Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,59 zł , zmiana od tamtej pory: 0,00%
Późno wszedłem na forum, a na forum Idea w ogóle rzadko wchodzę, stąd późno zobaczyłem ten wątek.
Widzisz Mike polityka i gospodarka to jest jedność, nie ma jednego bez drugiego, wiesz o tym. Wszystko się łączy, głosy, wybory, potem stołki, apanaże, konfitury, a na samym końcu człowiek, wreszcie obywatel. Politycy (bez znaczenia, z której opcji) mają gdzieś "żywot" mieszkańca tego kraju. Nie ma i nie będzie inaczej, tak jest i tyle. Można wymieniać w nieskończoność błędy, krzywdy zarówno lewicy, lewicy laickiej, solidarność, PO, Pis-u. I następni nie będą inni, owszem zmienią barwę, koszulę, ładne rozmowy, kurtuazja, szampany, ohy i ahy. Na pokaz uczciwość i patriotyzm, a za kołnierzem cwaniactwo, złodziejstwo, zwykłe draństwo i blichtr.
W 16r. widząc do czego doprowadzili rządzący z PO, jak zrujnowali gospodarkę (pomijam afery, kradzieże, oszustwa i łajdactwa), mając nadzieję byłem za Pis. W swojej naiwności wierzyłem, że ludzie Kaczyńskiego zmienią, a przynajmniej będą dążyli do poprawy sytuacji Polski i Polaków. Zawiodłem się dosyć szybko, mam na myśli gospodarkę, a także rozdawnictwo. Chociażby 500+, które pomagają niewątpliwie rodzinom, ale do licha NIE WSZYSTKIM się należy. To rodzi konflikty, na pewno. Obsadzanie stanowisk koleżkami, córkami, zięciami, itp. jest po prostu haniebne. I co z tego, że była to normalka w PO? 1,4 mld za komin w Ostrołęce i Tchórzewski dalej winko popija jak gdyby to nie on, jest karygodne. Jakieś badziewne maseczki z Chin i chorągiewki na lotnisku przy lądowaniu ukraińskiego samolotu jest po prostu żenadą. Jakiś narciarz i stare, zużyte respiratory za grube mln poszły w błoto. 80 baniek wybory kopertowe, a listonosze teraz mają potrącenia z wypłaty, bo Poczta Polska jedzie na minusie. Tego jest tyle, że nocy zabraknie i to nie jednej.
Natomiast jeśli chodzi o wizerunek i dbałość o pamięc Polaków to kibicuję pisowcom. Nie ma polskich obozów, polskich gett, mordowali Niemcy, Żydzi z NKWD, Rosjanie, a nie naziści. Wreszcie odżyła pamięć o żołnierzach wyklętych. Honor oddany patriotom, Inka, Pilecki są w końcu ludżmi, o życiu których dzieci muszą się uczyć w szkole.
Otumanianie dzieci genderyzmem, 58 płciami, p............ i zoofilią jest nie do przyjęcia, to jest przeciw człowiekowi, przeciw ludzkości.
Mike, naprawdę dużo, dużo jest tego. Może kiedyś spotkamy się na piwie i pogadamy.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
IDEABANK 1,15% 1,59 2020-12-30 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.