Malinowski na mnie robi dobre wrażenie zwłaszcza gdy zestawię Go z Wąsem z JTZ :)
podoba mi się zwłaszcza ten feagment:
Pyt: W ubiegłym roku Mieszko osiągnął rekordowe wyniki. Nie obawia się Pan, że w tym roku nie będą one już tak dobre, ze względu na spadek marży?
Odp: Po pierwszym kwartale br. pokażemy skonsolidowany wynik. Będzie to już wynik z przejętą spółką. Zdajemy sobie sprawę z tegorocznych zagrożeń, ale mamy dobry zespół, który szuka rozwiązań, aby wyniki były powtarzalne, nawet w trudnych sytuacjach rynkowych. Nie obawiam się więc o wynik pierwszego kwartału. Myślę, że będzie to pozytywne zaskoczeniem dla naszych inwestorów.
albo ten:
pyt: Czy plany spółki - budowania silnej grupy - będą wymagały poważnych inwestycji?
odp: Pierwszą przesłanką do inwestycji jest racjonalność biznesowa. Jesteśmy spółką giełdową, a więc zależy nam na tym, by zarabiać dla akcjonariuszy. Dlatego poziom inwestycji musi być ściśle skorelowany z niezagrożonym wynikiem i stałą dynamiką rozwoju firmy. Nie przewidujemy żadnych inwestycji, które by wykraczały poza
Facet wie co mówi i ma poukładany pomysł na biznes Mieszka
http://www.portalspozywczy.pl/inne/slodycze_przekaski/wiadomosci/przeczytaj-caly-wywiad-z-prezesem-mieszka-markiem-malinowskim,50406.html