Witam wszystkich Aton-owców. Chciałbym zapytać starych wyjadaczy giełdowych, a w szczególności posiadaczy akcji Atona, co się stało, że tak perspektywiczna spółka jest obecnie na kolanach. Sam jestem inwestorem fundamentalnym, absolutnie nie graczem giełdowym i jakiś czas temu postanowiłem zaangażować część portfela w jedną ze spółek z NewConnect. Chodziło mi o innowacyjną firmę najlepiej z branży medycznej lub związanej w ekologią. Po wstępnej selekcji zostały mi trzy: Aton-HT, Fluid i Medicalgorithmics. Ostatecznie wybór padł właśnie na Atona. Nie ukrywam, że uwiodły mnie "HT" w nazwie, "opatentowane technologie" oraz rekomendacja jednego z szanowanych przeze mnie blogerów. A do tego miała wejść w życie nowa ustawa śmieciowa. Byłem pewien, że to zupełnie wystarczy i przez długi czas nie śledziłem co się dzieje w spółce. Dopiero po zawieszeniu notowań moja cierpliwość długoterminowca się skończyła. Proszę o merytoryczne opinie dotyczące skutków upadku tak doskonale zapowiadającego się biznesu. Czy zawiodła technologia, marketing czy niekompetentni ludzie? Jeśli ludzie, to podajcie konkretne nazwiska winnych, abyśmy w przyszłości mogli skutecznie unikać tych nieudaczników w innych spółkach. Z góry dziękuję za kulturalne i merytoryczne wypowiedzi.