>>Teraz narzekaż, że pracownicy w nowych oddziałach to następne wynagrodzenia, amortyzacja itp<<
Zwróciłem tylko na to uwagę, gdyż nowe oddziały są wciąż nierentowne.
>>tylko dlaczego kładziesz taki nacisk na kurs akcji Fast Finance i za każdym razem jak kurs spada<<
Bo znajdzie to odbicie w wynikach za 2Q i 1 półrocze. Przez następne 3 miesiące nie będę pisać o FFI, bo nie ma to znaczenia dla BTG.
>>natomiast na dzien dzisiejszy BGT odnotowuje zysk na tej inwestycji<<
No nie wiem - wynagrodzenie za swoje usługi BTG odebrało w przywileju nabycia akcji FFI po 28 groszy. Przy kursie 30 groszy, jakoś żadnego zysku dopatrzeć się nie mogę.
>>nikt nie wspomniał o umowie z West Real Estate. Dlaczego Ty o niej nie wspomniałeś to jest pytanie<<
Nieprawda, pisałem o niej w swoim czasie.
>>Odnośnie umów franczyzowych, na razie nie ma komunikatów o następnych<<
No właśnie, a pisałeś że wiesz o 15. umowach ( służę cytatem :))
>>No to w końcu jak to jest. Lepiej z franczyzami, czy bez nich<<
Franczyzy są zdecydowanie lepsze od umów o współpracy.
Jednak szczególnie cenne są franczyzy na obszarach, na których Spółka nie ma swoich oddziałów. To chyba oczywiste.
>>Co do kursu, to raz się zakladałeś się, że kurs nie przebije 20 groszy, potem już nie byłeś tego pewny, potem wieszczyłeś wybicie, za kilka tygodni spadek<<
Nieprawda. Nie wieszczyłem wybicia ani spadku - po rzekomym wieszczeniu wybicia. Napisąłem tylko, że 8 groszy jest IMO idealnym momentem na wejście w akcje ( nie precyzowałem wtedy horyzontu dla tej inwestycji ).
Zakład owszem, ciągle jest aktualny.
>>Jak to było z tym raportem, podobno był już gotowy w kwietniu, a teraz okazuje się , ze nie ma go jeszcze na koniec czerwca<<
Umiesz czytać :
"przyczyną nieprzekazania raportu jest opóźnienie w wydaniu opinii z badania rocznego sprawozdania finansowego Spółki przez biegłego rewidenta".
Opinia to nie raport.
>>ale informacje, które otrzymujesz nie są jak widać zbyt sprawdzone <<
Spoko. A tak z ciekawości - które się nie sprawdziły ?
>>a jednak w okresie miesiąca były bodajże 4 umowy franczyzowe<<
Musiałem chyba coś przeoczyć. Szok !!
>>wystarczy porównać wynagrodzenia w innych spółkach New Connect, gdzie czasami stan osobowy jest niższy, a wynagrodzenia większe<<
Zgoda. Btw. czy do wynagrodzeń zaliczasz także Usługi obce ?
>>Zastanawia mnie ta Twoja nagonka na spółkę BTG, bo jest ona aż zbyt intensywna, żeby tego nie zauważyć.
To prawda, że raport rozczarował wszystkich<<
Przeczysz sam sobie - czy tylko tak mi się wydaje ?
>>może dobrze że teraz już nie macha<<
Może. Przekonamy się przy lekturze raportu za 2009 rok.
Ps. Po raz kolejny ferujesz opinie na mój temat, bez podania cytatów. Niestety, przeinaczasz czasem sens, kontekst a nieraz i same moje wypowiedzi.