam liczę. \
Czy jeszcze trzeba czekać i obserwować, jak twierdzi prof. wiatr, czy też już czas na kupowanie - tego nie wiem, bo wystarczy jedna informacja o zmianie ratingu dla hiszpanii i znów będą spadki, tym niemniej w przypadku ustabilizowania sytuacji w strefie euro i dobrych wynikach za II kwartał odwrócenie trendu jest bardzo możliwe...

pozdro dla wszystkich posiadaczy pekaesu i ślezących jego losy.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PEKAES 4,49% 15,00 2016-11-09 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.