Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  8,55 zł , zmiana od tamtej pory: -1,17%

Chciałbym poruszyć bardzo ważny temat wszelkich kłamstw zarządu.

Chciałbym poruszyć temat wszelkiego rodzaju "mijania się z prawdą" zarządu, co według mnie miało zasadniczy wpływ na kurs spółki. Niech każdy dołoży do tego swoją cegiełkę. Na pewno każdemu z nas zostało coś w pamięci. Jestem przekonany o tym, że gdyby taka sytuacja miała miejsce w USA, to już dawno mieliby pozew zbiorowy. Ja zacznę, a niech każdy spróbuje temat pociągnąć.

https://forsal.pl/biznes/aktualnosci/artykuly/8079043,mabion-chce-pozyskac-inwestora-strategicznego-nwz-zdecyduje-23-ii-o-emisji.html

28 stycznia 2021, 09:05
"Mabion podjął decyzję o zamiarze przeprowadzenia emisji do 2,43 mln akcji serii U, co stanowi maksymalnie do 20% akcji spółki będących w obrocie na GPW i zwołał nadzwyczajne walne zgromadzenie, na którym akcjonariusze będą głosować nad uchwałą w sprawie podwyższenia kapitału zakładowego spółki. Decyzję zarządu o emisji akcji pozytywnie zaopiniowała rada nadzorcza spółki, wskazano również."

Według mnie było to ostateczne zaniżenie ceny akcji przed informacją o współpracy z Novavaxem, która miała miejsce 3 marca 2021 roku, a więc 34 dni później. Następnie próba trzymania kursu karmieniem informacjami m.in o CD20 oraz inwestorze strategicznym w pewnych okresach czasu, aby oczywiste osoby i instytucje mogły sprzedać akcje po jak najwyższej cenie. Oczywiście wszystko odbywało się kosztem inwestorów indywidualnych. Przykładowy artykuł poniżej.

https://strefainwestorow.pl/wiadomosci/20230523/mabion-prowadzi-rozmowy-ws-licencji-mabioncd20-istotna-perspektywa-kontraktu-na

Naprawdę wiele osób wierzyło w tę spółkę. Wielu z nich było inwestorami długoterminowymi. Teraz do sedna. Nie pamiętam, żeby zarząd spełnił, którąkolwiek ze swoich obietnic. Za każdym razem jak mowa była o inwestorze strategicznym, cd20 czy też nowych umowach to chodziło tylko o jedno. Pamiętam jak za każdym razem kilka dni przed pozytywną informacją kurs magicznie zaczynał rosnąć i nikt nie wiedział dlaczego tak się dzieje. Dopiero po kilku dniach pojawiało się ESPI, które ruszało mocno kursem w górę. Pomijam już oczywisty aspekt nieudacznictwa zarządu. Kto miał zarobić, zarobił, a reszta się na złożyła. Nie znam nikogo z inwestorów indywidualnych, kto byłby zarobiony na tej spółce. Mam nadzieję, że za krzywdę ludzką jaką wyrządziliście karma do was wróci. Karma zawsze wraca.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MABION -1,17% 8,45 2025-09-11 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.