• Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~WIARUS [83.7.192.*]
    Mizerniutkie obroty dzisiaj w warzywniaku.Chyba coraz mniej chętnych do grania z oszustami.

Poz.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~hukers [62.95.0.*]
    trojkat jest
    kazdy to ma grubszy portfel odszedl od slolu i czeka
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~WIARUS [83.7.192.*]
    No i kontrakty są dokładnie pośrodku trójkata.Do góry 80pk. i w dół też 80pk.

Poz.
    Zrobi się śmiesznie jak zamek będzie poniżej 2310pk.Po szulerni mozna się wszystkiego spodziewać.
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~ooo [178.37.102.*]
    wczesniej czy pozniej zobaczymy 2370 2210 i tam sie okaze gdzie pojdziemy ja obstawiam dol trokat jest po spadkowym ruchu konsolidacja ale czasem bywa odwroceniem trendu watpie aby zdecydowali grac sie do gory ale nie wykluczam 70 procent ruch do dolu 30 do gory jest jeszcze mozliwosc zagrania szybkiego w dol do 2200 i do gory ostatni ruch 2370 okolo wtedy dostana duzo pozycji ale ja scenariusza nie znam do 3,4 tygodni powinno sie okazac powodzenia
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~kleszcz [178.235.104.*]
    A co z hgf? Wybili sie gora z konsolidacji, na razie tylko troszke, byc moze falszywie. Olbrzymia przewaga niedzwiedzi normalnie sugerowalaby ze pojdzie mocno w gore, ale ostatnio gdy tak zalozylem to akurat posralo sie i przez to kghm spadl pod szyje (falszywie na ta chwile). Ten maly trojkat na W20 powinien w teorii wyjsc gora, ale to koślawe zbieranie sie z dna wcale tak dobrze nie wyglada... Pewnie zdecyduja tzw. newsy.
    kleszcz ja pisze o duzym trojkacie na tygodniowkach powodzenia
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~kleszcz [178.235.104.*]
    No tak, ja o malym (na godzinowym). A w miedzyczasie hgf wybila sie z jeszcze mniejszego - na 10 minutowym :) Wg fal wybicie z trojkata w kierunku trendu poprzedzajacego ma byc ostatnim ruchem w ta strone. Dlatego gdyby W20 wybil sie z "duzego trojkata" w dol, to by wg tej teorii znaczylo ze bedzie to juz ostatni ruch na poludnie. Nie mowie ze do teorii jestem przekonany.
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~casa [83.143.136.*]
    masz rację, to ostatni ruch w trendzie, tylko moze on byc wykańczający, popatrz na trójkąt na wig20 w okresie 01/-04-2008, po nim nastąpiła lawina, 5-falowa struktura fali C
    kleszcz nie chce sie sprzeczac ale to bedzie poczatek ruchu do 1300 1550 to jest konsolidacja przed spadkiem ogladnij wig20 2008 po pierwszej fali spadkowej dol na mlotku 2008 01 25 gora 2008 05 16 rysuj po cieniach na tygodniu jezeli ten trojkat wybija w dol na lopach i wolumenie to sadze ze bedziemy znacznie nizej oczywiscie powinni jakis ruch powrotny zagrac z 2000 tys pod 2250 i pozniej w dol bedzie to troche trwalo nie poleci ciurkiem powodzenia
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~hukers [78.88.28.*]
    wciagaja w usa
    nie mieli spadkow w planie
    wypadek przy pracy
    hukers siedzisz na S na stanach kiedys pisales ze zapakowales jak oceniasz ten trend na stanach czy to jest zdrowy trend gdzie ewentualnie widzisz koncowke skoro my wyprzedzamy stany i gramy w miejscu plus minus 100 punktow to stany pierdolna sp500 gra trzeci tydzien w miejscu na tygodniowce po ladnej duzej bialej trzy okienka male swiadcza o koncowce formacja wykonczenia brakuje duzej czarnej pokrywajacej biala powodzenia
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~JANOSIK [89.73.20.*]
    http://w203.wrzuta.pl/obraz/7SIVPwM52wN/dax_dzienny
    http://w203.wrzuta.pl/obraz/6jKUf37GlOx/dzienny_fsp500
    Tak mi się marzy .U nas cisza obowiązuje.
    Pozdrawiam

• Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~kleszcz [95.160.243.*]
    Mysle ze jesli to sie stanie (sp500), to wsparciem bedzie linia po dolkach glownych zygzaka, maszyny to lubią... Dzisiaj zatrzymalo sie na linii po dolkach C, jesli zdecydowanie przelamie to od gory to raczej faktycznie zesra sie do drugiej linii... [dokladnie to ES.F przelamalo pierwsza linie, ale sp500 nie]
    w usa mieli wypadek przy pracy ale w nocy nikei zrobim mega kupsko (ponad 3% spadku) to nie mieli jak udawac ze nic sie nie stalo i spuscili
    poza tym zanim spuscili to ladnie na godzinowym graliu jak pod wrzosty ale potem lapa niedziwdzia nacisnela i zaczeli powoliw dol

mozna powiedziec ze oszukali patrrzac na godzonowym widzialo sie wzrosty a tu zonk
    tak robia na koniec trendu przed spadkami, na koniec oszukuja
    jak popatrzysz na lato 2011 na 3 szczyty i patrz na 3 szczyt, jak ladnie roslo , wszystko wygladalo ze z tej prowzostowej wybija i na polnoc a tu zonk
    najpierw spadlo a dopiero potem s&p zdegradowalo rating usa a w tle byl krach systemu w europie na bondach ale to sie dowiedzieli ludziska jak dax stracil 30%

czy oszukali znajacych sie?
    nie
    robili trzy szczyty na dziennym , taki fraktal na tak wyprzedanym rynku moze prowadzic do duzych spadkow
    jeszcze nie ma tragedi ale:
    1) ltro razem nie liczac rolowania to bylo 500mld, to im starcza na 4 miesiace , potem 2 miesiace dystrybucji i krach
    2) nie ma trwalej hossy na dodruku, ten rynek tylko dzieki niemu zyje, odejmiesz dodruk (czytaj wrzucisz cala kase w gieldy ) to brakuje swiezej kasy i rynek robi klape
    3) tylko nasdaq to prawdziwa hossa , widac to po obrotach na miesiacu, 3 slupki miesieczne , styczen luty marzec, wybicie szczytow i rekordowe obroty, tu maja fakty w postaci zyskow jabola itd, smieci elektroniczne sie dobrze sprzedaja, nieruchomosci nie kupisz ale telefon sobie zmienisz i sie bedziesz cieszyl
    szereoki sp500 juz takich obrotow na wzrostach nie ma
    dj tak samo
    4) zamowienia stoja wmiejscu albo zdziebko oslably , braklo dobrych wiesci, rynek stoi w miejscu
    nie licze na krach od razu, rynek od razu w recesje nie wpadnie, jest czas na dystrybucje, po mocnych wrostach na raz rynku nie zawroca, spadna troche ale potem spowrotem beda walic na szczyt
    spadna drugi raz glebiej i wtedy patrzec co zrobi ben
    moze nawalic w portki i pusci qe3, gdzies kolo czerwca, lipca
    5) wig20 , nie wiem
    zastanawiam sie ile doda euro 2012
    ludziki z zachodu przywioza kase
    troche ludzi zatrudnia przy tym show
    noclegi, gastronomia, taksowkarze
    to tylko 2 miesiace zostalo
    moze jakos wig sie utrzyma do czerwca , nie wiem
    budowlanka slabo, tylko te autostrady daja prace
    6) s trzymam, jestem na minusie, nie chcialem z nimi grac dt bo to mogloby mnie wykonczyc, jak masz minus to nie kombinujesz bo mozesz pogorszyc
    7) wyciagna ostatni grosz z rynku bo czymze jest kurs na ropie, 126 usd , ile bylo latem 2011? tyle samo , nie mogli tego przejsc bo by to oznaczalo ze ida na 2007 rok, ile czasu sie bujali przy 120 usd, w tym tygodniu zjazd i odjazd z powrotem ale wiedza ze nie wolno im przekroczyc 126
    zawsze wyciagaja ostatni grosz, jak jest miesjce na wykresie to badz pewien ze tam dojda
    8) jerry livermore napisal jak bija szczyt to musza wyjsc wyzej o 3 do 6% , jak pojda nad 6% to to znaczy kontynuacja trendu wrostowego
    ile wrosli na sp500, dj?
    policz sobie
    wyjsc deko nad szczyt to nie problem ale wyyjsc 10% to jest juz cos
    nie mowie ze to koniec wrostow tylko wiedzcie ze jest wazne co zrobia przy tych poziomach bo krecimy sie miedzy 3 a 6 i jest wazne co zrobia dalej
    9) transport
    gdzie jest djt?
    dlaczego nie pobil szczytu z 2011 jak dji
    stara teoria dowa mowi ze oba indeksy musza potwierdzic, jak transport nie potwierdza to widocznie znaczy ze mamy inflacje, wysokie koszty transportu i ten sektor nei moze zrobic odpowiednich zyskow zeby uzasadnic wrosty indeksu, juz 3 misiece mija a djt nie moze pobic szczytu i potwierdzic ruch na dji

10) kto sie bedzie w polsce budowal przy cenie stali 2400zł/tona, beton b15 300zł/m3, drewno 900zł/m3, blacha na dach 30 lat gwaracji 35zł/m2
    ja to widze
    kto ci kupi tak drogi material
    nieliczni
    nie widze przyszlosci przy tych cenach o robociznei nie wspominajac
    ja zarabiam srednio ale jest mi coraz ciezej zaroibic na material
    gdzie jest polimex, mostostal warszawa, pbg, gtc
    gdzie?
    ceny musza spasc bo nie ma innego wyjscia
    11) umowy smieciowe
    robi sobie taki mlody 2 lata na umowie tymczasowej z minimalna gaze
    idzie do banku i chce kredyt a bank w smiech
    bez kredytu system imploduje
    sami na siebie bata kreca, przemysl zatrudnia mlodych przez agencje pracy tymczasowej, wyzyskuje ich a potem kredyt siada i zamowienia spadaja, kolo sie zamyka
    klauni

• Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~kleszcz [95.160.243.*]
    OOO, casa - ciekawe ze obydwaj piszecie o tym samym, chyba sporo osob obserwuje ten okres jako fraktal.
    Problem jest tego typu ze sp500 jest na nowym szczycie, tylko tutaj sie kisi, w 2008 bylo inaczej (ale tez 2008 bessa wyszla z USA). Jak sie zesra z tych okolic to ok, moze byc grunwald ale podstawowo zasieg trojkata ok.1800. sp500 stad tak do 1000 moglby spasc (BzX), niby duzo ale to nie jest Wielka Bessa. Ja sie tez sprzeczac nie bede, bo przyznaje ze 2008 mozna widziec jako 5-3-5 lub trojkat w srodku i wielkie sranie C pozniej. Dzisiejsze zachowanie na hgf to tez jak na "wybicie z trojkata" przesada, wiec tyle po teorii.
    Nie zgadzam sie ze W20 to jakis madry indeks ktory przewiduje przyszlosc, to jest szulernia, banan i plac zabaw grubasow. Mysle ze rozwarcie miedzy sp500 i W20 w koncu sie zmniejszy tylko do efektu kgh, to co jest teraz to jest w z jakiegos powodu w interesie grubasow ale na zawsze sie nie utrzyma.
    Sposob w jaki zesralo sie dzisiaj wszystko zostawil mnie w obojetnosci - ta hustawka juz od parunastu dni trwa. Pojawia sie we mnie uczucie ze "znow bedzie tak samo", moze to znaczy ze nie bedzie. W20 wciaz ma szanse wyjsc z malego trojkata gora, choc ponizej 2245 nie powinien spasc.
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: mlodyszczaw [85.28.139.*]
    Ciekawy wątek prowadzicie, huckers fajnie się czyta Twoje posty, masz łeb jak sklep:)

Pytanie do ooo dotyczące lop - trochę wzrósł, a teoretycznie wzrost lop potwierdza kierunek. Na kgh spory obrót, a na fixingu prawie 100k poszło. Może po to aby było czym spuścić indeksy niżej. Jak myślisz?

Nie gram na kontraktach, za cienki leszcz jestem i przez te dźwignie łapy by mi pourywało:) Interesuje mnie miedziak, a pytam dlatego, że porusza się tak jak indeks a Wy o tym tutaj rozmawiacie, pozdrawiam
    wlasnie wlaczylem neta co do kghm to wigo potwor sluzacy wielkiemu do gry na kontraktach ale jak dolec bedzie rosl to miedz dupnie nie doradze ci czy kupowac czy sprzedawac twoja decyzja ale przyjzyj sie dolcowi na dolarze u nas zamkneli prawie 25 procent pozycji to moze sugerowac slaby rynek zamykajace lopy na slabym podjezdzie a jak patrze na wig 20 to nie jest otwieranie krotkich pozycji mogli otwierac na wyzszych poziomach a tam lop niebardzo rosl moim zdaniem kombinuja jak okras dzisiejszych krotkich ale podstawa to trojkat ja jestem z boku zobacze jak to rozegraja a do kleszcza nie zgodze sie z twoja teoria moja spojrzenie jest takie jezeli rozwala w dol to z 2000 okol odbija do 2250 i nastepnie do 1500 bez trzymanki powodzenia
    wczoraj napisali ze getin ogranicza kredyty hipoteczne i ze jest pierwszy w tych ograniczeniach tak jak byl w ograniczenuu kredytow walutowych

jak zaczna ograniczac to nic dobrego nie bedzie

ogolnie to rynek puscil baka przez obligacje hiszpanskie
    tam jest formacja z ktorej musiala rentownosc pojsc w gore i poszla
    masz 23% bezroibocia , dlug 100% pkb i rentownosc obligacji 5% , napisali ze 57% budzetu idzie na emerytury, zasilki dla bezrobotnych i obsluge zadluzenia
    to duzo
    sytuacja jest ciezka
    indeks gieldy hiszpanskiej szoruje spadl na dno z 2009 roku
    hiszpania to wiecie, nie sa przelewki

w usa nic sie nie stalo, paniki nie ma, dzis niei wyhamowal spadki
    ci szalency z usa moga probowac jeszcze w gore
    nawet lepiej byloby zeby slupek na miesiacu byl wyzszy niz w marcu
    poki jest nizej to moze nie byc koniec wzrostow
    cza leci
    czas dziala na niejkorzysc akcji bo ta poprawa w produkcji na calym swiecie zacznie wyhamowywac i wykres bedzi emusial to odwzorowac
    czekamyu na debiut face
    po debiucie nasdaq moze korygowac

• Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~WIARUS [83.5.215.*]
    Dax i eur-usd lecą ciurkiem - pachnie mini krachem.

Poz.
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~hukers [62.95.0.*]
    budmat producent blachodachowki z 30 letnia gwarancja zwieksza ceny od kwietnia o 17%

w 2010 kupowalem po 27zł/m2
    dzis to kosztuje 41zł/m2
    czyli przez 2 lata zdrozalo o 51%

i co wy na to?
    stac was?

kto sie bedzie budowal przy tych cenach
    pytam sie kto?

nie zebym plakal ze mnie nie stac
    jak napisalem wyzej w 2010 wziolem w depozyt po 27
    teraz odbieram po tej cenie a inni placa po 41

i to nie wina producenta ze sa takie ceny, sa takie bo drozej za surowiec placą a surowce wiemy dlaczego takie drogie
    przez dodruk

dodruk zarznie konsumenta
    te ceny sa nie do utrzymania
    to sie musi wywrocic

trojmiasto
    pelno budynkow w stanie surowym , jednorodzinne, wielorodzinne 3 i 4 pietrowe
    przerazilem sie jak to zobaczylem
    jak oni to wykoncza, kto to kupi?

hurtownia z ktorej bralem pierdoly w zeszlym roku juz nie dzierzawi placu od policji , widza ze lipa jest wiec po co maja placic za plac kltory bedzie stal pusty bo materialy nie schodza

zeby wam czasem nie przyszlo do lba pchac sie na wakacje do trojmiasta
    beda tam siedziec niemcy i mecze ogladac na stadionie a ceny zrobia takie ze wam zwieracze puszcza

nalezy zachowac ostroznosc na krotkich napewno jak pisalem wczesniej kombinuja jak okrasc wczorajszych S i dzisiejszych narod bral S patrzac na swiat a chlopcy odwrotnie dadza sie na chwile nacieszyc krotkim a nastepnie zabiora z nawiazka zamkniecie mozliwe okolo 2269 2275 powodzenia
    Takiego oszukańczego grania dawno nie było na szulerni - aż chce sie wyć z bólu bezradności.

Poz.
    ooo mogą zrobić zamek tak jak piszesz ale mogą też zamknąć poniżej 2250 to są zawodowi oszuści - chyba bym pękł ze śmiechu.

Poz.
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~ooo [109.95.144.*]
    wiarus najgorsze to pewnosc na forach ja obstawiam zlodziejski scenariusz i sadze ze jak nic sie nie stanie na stanach przez swieta to we wtorek oszusci zagraj do gory moze w srode ale nie chce nikogo namawiac do L ani do S wszystko co pisze na tym forum to moja subiektywna ocena KAZDY GRA SAM ciezko przewidziec co sie stanie przez dwa dni na stanach powodzenia
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~JANOSIK [89.73.20.*]
    000 cenię sobie Twoją analizę LOP.Popraw mnie jeśli żle rozumuję.Przez ostatnie sesje Lop przybywał umiarkowanie na wzrostach i na spadkach.Okresowo jest niski.Mój scenariusz jest; płytki zjazd ,neutralny dla stron,w zgodzie z korektą w USA[ też niski lop ].Po spełnieniu oczekiwań tych poza rynkiem [ oczekujących na Stany ] ruch na północ po S.I dystrybucja na kasowym.Twój wariant z małą północą bez małego południa wg. mnie nie załatwi tematu.
    Alternatywa - już głęboki zjazd .Też da się poukładać falowo i harmonicznie.
    Ja sądzę a właściwie wiem ,gra na giełdzie to rachunek prawdopodobieństwa.
    Ile uzbierałeś za S a ile za L .Umiejętność zbierania zawsze depo ocenia.
    Wesołych Świąt.
    P/S Jankes jutro nie gra - jeden dzień niezgody.
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~WIARUS [83.26.76.*]
    Życzę Wam chłopaki fajnych świąt Wielkanocnych.
    Smacznego jajeczka.

Poz.
    jest poczatek kwietnia
    nie pasuja mi tak szybkie spadki
    beda podciagac akcje na calym swiecie
    w usa wyjda w kwietniu nad szczyty z marca

wydaje mi sie ze powinni krazyc wokol szczytow caly kwiecien bo jak zejda nizej to popsuja slupek na meisiecznym , bedzie za dlugi nie nie bardzo bedzie pasowal do wiekszej korekty (10%)

powinni byc w tym miejscu w ktorym sa na koniec kwietnia nie nizej, do tej pory musze trzymac powyzej

no ale moge sie mylic
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~WIARUS [83.26.76.*]
    Pięknie DJ.F poszedł po bandzie -170pk. w godzinkę póki co.Ciekawe co by zrobiła szulernia gdyby była czynna pewnie zjazd na 2200byłby nie unkniony.

Poz.
    utworzyli tylko 120 tys miejsc pracy w marcu w usa
    slabo
    dlatego spadli
    widac juz sie im pogarszaja wskazniki

a ben tydzien temu poowiedzial ze qe3 nie bedzie bo gospodarka nie wykazuje ze jest potrzebne

spadnie 10% to zmieni zdanie

szulernia jest bardzo zalezna od miedzi
    jak ta pusci i poleci w spadki to bedzie kiepsko

sa wskazniki ktore mowia ze konsumcja surowcow, metali, energetycznych spada globalnie od kilku miesiecy , ceny byly trzymane dodrukiem, przy tej konsumpcji spadna bez dodruku
    potrzeba 1 bilion usd rocznie zeby gospodarke utrzymac nad poziomem wody
    tak ze drukarka nie zdazy odpoczac

wiarus dobrze to napisales co by zrobila szulernia jak sadzisz zjechala do 2200 watpie pamietaj to szulernia przyjzyj sie co robia przez dwie ostatnie sesje czekaja tylko na dobry moment aby zabic tych co brali krotkie na zlym swiecie mogli walnac w czwartek na dax mieli 200 minus a oni nie bo oni spadna wedlug swojego planu nie twierdze ze jak sp500 bedzie minus 3 procent to beda grac do gory ale otworza nizej to jasne pytanie co dalej oni maja pelna wladze kiedy spadek kiedy wzrost mamy spory deficyt wzrostow do swiata i teraz moga lekko cofac lop bedzie rosl ale nie do spadku tylko do wzrostu to nalezy ocenic choc ja obstawiam w dol 70 procent to co oczy widza nie zawsze jest prawda napisz jakbys okradl ludzi z krotkich ja uwazam ze tu bedzie krotki niewolnikiem za czytelne S jedno jest pewne trendy powoli sie zalamuja dax wylamal linie z 25 11 11 dwa 04 04 luka w dol ale zawsze sa powroty moga nizej poscic a nastepnie podegraja jeszcze raz na szczyt pierwsze spadki sa spekulacyjne drugie zejscie bedzie juz w panice cac mial pierwszy problem 03 06 a wybil 22 03 i teraz beda wachlowac ale jak stany poszcza spadek to wszyscy zesraja powodzenia
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~kleszcz [95.160.249.*]
    Wczoraj Goldman Sucks zrewidowal przewidywania dot. tych danych ze 175tys na 200tys. To byla wskazowka ze bedzie kleska. Nikt mi nie powie ze GS nie zna tych danych wczesniej.
    Byc moze swieta zlagodza nastroje, bo wybicie na szulerni wyglada dobrze, na tyle dobrze ze powinni kontynuowac korekcyjne odbicie przynajmniej do 2286 (poprzednie dno sie utrzyma).

Ale ogolem jesli w takich warunkach W20 ma wyjsc gora >2430, to bedzie potrzebna pomoc Bozi. Wyglada na to ze moze potem wyjsc dolem, ale z zasiegiem tylko 2180 (z duzego trojkata nie wypadnie). Hmm mam deja vu.
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~anty kleszcz [77.89.104.*]
    Ale ogolem jesli w takich warunkach W20 ma wyjsc gora >2430, to bedzie potrzebna pomoc Bozi. Wyglada na to ze moze potem wyjsc dolem, ale z zasiegiem tylko 2180 (z duzego trojkata nie wypadnie). Hmm mam deja vu kleszcz Ty naprawede masz nie rowno pod sufitem
  • Ankieta - Strategie gry na GPW Autor: ~joanna_p [89.231.113.*]
    Witam, proszę o uzupełnienie mojej ankiety, która dotyczy strategii inwestycyjnych na GPW. Ankieta jest anonimowa, nie wymaga rejestracji i składa się tylko z jednego pytania jednokrotnego wyboru. Wyniki pomogą mi w napisaniu pracy magisterskiej. Oto link: http://www.ankietka.pl/ankieta/80454/strategie-inwestycyjne-na-gieldzie-papierowwartosciowych.html Dziękuję bardzo za pomoc.
  • Praca magisterska - Ankieta Autor: ~joanna_p [89.231.113.*]
    Witam, proszę o uzupełnienie mojej ankiety, która dotyczy strategii inwestycyjnych na GPW. Ankieta jest anonimowa, nie wymaga rejestracji i składa się tylko z jednego pytania jednokrotnego wyboru. Wyniki pomogą mi w napisaniu pracy magisterskiej. Oto link: http://www.ankietka.pl/ankieta/80455/strategie-inwestycyjne-na-gieldzie-papierowwartosciowych.html Dziękuję bardzo za pomoc.
    SW80 nachyla się właśnie nad przepaścią - jak skoczy to lipa i tylko patrzeć jak FW20 wyjdzie dołem z trójkąta.

Poz.
    Zapłata warzywniakowi za nieprzeciętną słabość należy sie jak psu buda czyli jakieś 1700 :))

Poz.
    od grudniowego dolka jest 20 do 25% na plusie

z trojkata wyjda jakims konkretnym wydarzeniem

albo bedzie dodruk w usa albo bedzie wywalanie hiszpanskich obligacji

w kazdym razie jestem pewien ze bedzie to wydarzenie łatwe do zinterpretowania , łatwe do przepowiedzenia jego wplyw na rynek

ale jak to zwykle bywa ktos zajal pozycje w trojkacie i nawet jak bedzie wiedzial ze nie ma racji to bedzie te pozycje trzymal bo duma nie pozwoli mu zamknac

po prostu nie wierze w to ze obiora kierunke bez konkretnego wydarzenia
    nie wierze
    za dlugo ten stwor sie formowal zeby sie teraz tak przypadkowo wyslizgnal w jedna strone

kwiecien jest slaby na rynku bo jest ssanie przez europejskie obligacje, duzo roluja w tym miesiacu

• Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~GrzesiekSta [83.21.167.*]
    dzisiaj Ibex przebił wrześniowe dołki i leci w otchłań bo już nie ma żadnych wsparć no chyba że te z 2009 roku... tak więc może będzie gra po hiszpanię???
    Na naszej szulerni nikt chyba nie wierzy w spadki poniżej 2200pk. na fw20 i chyba dlatego tak opornie opadają ale to może być zmyłka i jak się rozpędzą to byk będzie leżał i kwiczał.

Poz.
    Być może hukersie że jak ewentualnie wyslizgaja sie dołem z trójkątą i zrobią to tak nijak to będzie to fałszywe wybicie ale z drugiej strony anale nie naganiają na spadki tylko widzą 2600 - 2800pk. i to jest conajmniej zastanawiające.
    Poz.
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~ooo [77.254.193.*]
    ciekawie sie robi jak piszecie nie dla jaj tak dlugo to ukladali ten trojkacik ale dziwnie to wszystko wyglada brak lopow moze planuja falszywe wybicie technicy rzuca sie na krotkie dostana pozycje i wio w druga strone a moze nie warto nic kombinowac i trzymac S zobaczymy ale dzis euro do dolara nie panikuje dziwne powinno zapikowac troszke pozycji przybylo i zamkneli w koncowce okolo 3 tys wyglada jakby ktos dzisiaj zagral na chwile i zamykal jezeli chodzi o trojkat to rysujac po cieniach dol 2180 2200 i powinni jeszcze raz pociagnac do gory piaty ruch do 2370 plus minus 30 punktow przewaznie w trojkacie jest piec ruchow i szosty we wlasciwa strone apex mowi ze maja okolo 2.3 tygodni tak ze spoko moga pograc ja beda chcieli ciagnac do gory powinni otwierac pozycje i lekko wyjsc w piatym ruchu powyzej lini i zwrot powodzenia
    wig20 nie mogl do gory bo miedz i ropa slabe

dzis oberwalo sie takze przenicy, kukurydzy
    surowce kwiczaly
    soja jest na samutkim szczycie , potencjal do wzrostow malutki

przy umacniajacym sie dolarze i nawet slabnacej ropie to pkn tez szalu nie zrobi

dzisejsze spadki w usa podsumuje nastepujaco:
    prawidlowo zdyskontowali slabe dane o zatrudnieniu
    wreszcie nie udali ze jest dobrze i spuscili troche z balona

delikantnie zdziwil mnie dax bo podali ze nmiespodziewanie produkcja wrosla w lutym no ale to moze dlatego nie skorekcil w gore bo luty to przeciez historia
    hukers oceniasz ze lecimy juz w dol bo moim zdaniem posci ben dodruk na 80 procent na to czekaja albo lepiej juz to wiedza i poscili wczesniej to nie gieldy to sztuczne pompowania
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~kleszcz [95.160.249.*]
    100% rozsynchronizowania - czas na przerwe, zbyt czesta zmiana zdania sie nie sprawdza. Mam tylko nadzieje ze dluzejterminowo dzieje sie to co na wykresie od janosika. Poszlo tak szybko ze mogloby sie juz skonczyc, "fala 4"(?) a zeszlo ciurkiem, dziwne, ale ok.
    hgf jak zaklinalem zeby wypadla z konsoli to sie trzymala, w koncu gdy sie [prawie] poddalem to SRUUUU, jest w tym jakas logika, moze tak to ma dzialac, wszystko jest dobrze http://www.youtube.com/watch?v=CFg7esxnrXs pzdr
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~WIARUS [83.27.54.*]
    DAX chyba zjedzie w najbliższym czasie w okolice 6300pk. FW20 pwinien wtedy zatrzymać sie w okolicy 2100pk tak na początek choć zasięg wybicia z trójkąta to masakra dla byka chyba że wybicie okaże sie fałszywe - zobaczymy.

Poz.
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~hukers [62.95.0.*]
    podciagna dax niedlugo, tak ciurkiem juz leciec nie bedzie
    gospodarka zwolnila troche ale zapowiada sie stabilnie na tym poziomie przez 2 miesiace,

co do wiga to mysle ze wazne sa stopy %
    teraz sie dyskutuje czy podnosic ze wzgledu na inflacje czy nie bo gospodarka i tak zwolni bo ma zwolnic

jezeli podniosa stopy % to na bank odbije sie to na indeksie , jezeli nie to moga trzymac jeszcze ten trojkat

jezeli ben ma drukowac to sp500 musi spasc do poziomu ktory jest granica hossy i bessy
    patrzcie na wykres i sami powiedzcie gdzie jest ta granica ktora jednoznacznie okresli jak jest trend
    wedlug mnie jest to 1270
    nizej spasc nie moze bo zaneguje hosse
    tam ben bedzie czekal z prasą

powtarzam nie nizej niz 1270 bo moze mu sie nie udac uratowac wykresu
    i raczej nie wczesniej bo inflacja panuje wiec on czeka az inflacja opadnie ile sie da

zreszta tam jest wsparcie i powiem wiecej , jak tam spadnie za pierwszym razem ben nie druknie, to naturalne wsparci, rynek sie od niego odbije, jak spadnie tam drugi raz to wtedy kasa z dodruku juz dotrze do bankow ( zatwierdza dodruk wczesniej , ale kasa wplynie z opoznieniem i wplynie ona jak sp500 dotkne drugi raz 1270)

• Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~WIARUS [83.27.54.*]
    Tylko gdzie będzie wtedy warzywniak jak sp500 będzie sie ewentualnie witał z 1270pk.

Poz.
    hukers ja mam inne zdanie krotka linia jest na poziomie 1325 1330 a z 2009 1170 dzis dolec zaczyna zle wygladac jakby jutro mial dupnac w dol tak to przygotowuja jak tak skonczy to wyglada jakby flage konczyli teraz powinny byc powroty na stanach na szczyt moga jeszcze nizej zejsc powrot na szczyt jest na 80 procent pytanie jak my na to zareagujemy tego nie znam powodzenia
    dax jest na lini po siwieczkach z 23 09 11 i tez powini podbic do gory ale widac ze trendy slabna moga ciagnac na szczyty nowe ale trend slabnie ewidetnie powodzenia
[x]
KGHM 0,16% 189,65 2025-11-07 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.