Witam,
Nie jestem akcjonariuszem OPF ale GETIN HOLDING I GETIN NOBLE.
Mam pytanie, czy open finance spółka która posiada ponad 100 oddziałów jest wyceniana na 14 mln ? Z przychodami na poziomie expandera który wielkością biznesu jest jak open finance i wycenie na poziomie ok 600 mln zl ?
czyli jeden oddział open finance jest wart 140 tys tak ? ( biorąc pod uwagę tylko to, że jest 100 oddziałów i nic poza oddziałami nie ma ) .
czy dobrze wnioskuje ?
Zatem pytanie, gdzie będzie getin noble za 5 lat i gdzie będzie open finance za 5 lat .
Na tą chwilę nie widzę lepszej perspektywy niż kupno spółek z grupy GETIN ale wycena Open Finance już jest w ogóle śmieszna.
Mi samemu pośrednictwo finansowe nie podchodzi i trzymam się z dala i myślałem, że polacy omijają to szerokim łukiem. Ale wczoraj czytam. Połowa kredytów hipotecznych jest udzielana przez pośredników. A OF jest największy ... Z drugiej strony polacy nie ufają pośrednikom. Ale jakoś i tak z nich korzystają. Więc pytanie. Co będzie za 5 - 10 lat i jakimi wynikami i kursem wyceny będziemy się obracali. Tym bardziej jeśli jeszcze sieć franczyzowa wypali.