• Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA Z TYDZIEŃ PIĄTY ORAZ APEL Autor: ~echo [83.238.237.*]
    Panie emerycie-giełdowy( tylko-to już wiem), osobiście podoba mi się pan Pertu , oczywiście jako polityk .Znam go trochę z programów ekonomicznych. Podobno naraził się niektórym za doradzanie kredytu frankowego będącego obecnie bolączką wielu i jak również moją. Jednak zamiana tego kredytu na złotówkowy też się nie kalkuluje, więc pozostanie narazie tak jak jest, zwłaszcza ,że po ostatnim skoku franka bank trochę spuścił koszty.
    Dla mnie jako gracza giełdowego wystarczy ,żeby nie łakomił się na sugerowany przez PIS podatek bankowy. Wierzę ,że tego by nie zrobił.

Pozdrawiam.

Post powtórzyłam tutaj bo tam w jakimś niefortunnym miejscu wyskoczył :)
  • @echo : Moja odpowiedź wyżej. Autor: emeryt_giełdowy [79.186.59.*]
    Panie Echo. Odpowiedziałem wyżej ponieważ, ten wpis wyłapałem jako pierwszy.

Pozdrawiam.
  • @Emerycie giełdowy Autor: zosia3005 [81.219.170.*]
    @echo to raczej ... Pani ...
    w takiej formie się wypowiada , np.:
    " Post powtórzyłam tutaj ...."

Co do wyborów .. zrozumiem jeśli nie odpowiesz , ale ..
    .. może mógłbyś powiedzieć na która partię Ty zamierzasz głosować ?
    Pytam nie po to aby polemizować .... po prostu .. może jest jakaś lepsza opcja, która przeoczyłam ?
    Zaznaczam - że zawsze biorę udział w wyborach i muszę tego wyboru dokonać ..
    ... nie pójście na wybory to zdanie się na wybór innych ( tych którzy idą ) 
    a nie mam zwyczaju poddawać się walkowerem .
    Pozdrawiam :-)
  • Re: @Emerycie giełdowy Autor: ~opolanin [83.30.229.*]
    Zosiu planujesz na weekend zostać z otwartymi pozycjami?
  • Re: @Emerycie giełdowy Autor: ostry- [93.105.236.*]
    W Parkiecie piszą że w tym tygodniu PGE podpisze list intencyjny w sprawie zakupu KWK Makoszowy.
    link
  • Re: @Emerycie giełdowy Autor: zosia3005 [81.219.170.*]
    @opolanin
    Aby uniknąć nieporozumień - najpierw cytat mojego posta dotyczącego otwarcia S na PKO :

Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA Z TYDZIEŃ TRZECI Autor: zosia3005 [178.37.203.*] 2015-10-08 09:28
    Korzystając z okazji - wzięłam właśnie S na FPKO ..
    .. i będę dobierać ile dadzą wyżej :

Jak łatwo sprawdzić - była w tym dniu lokalna górka i mam S po ok. 31,40 zł
    .. więc ciągle zyskowne ( zwłaszcza , ze odświeżane przy okazji - co już pomijam , bo nie mogę udowodnić) .
    To tylko kilka sztuk , ale zamierzam wszystko zamknąć ..
    .. i myślę , że jutro lub w piątek powinna być dobra okazja .
  • Proszem Państwa Autor: kurdefw20 [89.79.84.*]
    Wytłumaczycie mi na czym praktycznie polega rolowanie kontraktów?
    39 zł mi przysłali dzisiaj za PGE! Jutro cały dzień w szkole i pytanie - stoploss na PGE gdzie? Powyżej 14? Sprzedać jutro na otwarciu po 13,8-13,9? Nie mam pojęcia. Na kontraktach zyski rosną szybko... tak samo szybko jak straty.
  • Re: Proszem Państwa Autor: ostry- [93.105.236.*]
    Rolowanie polega na zamknięciu pozycji na jednej serii i otwarciu takiej samej na następnej serii.
    Czyli kurde przypuśćmy że jest teraz czwartek 17 grudnia jutro wygasa seria Z a Ty masz otwartą krótką pozycję na PGE i zakładasz że będzie jeszcze spadać długo.
    Więc zamykasz swoją krótką pozycję na serii Z ( czyli odkupujesz kontrakt) i od razu otwierasz nową krótką na serii H .
  • Re: Proszem Państwa Autor: ~echo [83.238.237.*]
    "Mówi to Pan jako ekonomista???
    To, że brał kredyt we frankach i przewalutował to mały problem. Są poważniejsze sprawy do wyjaśnienia.
    1/ Dlaczego w jego CV brak jest informacji, że był członkiem Polskiego Stowarzyszenia Ekonomistów Biznesu. (warto wrzucić sobie to hasło w goole). Czyżby się wstydził tej organizacji. Ja bym go chętnie zapytał, kiedy ta organizacja przestała działać i dlaczego?
    2/ Zgodnie z tym co powiedział Pan L.Balcerowicz, Pan Petru był autorem reformy OFE. Pan Petru nigdy nie zdementował tej informacji. A chciałbym mu zadać w związku z powyższym parę pytań. 

Tak na początek - kiedy i gdzie zostanie opublikowany pełny raport będący podstawą wprowadzenia w latach 1997 - 1998r. tzw. reformy OFE. Chciałbym zobaczyć kto był jego autorem, kto się pod nim podpisał. Pan L.Bacerwoicz wymienił jeszcze Prof. Górę, Hausnera i o ile dobrze pamiętam Panią Wiktorow.
    Ponieważ posiadam w komputerze raport Kosiniak-Kamysza będący podstawą do wycofania się z tej reformy chciałbym porównać te dwa dokumenty. Szczególnie interesowałby mnie przyjęte założenia ekonomiczne (liczby i wyliczenia), aby porównać teorię ze stanem obecnym - praktyką. "

Drogi Emerycie widzę ,że jesteś dobrze obeznany w temacie polityczno-ekonomicznym. Ja niestety nie zagłębiam się tak mocno w niuanse personalne , oceniam ludzi bardziej intuicyjnie ,jak to kobieta (słusznie zauważyła to Zosia ) , chociaż to co sobą reprezentują nie jest dla mnie bez znaczenia. Zauważyłam tylko ,że Petru to rocznik 1972 więc w 1997 r był ledwo po studiach,więc nie wiem czy brał duży udział w konstruowaniu ustawy o OFE, czy to nie było zbyt poważne zadanie dla takiego młokosa.
    Czy zagłosuję na niego, nie wiem ? Tak jak pisałam wcześniej, wolałabym oddać głos, który pomoże wyeliminować zwycięstwo PISu, bo przeraża mnie fanatyzm w dążeniu do władzy liderów partii. :)
  • echo masz rozdwojenie jaźni ? Autor: ostry- [93.105.236.*]
    . "Ja bym go chętnie zapytał"
    wolałabym oddać głos"

w jednym poście raz jesteś mężczyzną , raz kobietą ;-)

?
  • Re: echo masz rozdwojenie jaźni ? Autor: zosia3005 [81.219.170.*]
    @ostry
    to był jeszcze fragment ( cytat ) postu Emeryta ( sprawdź w oryginale ) ..
  • Re: echo masz rozdwojenie jaźni ? Autor: ~echo [83.238.237.*]
    Dnia 2015-10-21 o godz. 22:15 zosia3005 napisał(a):
    > @ostry
    > to był jeszcze fragment ( cytat ) postu Emeryta ( sprawdź w oryginale ) ..

Oczywiście Zosiu :))
    Dnia 2015-10-21 o godz. 22:10 ostry- napisał(a):
    > . "Ja bym go chętnie zapytał"
    > wolałabym oddać głos"
    >
    > w jednym poście raz jesteś mężczyzną , raz kobietą ;-)
    >
    > ?

Ostry,część mojego postu to cytat Emeryta zaznaczony znakiem "...." , zwróć uwagę na to :)
  • Re: echo masz rozdwojenie jaźni ? Autor: ostry- [93.105.236.*]
    A to przepraszam madam :-)
    Dnia 2015-10-21 o godz. 23:33 ostry- napisał(a):
    > A to przepraszam madam :-)

dałam ci lajka ,że przeprosiny przyjęte! :)))))
  • Re: Proszem Państwa Autor: ~TwójOjciec [31.183.183.*]
    no to oddałaś i gówno zdziałałaś
  • Re: Proszem Państwa Autor: zosia3005 [81.219.170.*]
    @kurde
    Jesteś gapa !
    Miałeś zamknąć S na PKO w poniedziałek na close albo we wtorek na otwarciu .. 
    ... pytałam ,czy masz zaksięgowane ??!
    Chciałeś zamknąć poniżej 30 zł , a zamkniecie było 29,80 ... dlaczego nie wystawiłeś zlecenia np. 29,99
    .. dostałbyś 29,80 i znów mógłbyś odświeżyć ( np. dzisiaj o 1 zł wyżej )

Wyjaśnij Ostremu dokładnie co masz na myśli przez "rolowanie" , bo odnoszę wrażenie , że ..
    ... chodzi Ci o odwrócenie pozycji a nie o rolowanie ??

Inni znają się na kontraktach lepiej niż ja .... np. Ostry , Miro i inni koledzy , ale ..
    .. powiem Ci z doświadczenia , ze połowa sukcesu to moim zdaniem ,
    częste księgowanie małych zysków ... i odświeżanie pozycji .
    Tak jak robi to Miro - po szczebelku w górę ( otwieramy S ) i w dół ( zamykamy zyskowne pozycje )
    Jeśli rynek Ci sprzyja i masz zysk - zamykaj i księguj ..
    .. zwłaszcza na zamknięciu sesji , bo ..... następnego dnia okazja może umknąć
  • Re: Proszem Państwa Autor: ~echo [83.238.237.*]
    I tu Zosiu przyznaję ci rację , po szczebelkach drabinki jest najbezpieczniej , przetestowałam to na sobie .
  • Re: Proszem Państwa Autor: zosia3005 [81.219.170.*]
    Tak :-)
    Ja niestety za często zaczynam zbyt wcześnie - jak z KGHM , gdzie ..
    .. w sumie po szczebelkach i odświeżaniu , zatoczyłam jednak dość jałowe kółko ,
    Powinnam zacząć powyżej 94 zł ...
    .. też jestem gapa .. :-))
  • @Zosia3005: Dziękuję z zwróconą uwagę. I przepraszam Panią echo. Autor: emeryt_giełdowy [79.186.59.*]
    Nie zauważyłem. Przepraszam.

Uwzględniając następujące fakty:

1/ 8 lat rządów PO i PSL w koalicji, która posiadała Prezydenta, Premiera, większość w Sejmie i Senacie, Rząd i organy samorządowe oraz wszystkie najważniejsze organy Państwa, Trybunał Konstytucyjny i Stanu oraz Radę Polityki Pieniężnej
    doprowadzono do tego, że uzyskany w wyniku wyborów mandat władza absolutna została wykorzystany i spowodował utratę zaufania obywateli do polityków i tego co zrobili,

2/ Konstytucja RP zakład trójpodział władzy i kluczowym punktem, który może zablokować zmianę oraz doprowadzić do sytuacji wahadła, czyli wyrównanie poziomu wody w naczyniach połączonych jest uzyskanie większości konstytucyjnej. Warunkiem koniecznym zmiany Konstytucji na warunkach jednej opcji politycznej jest sytuacja, gdy 2/3 organów władzy ustawodawczej zostanie opanowana przez tą opcję.
    To jest bardzo groźne biorąc pod uwagę mentalność i sposób zachowania się Polaków. Nie można doprowadzić do sytuacji ekstremalnej.

3/ Poziom naszej klasy politycznej, skakanie z partii do partii (ja to nazywam kibolstwem politycznym), brak odpowiedzialności za słowa i czyny, mówienie i obiecywanie wszystkiego co miłe dla ucha i robienia co się chce, zamieniania interesu publicznego w interes prywatny oraz umiejętność skutecznego i sprawnego korzystania z amnezji rodaków i braku zainteresowanie oraz chodzenia na wybory (patrz wyniki wyborów samorządowych),

4/ Aktualny stan sceny politycznej i prezentowane programy polityczne tzn. 
    - po wyborach samorządowych - w wyniku ewidentnej manipulacji KODEKSEM WYBORCZYM PO i PSL zdobyły większość organów samorządowych,
    - po wyborach Prezydenckich reprezentant PIS-u jest Prezydentem RP.
    - jesteśmy przed wyborami organów władzy ustawodawczej, czyli SEJMU i SENATU. To są dwa organy wybierane w różnym trybie.
    - duże prawdopodobieństwo - perspektywę zwycięstwa PIS oraz możliwości powielenia sytuacji jako stworzył układ PO i PSL.

będę namawiał i stosował następujące zasady.
    1/ Chodzimy na każde wybory - nie po to wywalczyliśmy wolność i demokrację aby z tego prawa prawie 50% społeczeństwa nie korzystała,
    2/ ZASADA BLOKOWANIA WSZYSTKICH PARTII POLITYCZNYCH NA WSZYSTKICH MOŻLIWYCH POZIOMACH WŁADZY USTAWODAWCZEJ I WYKONAWCZEJ.
    3/ Wycinanie wszystkich skoczków politycznych, oszołomów, politycznych kiboli, oszustów i ewidentnych politycznych złodziej, ludzi nieodpowiedzialnych oraz pomóc wszystkim politykom w honorowy zejściu ze sceny. Tych polityków, którzy traktują POLSKĘ jak prywatny folwark, a nas obywateli jak dawców kapitału i głosów wyborczych.
    4/ Dwie kadencje i odjazd. 25 lat w SEJMIE lub SENACIE to jest konserwowanie i tolerowanie układów i znajomości, tworzenie warunków do powstania towarzystwa wzajemnej adoracji - republiki kolesiów i znajomych.

Wykonania ZASADY BLOKOWANIA WSZYSTKICH PARTII POLITYCZNYCH NA WSZYSTKICH MOŻLIWYCH POZIOMACH WŁADZY USTAWODAWCZEJ I WYKONAWCZEJ zostanie konsekwentnie zrealizowana tak, aby SEJM i SENAT nie został zdominowany przez tą samą opcję polityczną. 
    Ponieważ uważam, że nie można uczyć braku odpowiedzialności i nie godzę się, aby młodzi kandydaci na radnych jak to było przed wyborami samorządowymi mówili mi, ŻE JA OBYWATEL ICH OBRAŻAM, gdy jednemu z nich powiedziałem, że musi brać pod uwagę, że poniesie konsekwencje za cały okres sprawowania władzy prze jego partię

zagłosuję na DWIE PARTIE i NIE ZAGŁOSUJĘ NA OSOBY, które wymieniłem wyżej pod hasłem BEZ: 
    https://www.bankier.pl/forum/temat_centurin-ja-was-pogodze-nie-musisz-gdyby-mariola-zgodnie-z-tym,18578265.html 

Uwzględniając co wyżej napisałem nie będą to
    PO i PSL - kara za brak odpowiedzialności i efekty 8 lat rządów musi być.
    PIS - ponieważ, jestem przekonany, że społeczeństwo zadziała na zasadzie wahadła i PIS wygra te wybory ,

Pozostają takie partie jak KUKIZ, ZJEDNOCZONA LEWICA, Partia RAZEM oraz NOWOCZESNA pl. 
    Które, jeszcze nie zdecydowałem, ponieważ muszę sprawdzić ilu Senatorów będziemy wybierali w WARSZAWIE i jacy do będą kandydaci.

Wolę zmarnować głos niż doprowadzić do sytuacji, że w POLSCE do MAJDANU KIJOWSKIEGO.

Zapisałem w archeo.
  • Re: @Zosia3005: Dziękuję z zwróconą uwagę. I przepraszam Panią echo. Autor: zosia3005 [81.219.170.*]
    Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź .
    NOWOCZESNA.pl jest nadal na Twojej liście obserwacyjnej :-))
  • @Zosia3005: Tak, ale BEZ i na rezerwowej ze względu na Autor: emeryt_giełdowy [79.186.59.*]
    Dnia 2015-10-21 o godz. 23:10 zosia3005 napisał(a):
    > Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź .
    > NOWOCZESNA.pl jest nadal na Twojej liście obserwacyjnej :-))

to czego jest przybudówką. Jest to partia, wywodząca się ze środowiska odpowiedzialnego za stan naszego kraju. 
    A rocznik 72 - to tylko świadczy o jednym. Stare zasady ZSMP działały i działają nadal.

@echo - odpowiem wprost. Pan Petru nie jest dla mnie ekonomistą, a przekonasz się czytając jego oświadczenie majątkowe po wyborach. Nigdy tacy ludzie jak Petru nie inwestują w realną gospodarkę oni z niej i dzięki niej żyją.  
    Pan Petru nigdy nie zostanie zgłoszony do nagrody Nobla, ponieważ żaden ekonomista, zwolennik gospodarki rynkowej nie wpadłby na pomysł, aby 21 OFE otrzymywało i żyło na koszt 16,5 mln obywateli z prowizji od wpłat, a nie prowizji od zysków. 
    Nawet przedsiębiorcom takim jak R. Karkosik nie mieściło się w głowie, że można brać prowizje 10%, 7 % lub 3 % od wpłat. Mnie się też nie mieści.
    Facet, który ma zabetonowaną głowę hasłem PRYWATYZACJA, popiera likwidację konkurencji i mówi , że 60 mln zł to jest większa afera niż 3 mld zł. > jest większe od 30 mld zł. > jest większe od 150 mld zł. > jest większe od 400 mld zł. 
    Żeby była jasność nie jestem przeciwnikiem PRYWATYZACJI. Sam w niej uczestniczyłem od strony realizacyjnej jak i praktycznej inwestując od 1990 r. na GPW. Ale to jego środowisko doprowadziło rynek finansowy GPW do obecnego stanu. 

Pozdrawiam

• Re: @Zosia3005: Dziękuję z zwróconą uwagę. I przepraszam Panią echo. Autor: ~echo [83.238.237.*]
    Emerycie,nie musiałeś przepraszać, bo wiem ,że mój nick jest taki .... nijaki -oczywiście z premedytacją ,ale nie dla oszustwa :)
    Ale ty nie jesteś Ostry? :)

Zosiu ja gram tylko na FW20, na tyle mbank pozwala, i mam jeszcze troszkę akcji, ale to mi wystarcza .

A i jeszcze jedna mała uwaga , nie piszę z wielkiej litery zwracając się w drugiej osobie, uważam to za archaizm ,a nie wyrażanie szacunku .

• emerycie - teraz to mnie zaskoczyłeś Autor: ostry- [93.105.236.*]
    i to nie miło bynajmniej.
    rozważasz w ogóle możliwość oddania głosu na partie o rodowodzie komunistycznym ?????? ( Zjednoczona Lewica) i jej hybrydzie Partia Razem której wczoraj przedstawiciel z brodą publicznie wczoraj nawoływał do finansowania ZUS-u przez właścicieli firm a nie raczył wspomnieć o rolnikach czy aparacie przymusu ( wojsko , policja , sądownictwo) których emerytury w ogóle nie są powiązane z wysokością składek.
    I partia ta ma w programie zamiar opodatkowania najbogatszych ( czyli i Ciebie) podatkiem dochodowym 75% !!!!!!!!!
  • @Re: ostry- & yntelygent - teraz to mnie zaskoczyłeś Autor: emeryt_giełdowy [83.20.196.*]
    1/ Musisz się jeszcze raz wczytać w to co napisałem - w główny przekaz i myśl przewodnią.
    2/ Napisałem, że cyt. "Pozostają takie partie jak KUKIZ, ZJEDNOCZONA LEWICA, Partia RAZEM oraz NOWOCZESNA pl. 
    Które, jeszcze nie zdecydowałem, ponieważ muszę sprawdzić ilu Senatorów będziemy wybierali w WARSZAWIE i jacy do będą kandydaci. 
    Wolę zmarnować głos niż doprowadzić do sytuacji, że w POLSCE doprowadzimy (zabrakło tego słowa w tekście pierwotnym) do MAJDANU KIJOWSKIEGO."

Napisałeś "rozważasz w ogóle możliwość oddania głosu na partie o rodowodzie komunistycznym ??????"
    Jest zasadnicza różnica pomiędzy WYMIENIENIEM partii, które będą na listach wyborczych w połączeniu ze słowami "jeszcze nie zdecydowałem" nie oznacza na kogo zagłosuję. 
    3/ Wskaż mi partie w Polsce, które nie mają rodowodu komunistycznego. Wystarczy w googlach wpisać hasło "Udział członków 
    PZPR w partii X,Y,Z. Nie bez przyczyny nie mamy w obecnym systemie politycznym klarownego podziału na partie prawicowe -konserwatywne, centrowe, socjaldemokratyczne, liberalne. O takim stabilnym systemie politycznych będziesz mógł pisać za 25 lat lub więcej, czyli po tym jak zajdzie ze sceny całe pokolenie okresu powojennego - wychowane w systemie komunistycznym.
    4/ Czytam i słucham różnych gentelmenów i ich różne propozycje programowe, stwierdzam, że nawet najbogatsi mówią (np Baffet i Jakubas), że powinni płacić wyższe podatki. A po drugie jak się uważnie wczytasz, to wg. ich propozycji długo podatku 75% nie zapłaci prawdopodobnie grupa 75% obywateli. A już na pewno ani Ty, ani ja, ani większość osób z tego tego forum. No, może za wyjątkiem grubego, jeżeli jest grubasem jak sam siebie nazwał.

@yntelygenty - lubię te młodzieży grzebanie w acheo internetu. Można się dobrze uśmiać z tego co odszukacie.
  • Re: @Zosia3005: Wybory do SENATU mam z głowy. 2 Kandydatów. Autor: emeryt_giełdowy [83.20.196.*]
    Jeden od 1990 r. w SEJMIE i SENACIE, nie należy do żadnej partii - zasada opisana w pkt 4 dwie kadencje i odjazd.
    Drugi - nie należy do żadnej partii - Komitet Wyborczy PIS.

Jaja sobie robią? Gdybym wiedział wziąłbym kredyt 500 tys. zł. w BOŚ na kampanię i wystartował jako "NIEZALEŻNY".
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA Z TYDZIEŃ PIĄTY ORAZ APEL Autor: miro. [79.191.100.*]
    witam, gruby ta sama śpiewka co kiedyś, zaloguj się i po kłopocie.
  • Petru Autor: ~yntelygent [89.72.30.*]
    członków swojej partii mógłby nazwać "Petruniusze"
  • Re: Petru Autor: ~yntelygent [89.72.30.*]
  • Re: Petru Autor: malarz30 [83.238.28.*]
    wczoraj zamknięcie S.
    planu na dzis brak
  • Re: Petru Autor: ~jak40 [81.18.205.*]
    domkniete czesc s po 96 reszta czeka na nizej
  • Re: Petru Autor: mielonka [77.65.20.*]
    zaginanie czasoprzestrzeni :) - petru nie wygląda tu na 8 lat...
    a może właśnie dlatego, że wyglądał na starszego pozwolono (jak pisze emeryt) dokonać mu w wieku 25 lat w Polsce reformy emerytalnej :)
  • Re: Petru Autor: ~stary [37.7.0.*]
    Sztandar Młodych” – dziennik dla młodzieży, wydawany w latach 1950–1997 w Warszawie. Na początku był organem ZMP.
    W okresie 1984-85 redaktorem naczelnym dziennika był późniejszy prezydent Polski Aleksander Kwaśniewski[1].
    W 1990 r. gazeta została sprzedana firmie SM-Media Spółka Akcyjna przez Komisję LikwidacyjnąRobotniczej Spółdzielni Wydawniczej „Prasa-Książka-Ruch”. W 1993 roku nastąpiła kolejna zmiana właściciela. Gazeta została sprzedana firmie Dom Wydawniczy SM Sp. z o.o. będącej częścią koncernu Marquard Media Polska. Nowy właściciel zmienił profil dziennika na ogólnokrajowy i z młodzieżowego – na ogólny, nadając mu nową nazwę: Sztandar. Dziennik zlikwidowany został przez wydawcę w 1997 r.
    po prawej widać informację o wyborach Carter-Reagan - to był 1980 rok...
  • Re: Petru Autor: ~jak40 [81.18.205.*]
    śmierdzi na odległość
  • Re: Petru Autor: artimar [83.26.191.*]
    ciekawe, kto się bawił tym montażem.
  • Re: Petru Autor: ~jason [178.219.132.*]
    ta fałszywka to symptom tego do czego zdolni są ludzie żądni władzy. I jak mało inteligentni...
  • Manipulatorzy Autor: ostry- [83.5.208.*]
    http://www.parkiet.com/artykul/1445447-BOS-udziela-kredytu-na-akcje.html
  • Re: Manipulatorzy Autor: ~George [89.73.180.*]
    Ktoś z forum?

• Re: Manipulatorzy Autor: ostry- [83.5.208.*]
    Nie , mam na myśli ludzi z BOŚ
  • Re: Manipulatorzy Autor: ~George [89.73.180.*]
    Pytałem, czy ten strategiczny inwestor to ktoś z forum.

• Re: Manipulatorzy Autor: ostry- [83.5.208.*]
    tego nie wiem.
    na pewno nie byłem to ja.
  • WYBORY - Radzę sprawdzić stronę PKW - możecie być mocno zaskoczeni Autor: emeryt_giełdowy [83.20.196.*]
    http://parlament2015.pkw.gov.pl/

Przejrzałem wszystkie okręgi w WARSZAWIE. Kandydaci są super odpowiedzialni i odważni.
    Ilość opisów w stylu "Nie należy do partii politycznej" oraz zgłaszający Komitet Wyborczy partii X. Y, Z porażająca.
  • Re: WYBORY - Radzę sprawdzić stronę PKW - możecie być mocno zaskoczeni Autor: ~pierwotniak [83.26.181.*]
    znowu odrobina stresu po tym , jak wczoraj na koniec wziąłem 5 s fpko, a dziś dobrałem na podbiciu do 31 jeszcze 8 !!! dla mnie 13 sztuk to już całkiem sporo i chociaż za szybko się połakomiłem , to średnia nie była zła, 30,83

właśnie oddałem wszystko ze srednią 30,60 - możecie się śmiać, ale dla mnie 207 zł netto , to dobrze za kilka godzin i będzie co jeść -:)

serdecznie pozdrawiam moją mentorkę Panią Zosię , dzięki Tobie zarabiam
  • Re: WYBORY - Radzę sprawdzić stronę PKW - możecie być mocno zaskoczeni Autor: ~echo [83.238.237.*]
    Nikt z pewnością się z ciebie śmiał nie będzie. Oby tak dalej. Wiesz .ziarnko do ziarnka i...... :)
  • Jak myslicie Autor: ostry- [83.5.208.*]
    wybiją dziś 2100 w dół ?
  • Re: Jak myslicie Autor: ~jak40 [81.18.205.*]
    mysle ze tak, juz napoczeli i pierwsza reakcja była naturalna odbicie, ale mysle ze im dalej tym chec do kupna bedzie mniejsza i powinno sioie zerwac
  • Re: Jak myslicie Autor: zosia3005 [87.205.128.*]
    Będą się bronić , ale myślę że tak.
    Zależy od bezrobotnych z USA ... jeśli wniosków o zasiłki nie będzie zbyt dużo
    USA powinny mieć tendencje w dół .. a my za nimi - tylko szybciej
    ... ale niezależnie od tego ... jak nie dziś to jutro zejdziemy wyraźnie pod 2100
    niepewność przedwyborcza ..

@pierwotniak
    Dobra robota - gratulacje !
    O to chodzi - jak powiedziała @echo .. ziarnko do ziarnka ...lepszy wróbel w garści ... !
    Pozdrawiam :-)

• Re: Jak myslicie Autor: ~pierwotniak [83.26.181.*]
    dziękuję bardzo , już nie raz pomogły mi Pani rady i nie wiem skąd taka zawiść u niektórych forumowiczów, na przykład ten gruby to chyba jakiś pomyleniec i jeszcze w tak niepewnej sytuacji przedwyborczej namawia do kupowania długich

echo - dzięki p:-0
[x]
FW20 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.