Nie zauważyłem. Przepraszam.
Uwzględniając następujące fakty:
1/ 8 lat rządów PO i PSL w koalicji, która posiadała Prezydenta, Premiera, większość w Sejmie i Senacie, Rząd i organy samorządowe oraz wszystkie najważniejsze organy Państwa, Trybunał Konstytucyjny i Stanu oraz Radę Polityki Pieniężnej
doprowadzono do tego, że uzyskany w wyniku wyborów mandat władza absolutna została wykorzystany i spowodował utratę zaufania obywateli do polityków i tego co zrobili,
2/ Konstytucja RP zakład trójpodział władzy i kluczowym punktem, który może zablokować zmianę oraz doprowadzić do sytuacji wahadła, czyli wyrównanie poziomu wody w naczyniach połączonych jest uzyskanie większości konstytucyjnej. Warunkiem koniecznym zmiany Konstytucji na warunkach jednej opcji politycznej jest sytuacja, gdy 2/3 organów władzy ustawodawczej zostanie opanowana przez tą opcję.
To jest bardzo groźne biorąc pod uwagę mentalność i sposób zachowania się Polaków. Nie można doprowadzić do sytuacji ekstremalnej.
3/ Poziom naszej klasy politycznej, skakanie z partii do partii (ja to nazywam kibolstwem politycznym), brak odpowiedzialności za słowa i czyny, mówienie i obiecywanie wszystkiego co miłe dla ucha i robienia co się chce, zamieniania interesu publicznego w interes prywatny oraz umiejętność skutecznego i sprawnego korzystania z amnezji rodaków i braku zainteresowanie oraz chodzenia na wybory (patrz wyniki wyborów samorządowych),
4/ Aktualny stan sceny politycznej i prezentowane programy polityczne tzn.
- po wyborach samorządowych - w wyniku ewidentnej manipulacji KODEKSEM WYBORCZYM PO i PSL zdobyły większość organów samorządowych,
- po wyborach Prezydenckich reprezentant PIS-u jest Prezydentem RP.
- jesteśmy przed wyborami organów władzy ustawodawczej, czyli SEJMU i SENATU. To są dwa organy wybierane w różnym trybie.
- duże prawdopodobieństwo - perspektywę zwycięstwa PIS oraz możliwości powielenia sytuacji jako stworzył układ PO i PSL.
będę namawiał i stosował następujące zasady.
1/ Chodzimy na każde wybory - nie po to wywalczyliśmy wolność i demokrację aby z tego prawa prawie 50% społeczeństwa nie korzystała,
2/
ZASADA BLOKOWANIA WSZYSTKICH PARTII POLITYCZNYCH NA WSZYSTKICH MOŻLIWYCH POZIOMACH WŁADZY USTAWODAWCZEJ I WYKONAWCZEJ.3/ Wycinanie wszystkich skoczków politycznych, oszołomów, politycznych kiboli, oszustów i ewidentnych politycznych złodziej, ludzi nieodpowiedzialnych oraz pomóc wszystkim politykom w honorowy zejściu ze sceny. Tych polityków, którzy traktują POLSKĘ jak prywatny folwark, a nas obywateli jak dawców kapitału i głosów wyborczych.
4/ Dwie kadencje i odjazd. 25 lat w SEJMIE lub SENACIE to jest konserwowanie i tolerowanie układów i znajomości, tworzenie warunków do powstania towarzystwa wzajemnej adoracji - republiki kolesiów i znajomych.
Wykonania
ZASADY BLOKOWANIA WSZYSTKICH PARTII POLITYCZNYCH NA WSZYSTKICH MOŻLIWYCH POZIOMACH WŁADZY USTAWODAWCZEJ I WYKONAWCZEJ zostanie konsekwentnie zrealizowana tak, aby SEJM i SENAT nie został zdominowany przez tą samą opcję polityczną.
Ponieważ uważam, że nie można uczyć braku odpowiedzialności i nie godzę się, aby
młodzi kandydaci na radnych jak to było przed wyborami samorządowymi mówili mi, ŻE JA OBYWATEL ICH OBRAŻAM, gdy jednemu z nich powiedziałem, że musi brać pod uwagę, że poniesie konsekwencje za cały okres sprawowania władzy prze jego partię zagłosuję na DWIE PARTIE i NIE ZAGŁOSUJĘ NA OSOBY, które wymieniłem wyżej pod hasłem BEZ:
https://www.bankier.pl/forum/temat_centurin-ja-was-pogodze-nie-musisz-gdyby-mariola-zgodnie-z-tym,18578265.html Uwzględniając co wyżej napisałem nie będą to
PO i PSL - kara za brak odpowiedzialności i efekty 8 lat rządów musi być.
PIS - ponieważ, jestem przekonany, że społeczeństwo zadziała na zasadzie wahadła i PIS wygra te wybory ,
Pozostają takie partie jak KUKIZ, ZJEDNOCZONA LEWICA, Partia RAZEM oraz NOWOCZESNA pl.
Które, jeszcze nie zdecydowałem, ponieważ muszę sprawdzić ilu Senatorów będziemy wybierali w WARSZAWIE i jacy do będą kandydaci.
Wolę zmarnować głos niż doprowadzić do sytuacji, że w POLSCE do MAJDANU KIJOWSKIEGO.
Zapisałem w archeo.