• Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~gertych [89.75.135.*]
    no moim zdaniem to powinno się prezesów wymienić i nie pozwolić aby to wielkie kumoterstwo kwitło, na każdym szczeblu...
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~pomidor [83.4.222.*]
    wolność dla Śląska!!!!!!, precz z dyrektorką i kierowniczkami regionalnymi a szczególnie taką jedną
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~antyskok [77.253.66.*]
    czyzby znudzila sie pani kiero która miala kiedys takie wyniki super na swoim dawnym oddziale??
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~roger [89.75.135.*]
    ja wlasnie zlozylem wypowiedzenie, mam dosc tych półgłóków!
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~antyskok [213.238.121.*]
    brawo brawo brawo gratuluje
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~ccc [83.29.78.*]
    zastanów się 1000 razy nad tą pracą, to wyzyskiwacze, traktują pracownika jak śmiecia,tylko liczy się premia dla kierowników i nic więcej, za zlotówkę to by ci oczy wydrapali, niepolecam w 100 %,
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~pomidor [83.22.155.*]
    wolność dla Śląska!!! hahaha a się uśmiałem czytając to całe forum (dużo czasu mi to zajeło, ale robiłem to i tak w godzinach pracy-a co tam!) jedna z pań kierowniczek reg. też czyta to forum bo nawet się na nim wypowiada, podpisując się inicjałami.... totalna TĘPOTA :)) buhahabuhahaha
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka Autor: ~pracownik [89.78.232.*]
    Odradzam pracę w szczecińskich oddziałach totalny wyzysk, im więcej dajesz z Siebie tym mniej Cię doceniają!!!!! Kierownik regionalny (stosuje mobbing )to wielka pomyłka nie wiem kto ją przyjął na to stanowisko!!!!!!!!
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka Autor: ~pomidor [83.30.134.*]
    w śląskim otwarcie KR mówi o mobbingu i nic se z tego nie robi!!!! WOLNOŚĆ DLA ŚLĄSKA!!! ZWOLINIĆ KIERO REGIONALNĄ!!!!!!!
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka Autor: ~janek ze studzianek [83.21.214.*]
    robią z pracownikami co chcą, w myśl zasady jak sie nie podoba to wypad. znajdziemy innego głupka na na twoje miejsce a nie liczy sie wykształcenie, wiedza i doś tylko kto lepiej w pupe wchodzi
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka Autor: ~dddddddd [83.30.252.*]
    dokładnie, wazeliniarstwo i ogólny mobbing to jest w stefczyku
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka Autor: ~animuszka [83.30.253.*]
    pani kierownik znów rządzi :)) i zwalnia, zwalnia jak długo jeszcze ten mobbing ja się pytam???
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka Autor: ~SKOCZEK [85.222.86.*]
    Na Mazowszu KR się powymieniali regionami. Grubaska zastąpiła pulchna beczka. Teraz to się dopiero zacznie. Nie dajcie się złamać.
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka Autor: ~gruby [212.76.37.*]
    caly ten skok to jeden wielki mobing KR i DR sa szurnieci.
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka Autor: ~soczek [83.30.255.*]
    dokładnie szurnięta i nawiedzona kadra, a wymiana tych na dole ciągła
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka Autor: ~AlekMS [213.192.104.*]
    Pracuje na niskim szczeblu i rotacja pracownikow w naszym oddziale w Opolu jest bardzo mala. pewnie wszystko zależy od kierownictwa.
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~Adriannn73 [213.192.104.*]
    Dnia 2009-05-27 o godz. 11:58 ~ccc napisał(a):
    > zastanów się 1000 razy nad tą pracą, to wyzyskiwacze, traktują pracownika jak śmiecia,tylko liczy się premia dla kierowników i nic więcej, za zlotówkę to by ci oczy wydrapali, niepolecam w 100 %,

GDzie ty pracujesz? Ja od ponad roku w Słupsku i jest to jedna z lepszych firm w jakiej pracowałem, a mam juz ponad 40 lat. U nas system premii działa bez zarzutu - każdy wie kiedy ile i za co. kasa zawsze na czas.
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~nowy [89.75.135.*]
    oszukano mnie, pensja podzielona na podstawe i premie regulaminowa, pierwsze slysze ( i to dopiero w momencie podpisania umowy...), nie bylo tez mowy planach, nieganiu z gazetami po klatkach schodowych...nie polecam!!!
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~były [83.21.66.*]
    a minie ciekawi jakimi kryteriami kierują się w doborze na stanowisko kierownika.....?
    Bo ja miałem do czynienia z bardzo niekompetentnymi........ Moze mają sie poprostu słuchac
    -).... bo inteligentny człowiek na takim stanowisku moze byc niewygodny.....
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~jaga [83.4.217.*]
    dokładnie sama tego doświadczyłam, tam nie ma pracy dla ludzi inteligentnych jest tylko praca dla LIZUSÓW i debili
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~robert [89.75.135.*]
    nie warto tu pracowac...
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~mazowiecki [89.75.135.*]
    a nie znamy sie robert przypakiem?
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~artek [89.75.135.*]
    ja jutro zkładam wymówienie, nie bede brał udziału w tym okłamywaniu ludzi, skok jest gorszy od banków i tylko pracownicy to widzą niesttey, ja pracowałem wczesniej w 2 bankach i nigdnie nie było takiego kolesiostwa i hipokryzji, nie polecam! ! ! lepiej isc na kase w hiperarkecie, wiecej zdrowia a pensja niewiele mniejsza. pozdrawiam!
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~an [83.22.144.*]
    dokładnie-kr śląsk
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~ono [79.186.224.*]
    pracuję w SKOK-u juz ponad rok....w zasadzie praca taka sobie ...... zgadzam sie z większością opini ,tych nega też.....ale ostatnio wkurw....mnie nacisk na wciskanie ludziom dodatkowych ubezpieczeń, które cholernie przedrażają kredyty... Kiero powie że trzeba , stale pieprzą że dzięk temu wyrobimy plany i w końcu bedzie premia....kuwa...a premi jak nie było tak nie ma .... A ty musisz tym biednym niekiedy ludzim wciska KIT ŻE BEZ TEGO SIE NIE DA ,.ŻE KARTA VISA NIE ISTNIEJE BEZ LIMITU (gówno prawda)I to zakłamanie o IDEI SPŁÓDZIELCZOŚCI i pomocy biednym!!!! Jak można by tak zakłamanym.... tylko sprzedaż kredytów się liczy i zyski, a idea STEFCZYKA DAWNO POSZŁA SIĘ JEB... Ale grunt to że niedługo zabawimy się w WISLE-:)) Tylko te zawody i konkursy,.......chearlider3ek im sie zachciało....pójdziemy do TROPICANY i na tym koniec.No i do baru na dół..... do zobaczenia....
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~stefczyk [88.156.99.*]
    Pracuję w Stefczyku od roku. Co można powiedzieć... praca nie jest zła, ale zgadzm się w pełni z opiniami o kadrze kierowniczej. Totalny paradoks, że KR ma niższe wykształcenie od kasjera :| To co że miała dobre wyniki na swoim poprzednim oddziale tam ludzie sami przychodzą (jeden z oddziałów w regionie śląskim-wtajemniczeni wiedzą o jaki chodzi). Kierowniczki nie potrafią kompletnie nic: ani zarządzać ani pomagać.
    Z tymi dodatkowymi ubezpieczeniami faktycznie jest porażka. Klient płaci 20% kredytu już przy jego udzieleniu :|
    Jeżeli któraś z KR czyta to forum to pozdrowienia, mam nadzieję, że podobają się nowe 'biura' w oddziałach :) Aha i przykro mi że nie wyrobicie w tym miesiącu planu :D:D:D
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~prawdziwek [83.19.106.*]
    z ubezpieczeniami to prawda, dzisiaj zarabiacie ale "jutro" ludzie przeliczą całkowity koszt i więcej nie przyjdą.
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~Gość [79.185.90.*]
    Skok to banda kretynów, gdzie rączka rączkę myje :) Szeregowi pracownicy nie mają prawa głosów. Władza w rękach debili (czyt. kiero oddziału) i bezmózgów (kiero regionalny). Na szczęście już tam nie pracuję :)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [193.239.83.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~gościówa [83.22.159.*]
    haha, widzę że Pani Kierownik Oddziału w Kl......ku (opolskie) wyleciała bo poszukują nowego kierownika, haha a było tak kablować do regionalnej a było być takim co to bez mydła wchodzi do d....... haha, na każdego przyjedzie pora SPRAWIEDLIWOŚĆ ZWYCIĘŻA
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~xxx [213.158.197.*]
    a wg mnie wszyscy jestescie tylko rozzalonymi ludzmi, kazdy narzeka na swoja obecna i byla prace, kazdy znajdzie wielka liste minusow, a tu dobralo sie pare takich ludzi i wprowadzaja w blad innych. zal mi was byc moze posiadacie takie same cech charakteru jak te ktorymi opisujecie pracownikow skok-u tylko pmietajcie ze tez tam kiedys pracowaliscie ;P atmosfere w pracy tworza ludzie a wiec rowniez i wy....
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~gaja [77.254.10.*]
    Pracowałam w Skoku Stefczyka ponad dwa lata. Praca jak każda inna - raz lepiej raz gorzej. Dobre miejsce na zdobycie doświadczenia zawodowego i wystartowania do lepszych. Trzy miesiące temu znalazłam inną pracę i zwolniłam się ze Skoku. Raczej miło wspominam oddział i ludzi tam pracujących, ale co do jednego muszę się zgodzić.Chodzi o kadrę kierowniczą. Drodzy dyrektorzy i specjaliści ds. rekrutacji!!!Skąd Wy ich bierzecie. Podczas mojej pracy raz zmieniła się kierowniczka oddziału i dwa razy kierownik regionalny. Ja rozumiem, że ludzie ci nie muszą kończyć kilku fakultetów (zwłaszcza polonistyki, chociaż błąd ortograficzny w każdym zdaniu to norma), ale żeby tak wiedza z zakresu szkoły podstawowej kulała to wstyd! Radzę organizować dla potencjalnych kierowników jakieś testy z zakresu wiedzy ogólnej, bo naprawdę wychodzą na durni wobec nieźle wykształconych kasjerów. Powodzenia!
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~oszukany [80.50.235.*]
    Ludzie -- unikajcie tego jak zarazy!!!!!
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~oszukana też [83.4.210.*]
    dokładnie, ani praca tam nie najlepsza ani kredyty, MARNA JAKOŚĆ wszytskiego co się zowie skok stefczyka!!
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~nieznajomy [195.20.110.*]
    żal mi wszystkich pracowników SKOK-ÓW, przeczytałem dziś to forum i wierzę tym co piszą źle o SKOK-ach... pzdr
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~Greko [195.74.48.*]
    W spółdzielni typu SKOK Stefczyka stabilne warunki pracy mają tylko znajomi i osoby spokrewnione z kierownikami regionalnymi, oddziałowymi. Osoby z zewnątrz traktowane są jak zło konieczne. Jeżeli nie masz układów to nie licz na awans a podwyżki są tylko dla wybranych. Restrykcyjne procedury i archaiczne systemu obsługi stanowią znaczą barierę sprzedażową, dużooooo papierów do wypełniania rozbudowana biurokoracja. Oczywiście sa przewidziane premię lecz musisz mieć solidną bazę klientów by wypracować sensowne premię. Kredyt w SKOK Stefczyka to najdroższy kredyt na rynku uwzględniając opłaty za wpisowe prowizje i oprocentowanie kredytu. Nie moża liczyć na wsparcie marketingowe ze strony przełożonych wszystkie moje pomysłu były odrzucane!!!!.
    życzę powodzenia
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~mandela [193.239.83.*]
    Dnia 2009-09-21 o godz. 15:16 ~Greko napisał(a):
    > W spółdzielni typu SKOK Stefczyka stabilne warunki pracy
    > mają tylko znajomi i osoby spokrewnione z kierownikami
    > regionalnymi, oddziałowymi. Osoby z zewnątrz traktowane są
    > jak zło konieczne. Jeżeli nie masz układów to nie licz na
    > awans a podwyżki są tylko dla wybranych. Restrykcyjne
    > procedury i archaiczne systemu obsługi stanowią znaczą
    > barierę sprzedażową, dużooooo papierów do wypełniania
    > rozbudowana biurokoracja. Oczywiście sa przewidziane premię
    > lecz musisz mieć solidną bazę klientów by wypracować
    > sensowne premię. Kredyt w SKOK Stefczyka to najdroższy
    > kredyt na rynku uwzględniając opłaty za wpisowe prowizje i
    > oprocentowanie kredytu. Nie moża liczyć na wsparcie
    > marketingowe ze strony przełożonych wszystkie moje pomysłu
    > były odrzucane!!!!.
    życzę powodzenia

co fakt to fakt, pomine oczywistą archaicznosc systemu i powiem o jego stabilności MASAKRA !!!

wsparcie marketingowe w Skok stefczyka nie istnieje, wszystko robisz sam, koperty oferty, telefony do klientów...niby jest dział sprzedazy telefonicznej w centrali ale podsyla ludzi bez zdolnosci kredytowej (paranoja!)

a co do układów...też porażka wystarczy przejerzec strone iso lub ogolnie sie rozejrzec po nazwiskach znajomki itp

kredyty sa jakie sa nie sa super nie sa tez zle ale to czym jest obudowane koszty czlonkostwa

pozdrawiam ludzi ktorzy odeszli oraz odejdą...

przydala by sie jakas strona dla przeciwników skok i ludzi znajacych prawde o tej instytujcji pseudo finansowej:)))
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~exPracownik [83.7.112.*]
    Omijaj szerokim łukiem!
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~KO wschodni [91.212.242.*]
    Praca w Skok Stefczyka niczym się nie wyróznia od innych.
    Nie jest ani lepsza ani gorsza.
    Atmosferę w pracy tworzą ludzie, a ja w swoim oddziale mam cudownych pracowników.
    I każdego dnia chce mi się wstać i pójśc do pracy, mimo iz nie jest to zajęcie o jakim marzyłam.
    Co do planów i ludzi w regionie, to wychodze z załozenia że muszą być i nie ma co walczyc z wiatrakami, tylko robic swoje.
    Pracuje tu ponad dwa lata i nie myśle o zmianie pracy.
    Co do tych wynagrodzeń to uważam ze nie jest żle. Premiami zawsze dzielę sie z pracownikami i z nimi ten podział ustalam.
    To nie SKOK jest winny za atmosfere pracy tylko ludzie na jakich Wam udało się trafić.
    Podejrzewam ze jakby kazdy sie ujawnił to wyszłoby ze na ponad trzysta KO pracujacych w SKOK wszyscy piszecie o kilkunastu i tych samych osobach.
    Absolutnie nikogo nie usprawiedliwiam, ani nie potępiam.
    Uwazam tylko ze zamieszczanie obrazliwych niesprawdzonych i pogradliwych informacji dot osób pracujących w SKOK, świadczy tylko o tych którzy to piszą.
    Poziom waszych wypowiedzi mówi sam za siebie i nie dziwię się ze z coponiektórymi sie rozstano. Też tak bym uczyniła, mimo iż przez cały okres pracy nie zwolniłam ani jednego pracownika.
    A co do tych co niesłusznie zostali zwolnieni, Kochani walczcie o swoje!! Trzymam kciuki.
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~prezes czerwonka [193.239.83.*]
    tu nie chodzi nawet o zwalnianie, tu chodzi głównie o prymitywność tej instytucji. Przedpotopowe warunki pracy! Bardzo kiepska oferta i sprzeniewierzenie się ideałom...żeby wyrobić próg rentowności trzeba obecnie opychać jak najdrożej i jak najwięcej...spółdzielczość...popatrzmy na banki spółdzielcze...Spółzielczy Bank Ogrodniczy ma oprocentowanie (standardowe) kredytu gotówkowego takie jak SKOK Stefczyka dla VIP, no więc pozostaje pytanie czy tak powino być?? Mam nadzieje że ustawa zrobi porządek z panami prezesami i w końcu przestanie się wozić pracowników SKOK Stefczyka na głosowania grup członkowskich innych SKOków (ide KOpernik i PZ SKOK)...Gdzie są zyski z tych kredytów!!!
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~bobo [85.222.87.*]
    to jest mafia nic innegouwazam ze powinno sie z tym zrobic porzadek.
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~Była pracownica [83.4.197.*]
    No niestety ja też przeciwna pracy w Skok-u...
    Zarobki takie sobie ale najgorsza właśnie atmosfera...
    Fakt - atmosferę tworzą ludzie, ale Ci sami ludzie inaczej się zachowują jeśli takiej nerwówki nie ma.
    Ogólnie - musze przyznać rację większości co do kadry kierowniczej...Kierowniczka z którą miałam przyjemność pracować - to poprostu paranoja jakaś...Po niecałym roku pracowania na kasie została kierowniczką - która niestety jedyne co umiała to zatruwać życie innym...

Omijam szerokim łukiem - bo teraz już wiem że nie w każdym banku (nie banku) tak bywa...Długo bałam się zatrudnić na podobnym stanowisku - bo taka wystraszona już byłam, a tu okazało się, że takie samo stanowisko może być o niebo lepsze...tylko w innej instytucji
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~an [83.4.221.*]
    skok stefczyka to jedno bagno!!!!!!!
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~martyna [192.168.2.*]
    powiedzcie ile zarobię w skok stefczyka
    obecnie jestem pracownikiem innej skok, konkretnie pz.i zastanawiam się nad zmianą
    otrzymałam ofertę pracy w skok stefczyka.
    zastanawiam się jaką podstawę ma kierownik oddziału (taką ofertę otrzymałam)
    a ile doradca klienta.
    bo np w pz kierownik ma ogromną odpowiedzialność, a zarobki porównywalene z pracownikami oddziału ;-/

przeczytałam chyba całe formum i wiem że większość z was nie poleca, ale mimo to jestem już zmęczona pz i chciałabuym spróbować czegoś nowego.
    proszę więc o konkretne info.

Zauważyliście, że to forum miało swój początek w 2007 roku, ale burzliwie co??
    osoba, która je rozpoczęła pewnie nie poszła na rozmowę i nawet nie wie jak rozwinął się jej wątek ;-)
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~dobrze radzę [79.163.121.*]
    Jeśli przeczytałaś to forum i nadal pytasz, to w takim razie ...przeczytaj całość jeszcze raz. A potem kolejny - najlepiej ze zrozumieniem.
    Dużo rozsądku życzę!
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~xyz [78.88.57.*]
    Dnia 2009-11-04 o godz. 19:50 ~martyna napisał(a):
    > powiedzcie ile zarobię w skok stefczyka
    obecnie jestem
    > pracownikiem innej skok, konkretnie pz.i zastanawiam się
    > nad zmianą
    > zastanawiam się jaką podstawę ma kierownik oddziału (taką
    > ofertę otrzymałam)
    a ile doradca klienta.
    bo np w pz
    > kierownik ma ogromną odpowiedzialność, a zarobki
    > porównywalene z pracownikami oddziału ;-/

przeczytałam
    > chyba całe formum i wiem że większość z was nie poleca, ale
    > mimo to jestem już zmęczona pz i chciałabuym spróbować
    > czegoś nowego.
    > Zauważyliście, że to forum miało swój początek w 2007 roku,
    > ale burzliwie co??
    osoba, która je rozpoczęła pewnie nie
    > poszła na rozmowę i nawet nie wie jak rozwinął się jej
    > wątek ;-)
    Dnia 2009-11-04 o godz. 19:50 ~martyna napisał(a):
    > powiedzcie ile zarobię w skok stefczyka
    obecnie jestem
    > pracownikiem innej skok, konkretnie pz.i zastanawiam się
    > nad zmianą
    > zastanawiam się jaką podstawę ma kierownik oddziału (taką
    > ofertę otrzymałam)
    a ile doradca klienta.
    bo np w pz
    > kierownik ma ogromną odpowiedzialność, a zarobki
    > porównywalene z pracownikami oddziału ;-/

przeczytałam
    > chyba całe formum i wiem że większość z was nie poleca, ale
    > mimo to jestem już zmęczona pz i chciałabuym spróbować
    > czegoś nowego.
    > Zauważyliście, że to forum miało swój początek w 2007 roku,
    > ale burzliwie co??
    osoba, która je rozpoczęła pewnie nie
    > poszła na rozmowę i nawet nie wie jak rozwinął się jej
    > wątek ;-)
    Ty chyba nie masz świadomości co chcesz zrobić, ale nie dowiesz się co jest gorące jak się nie poparzysz ....
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~do pracowników!!! [83.30.133.*]
    To forum czytają nie tylko byli pracownicy skoku stefczyka ale też obecni pracownicy (tzw. menadżerowie - pseudo oczywiście) więc LUDZISKA piszcie swoje posty, swoje żale i opisujcie swoje dramaty, sytuacje czy nawet mobbingi (a tych niestety w skoku stefczyka nie brakuje) może wreszcie dotrze do tych wszytskich KIEROWNIKÓW REGIONALNYCH, DYREKTORÓW czy innych PSEUDO MENADŻERÓW w jakim bagnie pracują i jak potrafią zatruć normalnym ludziom życie i zdrowie!!!!
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~czytelnik [79.163.101.*]
    Zapewniam, że nie dotrze. Gdyby rozumieli co robią, to na pewno by nie pracowali na tych stanowiskach.
    Muszą się sami kiedyś naciąć na kogoś swojego pokroju żeby dotarło.
    Ale pisać nie zawadzi :)
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~katiti [77.255.247.*]
    Też jestem ciekawa ile sie tam zarabia. Zwłaszcza na stanowisku doradcy finansowego, bo właśnie na to stanowisko szukają w mojej okolicy. Sporo ludzi u nich nadal pracuje, to może chociaż sporo płacą?????
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~gogogo [83.4.223.*]
    PIENIĄDZE to nie wszystko, też kiedyś myślałam, że złapałam pana boga za nogi bo obiecywali złote góry, dobrą pensję i super premię!!!!! NIE warto tam się pracować, nie polecam nikomu!!!!!!!!