Dzisiaj wysłałem mam nadzieję, że odpowiedzą :-) zwłaszcza, że z waszych sygnałów wynika, że warto choćby przedyskutować. Pilotaże są standardem i nawet jak okazują się niewypałem to nie generują wysokich kosztów.
poniżej treść
Dzień dobry
W związku z tym, że CDA pokazał bardzo dobre wyniki a jednocześnie w ogóle nie przekłada się to na notowania spółki chciałbym rozpocząć dyskusję nad poszukaniem dodatkowych inwestorów poza rynkiem NC. Warto w tym miejscu dodać, że główni akcjonariusze na WZA mówili, że w najbliższym czasie nie widzą korzyści z przejścia na rynek główny tym samym mniejszościowi akcjonariusze są w swych decyzjach inwestycyjnych ograniczeni niską płynnością rynku NC. Co prawda jest to na dziś rekompensowane dywidendą, ale ważnym czynnikiem na giełdzie jest też płynność (osobiście przy wyższej płynności zająłbym bardziej odważną pozycję). Rynek NC płynności nie zapewnia dlatego jednym z takich pomysłów jest powiązanie akcjonariuszy z usługami CDA poprzez rabaty na usługi i zakupy w sklepie 10%-20%?
Ciężko jest mi na dziś dzień (brak danych) stwierdzić czy faktycznie takie posunięcie przełoży się na płynność (w założeniu duża liczba mikrotransakcji powinna wzbudzić płynność i urealnić kurs w stosunku do wyników) to jednak niezależnie od powodów rynkowych myślę, że byłoby wartością dodaną dla akcjonariuszy gdyby uzyskali rabaty na usługi CDA jednocześnie poszerzając uniwersum (społeczność) CDA dzięki czemu spółka też pewnie zwiększyłaby przychody. Mam świadomość, że takie posunięcie mogłoby pociągnąć koszty przewyższające profity dlatego może warto choćby pilotażowo to wdrożyć z limitami czasowymi lub kwotowymi? Technicznie może udałoby się nawiązać współpracę z którymś Biurem Maklerskim?
Pozdrawiam, akcjonariusz (imie i nazwisko)