Jak dla mnie brak daty premiery, nie mówiąc już o braku nowych informacji z Pax South zdecydował o tym, że sprzedałem akcje, bo obawiam się niestety kolejnej obsuwy (której to już z kolei?) Spółka naprawdę coraz bardziej zaczyna tracić zaufanie inwestorów. Z tego co mówili, ogłoszenie premiery miało być "na przełomie 2017/2018", "zaraz po okresie świąteczno-noworocznym" albo "w pierwszych tygodniach stycznia". Jak dla mnie z marketingowego punktu widzenia ogłoszenie premiery na targach albo zaraz po ich zakończeniu byłoby najlogiczniejsze. Tym bardziej że na forum inwestorskim niedawno na zapytanie jednego z użytkowników, czy mogą twardo potwierdzić datę premiery w I kwartale odpowiedzieli wymijająco, że skoro nic nowego nie napisali to znaczy że data premiery ogłoszona we wrześniu jest aktualna.
Czemu mieliby przesunąć? Tego nie wiem, gra mimo wszystko powinna być już skończona, także jedynym logicznym dla mnie powodem może być chęć wypuszczenia jednocześnie wersji na komputery jak i konsole- podobnie prawdopodobnie zrobi CD Projekt, który przeniósł tzw. hard launch Gwinta na 2018 r wraz z wypuszczeniem kampanii dla pojedynczego gracza oraz - co już niemal wszyscy zakładają - jednoczesnym udostępnieniem tej gry na urządzenia mobilne.