co napisała "
Mój post był na temat demokracji w Polsce." zakończyła swój tekst na słowach "
Polacy uczą się dopiero demokracji ............ Ta więc uważam, że Polska nie wypada tu najgorzej." nie byłoby problemu.
Mariola pojechała jednak o jeden most za daleko. Co więcej pozwoliła sobie na zastosowanie metody, którą stosuje wobec innych wyrażoną w słowach "
Popisałeś się inteligencją na poziomie .... "
Co do Twoich słów cyt.
"Dobro państwa najwyższym prawem" oraz "Nie chcę żyć w kraju w którym nikt za nic nie odpowiada !" to ja pojadę trochę dalej.
W teorii organizacji zarządzania pojawiają się takie pojęcia jak sprawność i skuteczność. Nasi politycy do perfekcji opanowali stosowanie tych pojęć. Używając tych słów "Dobro państwa najwyższym prawem" sprawnie i skutecznie egzystują w polityce przez 25 lat okresu transformacji. Budują programy, zaciągają zobowiązania, realizują je, później zmieniają programy i naprawiają co zepsuli. I tak w kółko. I tu docieramy do słowa klucz -
ODPOWIEDZIALNOŚĆ. Odpowiedzialność za słowa i czyny. Nie ty jeden nie chcesz żyć w kraju w który nikt za nic nie odpowiada.
Parafrazując słowa znanej osoby "
POMÓŻMY NASZYM POLITYKOM" (powiedziała to osoba, która później pozwoliła sobą manipulować) zamierzam im w tym pomóc. Nie potrzebujemy ustaw o dwu kadencyjności w organach państwowych i samorządowych. To są oczywiste oczywistości, które MY NARÓD powinniśmy sobie zakodować w umyśle i je stosować w praktyce przy wyborach.
I dlatego trzeba pomóc naszym politykom odejść ze sceny, jeżeli ci nie ludzie nie mają honoru i świadomości, że są bez kręgosłupa moralnego i etycznego oraz są głównymi hamulcowymi rozwoju kraju.
Napisałeś o Petru i Zjednoczonej Lewicy. Ja napiszę inaczej.
Nowoczesna.pl - bez PETRU,
Zjednoczona Lewica - bez MIllera i Palikota,
PIS - bez Kaczyńskiego i Macierewicza,
PSL - bez Piechocińkiego, Burego, Łaszkiewicza,
KORWiN - bez Korwina i Wiplera,
PO - bez Tuska, Kopacz, Kamińskiego, Niesiołowskiego, Grabarczyka, Balcerowicza, Rosatiego
i wielu innych, którzy od 25 lat zasiadają w Sejmie i Senacie bezrefleksyjnie uchwalają, zmieniają je i żyją ze środków publicznych nie ponosząc żadnej odpowiedzialności za słowa i czyny.
A wszystko zgodnie z zasadą nie powielania błędów lat minionych.
Zapamiętaj poniższe słowa wypowiedziane przez urzędnika KORPUSU SŁUŻBY CYWILNEJ
(po zastanowieniu się mają one głęboki sens)
NIE WAŻNE CO ZROBIMY WSZYSTKO DA SIĘ UZASADNIĆ.
Ps.
Pogoda barowa - nalewek nie posiadam. Na Dolnym Śląsku degustowałem 6 (słownie - sześć).
Ja się uśmiałem, a Ty
https://www.bankier.pl/forum/temat_wzrost,18577449.html