OK xawery chciałeś to masz.
Jak widać, dałeś dowód na to, że nigdy nie byłeś na Walnym Atona i nie masz pojęcia o strukturze akcjonariatu. Nie wiesz, w jakim gronie zwoływano ostatnie NWZA olane przez Zarząd Atona.
Otóż Tobie xawerciu ale też małemu mikiemu, który najwyraźniej zapomniał. przypominam, że ostatnio zebraliśmy tyle akcji, ze starczyło na próg powyżej 5% ale po podziale kwoty wyszłoby około 80 zł na 10.000 akcji.
Z drugiej strony nie wydaje mi się aby którakolwiek kancelaria prawna zechciała poprwowadzić Walne Atona za darmo. Jak taką znajdziesz xawery, to chętnie Cię przeproszę. Ale obecnie płacić trzeba a nie widzę więcej niż około 5% chętnych akcji do tego by sfinansować Walne.
100% akcji = 18202056 szt.
Ostatnio na Walnym było od 6 do 7 mln akcji, z czego ostatnio niezawodnych po naszej stronie między 950.000 a 1.150.000 akcji. Przyjąłem 1000.000 akcji które będą deklarowane i 75% frekwencji gotowej dotrzymać słowa i zapłacić.
Koszt radcy to 6000 zł. Więc policz xawerciu. 6000 / 750.000 akcji (75% dotrzymujących słowa i płacacych), = 0,008 co daje 80 zł na każde 10.000 akcji. Jak się zbierze więcej osób gotowych zapłacić lub ktoś znajdzie tanich radców prawnych, którzy znają spółkę ATON , to będzie taniej. Mój radca dobrze zna ATON
Tymczasem xawery znajdź lepsze rozwiązanie lub przeproś za insynuacje pod moim adresem.
Czekam.
Gerg