Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty

w usa mieli wypadek przy pracy ale w nocy nikei zrobim mega kupsko (ponad 3% spadku) to nie mieli jak udawac ze nic sie nie stalo i spuscili
poza tym zanim spuscili to ladnie na godzinowym graliu jak pod wrzosty ale potem lapa niedziwdzia nacisnela i zaczeli powoliw dol

mozna powiedziec ze oszukali patrrzac na godzonowym widzialo sie wzrosty a tu zonk
tak robia na koniec trendu przed spadkami, na koniec oszukuja
jak popatrzysz na lato 2011 na 3 szczyty i patrz na 3 szczyt, jak ladnie roslo , wszystko wygladalo ze z tej prowzostowej wybija i na polnoc a tu zonk
najpierw spadlo a dopiero potem s&p zdegradowalo rating usa a w tle byl krach systemu w europie na bondach ale to sie dowiedzieli ludziska jak dax stracil 30%

czy oszukali znajacych sie?
nie
robili trzy szczyty na dziennym , taki fraktal na tak wyprzedanym rynku moze prowadzic do duzych spadkow
jeszcze nie ma tragedi ale:
1) ltro razem nie liczac rolowania to bylo 500mld, to im starcza na 4 miesiace , potem 2 miesiace dystrybucji i krach
2) nie ma trwalej hossy na dodruku, ten rynek tylko dzieki niemu zyje, odejmiesz dodruk (czytaj wrzucisz cala kase w gieldy ) to brakuje swiezej kasy i rynek robi klape
3) tylko nasdaq to prawdziwa hossa , widac to po obrotach na miesiacu, 3 slupki miesieczne , styczen luty marzec, wybicie szczytow i rekordowe obroty, tu maja fakty w postaci zyskow jabola itd, smieci elektroniczne sie dobrze sprzedaja, nieruchomosci nie kupisz ale telefon sobie zmienisz i sie bedziesz cieszyl
szereoki sp500 juz takich obrotow na wzrostach nie ma
dj tak samo
4) zamowienia stoja wmiejscu albo zdziebko oslably , braklo dobrych wiesci, rynek stoi w miejscu
nie licze na krach od razu, rynek od razu w recesje nie wpadnie, jest czas na dystrybucje, po mocnych wrostach na raz rynku nie zawroca, spadna troche ale potem spowrotem beda walic na szczyt
spadna drugi raz glebiej i wtedy patrzec co zrobi ben
moze nawalic w portki i pusci qe3, gdzies kolo czerwca, lipca
5) wig20 , nie wiem
zastanawiam sie ile doda euro 2012
ludziki z zachodu przywioza kase
troche ludzi zatrudnia przy tym show
noclegi, gastronomia, taksowkarze
to tylko 2 miesiace zostalo
moze jakos wig sie utrzyma do czerwca , nie wiem
budowlanka slabo, tylko te autostrady daja prace
6) s trzymam, jestem na minusie, nie chcialem z nimi grac dt bo to mogloby mnie wykonczyc, jak masz minus to nie kombinujesz bo mozesz pogorszyc
7) wyciagna ostatni grosz z rynku bo czymze jest kurs na ropie, 126 usd , ile bylo latem 2011? tyle samo , nie mogli tego przejsc bo by to oznaczalo ze ida na 2007 rok, ile czasu sie bujali przy 120 usd, w tym tygodniu zjazd i odjazd z powrotem ale wiedza ze nie wolno im przekroczyc 126
zawsze wyciagaja ostatni grosz, jak jest miesjce na wykresie to badz pewien ze tam dojda
8) jerry livermore napisal jak bija szczyt to musza wyjsc wyzej o 3 do 6% , jak pojda nad 6% to to znaczy kontynuacja trendu wrostowego
ile wrosli na sp500, dj?
policz sobie
wyjsc deko nad szczyt to nie problem ale wyyjsc 10% to jest juz cos
nie mowie ze to koniec wrostow tylko wiedzcie ze jest wazne co zrobia przy tych poziomach bo krecimy sie miedzy 3 a 6 i jest wazne co zrobia dalej
9) transport
gdzie jest djt?
dlaczego nie pobil szczytu z 2011 jak dji
stara teoria dowa mowi ze oba indeksy musza potwierdzic, jak transport nie potwierdza to widocznie znaczy ze mamy inflacje, wysokie koszty transportu i ten sektor nei moze zrobic odpowiednich zyskow zeby uzasadnic wrosty indeksu, juz 3 misiece mija a djt nie moze pobic szczytu i potwierdzic ruch na dji

10) kto sie bedzie w polsce budowal przy cenie stali 2400zł/tona, beton b15 300zł/m3, drewno 900zł/m3, blacha na dach 30 lat gwaracji 35zł/m2
ja to widze
kto ci kupi tak drogi material
nieliczni
nie widze przyszlosci przy tych cenach o robociznei nie wspominajac
ja zarabiam srednio ale jest mi coraz ciezej zaroibic na material
gdzie jest polimex, mostostal warszawa, pbg, gtc
gdzie?
ceny musza spasc bo nie ma innego wyjscia
11) umowy smieciowe
robi sobie taki mlody 2 lata na umowie tymczasowej z minimalna gaze
idzie do banku i chce kredyt a bank w smiech
bez kredytu system imploduje
sami na siebie bata kreca, przemysl zatrudnia mlodych przez agencje pracy tymczasowej, wyzyskuje ich a potem kredyt siada i zamowienia spadaja, kolo sie zamyka
klauni

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
KGHM 3,16% 195,65 2025-11-10 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.