• Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~marlow [89.72.58.*]
    patrzac na skale przeceny i szybkosci zwalania kursu to 1.5 zobaczymy jeszcze przed gwiazdka :)

ja chetnie poczekam na 1.5 :)
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~Leszcz [85.219.176.*]
    Fachowiec-co Ty pieprzysz z tymi 10 -13zł.Raz na dziesięć postów mógłbyś przynajmniej uzasadnić.
    ~jato Nie zawracaj sobie głowy "tymi" postami.Ci którzy Cię znają doceniają Twoją prace i komentarze.
    A tak ogólnie- to łyknąłem dziś(treningowo) mostka(1.76)
    Pozdrawiam
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~dario [195.117.135.*]
    Moim zdaniem nie będzie zmiany trendu dopuki grubasy nie zaczną kupować na dłużej, bo ff wielki, a drobni nie podniosą kursu trwale.
    Jeśli mam rację to znaczy ,że cena jeszcze sporo spadnie, bo gubi muszą być pewni,że zarobią.
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~bankier94 [77.113.170.*]
    Wielcy Inwestorzy którzy mają te akcje w swoim portfelu, zauważyli Twój zakup. I co będą specjalnie dla Ciebie pompować spółkę, żebyś TY sobie zarobił. NIE! Wielcy Inwestorzy po takim Twoim zakupie grają na zniżkę. TY wpadasz w panikę i wyrzucasz swoje akcje Wielcy je przechwytują i mają z Ciebie ubaw po pachy. Autor w swojej książce "Sztuka spekulacji" uczy, że TY masz być na Giełdzie niewidoczny! Jesteśmy tylko malutkimi leszczykami ale dla Rekina Giełdowego to tylko mało znacząca przekąska. Giełda jest bezlitosna i chętnie wchłonie każdą beztrosko zainwestowaną w nią gotówkę. Moim zdaniem to zaniżanie jest spekulacyjne.

Czekamy teraz na zwyżki a ich jakoś nie widać. Ta mała podbitka to zachęta do kupna

Pzdrawia was Bankier04
    ~bankier94
    Nie zaniżyli i nie mieli ubawu po pachy.Do wczorajszego zakupu dorzuciłem dzisiejszą pulę DT i wszystko zrealizowałem 1.81.(Podaje cenę sprzedaży bo ciągle się o to czepiasz innych)Marny zysk ale na mostku daje dużo satysfakcji.Następne wejście tak jak pisałeś i proponowałeś (wczoraj )w okolicach 1.50
    Pozdrawiam
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~Piter [94.254.144.*]
    Dnia 2009-12-01 o godz. 16:43 ~Leszcz napisał(a):
    > ~bankier94
    Nie zaniżyli i nie mieli ubawu po pachy.Do
    > wczorajszego zakupu dorzuciłem dzisiejszą pulę DT i
    > wszystko zrealizowałem 1.81.(Podaje cenę sprzedaży bo
    > ciągle się o to czepiasz innych)Marny zysk ale na mostku
    > daje dużo satysfakcji.Następne wejście tak jak pisałeś i
    > proponowałeś (wczoraj )w okolicach 1.50
    Pozdrawiam

~Leszcz --> widze, ze pogrywamy treningowo podobnie ja kupowalem wczoraj 1,76zl a dzis sprzedawalem 1,80zl zarobku prawie nic no moze na jakies napoje % zeby umilac czas ;), zastanawiam sie nad tym jedna sprawa, wydaje mi sie, ze chyba tylko drobni robie te obroty i przewracaja akcje z jednej na druga strone, nie bardzo wierze w skup..
    pozdrawiam
    ~Piter Na temat skupu mam podobne zdanie.Raczej nie ma podstaw do tego.Dokładnie naświetlał sprawę ~jato.Chyba że zarząd trzyma jakieś konkretne info lub prognozy w tajemnicy.Zostaje jeszcze skup spekuły pod wybicie.Jednak obserwując spadek od szczytu można było to zrobić (porządnie)kilka razy.Istnieje też możliwość że teraz na mostku nie będzie w najbliższym czasie spadków i......powoli powoli do góry.Ja w tym jednak nie będę uczestniczył.Dziś wywaliłem już wszystkie papiery(gant,żurki) i do świąt nie dotykam klawiatury.Postanowione i koniec.(nie wykluczam oczywiście wzrostów,czego wszystkim "posiadającym"życzę)
    Pozdrawiam
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~jato [79.184.166.*]
    Witam Starą Gwardię
    No to drogi Leszczu ja również wywaliłem WSZYSTKIE papiery. Chociaż troche wcześniej.Mam podobnie jak Ty głęboko w nosie inwestowanie tu i teraz. To nie giełda to kompletne badziewie.Tu mogą się bawić tylko pseudo analitycy.
    Co do Mostka : wczoraj na dogrywce jakiś dupek podniósł kurs ze 1.96 na 1.98 pchając się z 11.000 akcji.Dzisiaj o godz.9:14:11,ktoś sprzedał 11.000papierów po 1.96 czyli ze stratą.Sieroctwo.Jeżeli Mostkiem próbować będą rządzić takie durnoty to mamy tu jak mamy i mieć bedziemy tylko i wyłącznie gorzej.
    Pozdrawiam jato
    PS
    Przepraszam .Nie sprzedałem calego Mostka.Pozostawiłem paręset by nikt mi nie mówił,ze nie jestem na papierze.Ile te akcyjki przy grze sprawiają mi radości .Pychota.
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~hr [83.20.122.*]
    ... tu bedzie tak długo spadało dopóki, dopóty Niebrzydowski/Stormm śp. nie spłaci długu na rzecz BRE. Zostało jeszcze 7,5mln. zł.pozdr. :)
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~bankier94 [77.114.240.*]
    Mostostal-Export został przesuniety z WIG40 do WIG80. W WIG40 na akcjach siedział fundusz PIONIER ale to się skończyło. Obroty były nikt nie narzekał że wyniki finansowe są kiepskie. A teraz na wszystko się narzeka. Wedlug mnie to nie koniec jeszcze spadków na mostku. Wielu tu prognozuje rózne wartości od 1.7 zł do 1zł.

Gdy przez okres okolo 1 - 3 tygodnie przez całą sesje giełdowa obrót akcjami bedzie wynosił około 10 000 do 20 000 sztuk a tranzakcje będa sie odbywaly raz na godzinę lub 2 godziny. Jezeli spojżymy teraz na wykres dziennych wachań kursów będzie prawie zerowy to oznaczało by wtedy koniec spadków. W chwili obecnej tego nie ma więc zjazd trwa dalej

W WIG80 jest wiele spólek gdzie obrót akcjami jest niwielki. Ktoś mądry czuwa nad tym aby tak było. Na forum też będzie niewiele wpisów. Zniknie zainteresowanie spekulacyjne i dopiero wtedy możemy mówić o wrostach na mostku.

Pozdrawia was Bankier94
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~obserwator [89.74.234.*]
    z wykresu widac jak na dloni ze bedzie 1 zl ....
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~FF 92 [77.113.24.*]
    Na forum MSX same fachury od AT . Jeden ku.wa wróży z fusów złotówkę drugi i trzeci minus 10 zł. Jebni..cie się ostro w główkę to może jakiś tam mały mózg ruszy w końcu do pracy. Czy interesuje was co dzieje się od wewnątrz w firmie ???? Po co jest kurs zwalany ??? Kto robi jakiś tam obrót na różnych poziomach ???? Jak jest taka spółka do dupy to po co tu marnujecie swój cenny czas. Przecież na MSX po transakcjach widać jakie tu rekiny giełdowe siedzą !!!!! Jeden drugiego wyleszcza itp. Jeżeli w ciągu tygodnia spadnie do złotówki to wtedy same "rekiny" wchodzą w MSX i od tego momentu wieszczą wszec i wobec jaka to jest zajebista spółka jakie to ma kontrakty i ile są one warte. Biznesmeni od siedmiu boleści !!!
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~rysiul [83.19.96.*]
    W spółce nic sie nie działo i nie dzieje oprocz wyprzedazy tego co sie da aby Skipi dotrwał do emeryturki
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~FF 92 [77.113.24.*]
    Pewnie tylko tam sam skipi pracuje i wyprzedaje stare maszyny aby do pierwszego starczyło ? Wasze pomysły nie znają granic !!!!!!! Chłopcze zastanów się co ty wypisujesz !!!!
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~obserwator [89.74.234.*]
    Skipi nie jednego juz wyrolowal....;)
    bajki o inwestorze itp. zobaczymy czy wam zwieracze wytrzymaja jak kurs bedzie po 1 zl :) beda musialy pewnie;) to papier czysto spekulacyjny ;)
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~jato [79.184.117.*]
    Witam
    Rysiul to stary wyjadacz forumowy ,który zawsze był i jest przeciwko wszystkim.Ja to uznaję .Takie jest jego prawo.
    Gorzej dla mnie ze zrozumieniem człowieka z logiem o końcówce 92.Wnoszę ,że to rocznik 1972.Wiek 17lat to piękny wiek.Tylko tak myślę ,młody człowieku ,że starasz się by być i rzeczywiście jesteś niegrzeczny.Tutaj nikomu tym nie zaimponujesz więc lepiej sobie odpuść.Przykre ,ale piszesz bardzo mało zrozumiałe i w Twoich postach troszeczkę brakuje logiki.Wybacz moje ostre słowa ,ale nie lubię zarozumialstwa i do tego pisania najprostszych głupot.Jeżeli chcesz z nami polemizować to zapraszam ,ale chłopie weżć się w garść i pisz z sensem ,bez obrażania kogokolwiek bo w tym akurat jestes nie straszny ,ale śmieszny.
    Wybaczcie przydługi wstęp ,a teraz do Mostka.Zauważmy ,obojętnie jak zachowuje się rynek Mostek zawsze w poprzek i oczywiście spadek.To kiszenie jest i denerwujące i śmieszne.Super śmieszny jest dupek / dzisiaj 6000akcji / na dogrywce usiłujący podnosić kurs.To już zaczyna byc i straszne i śmieszne.
    Pozdrawiam jato
    PS Kurs MSX 1.00zł ,według mnie absolutnie NIE
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~jato [79.184.117.*]
    Przepraszam końcówka nicka FF to 92. Stąd właśnie wiek 17lat.
    Jeszcze raz serdecznie przepraszam
    jato
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~toommy [195.150.92.*]
    ale przewiało inwestorów
    wow jaki długi wątek

myśle ze teraz jest zbieranie ale delikatne
    mam nadzieje ze na tym sie skonczy i nie nastapi zbieranie agresywne (czyli na panicznym wysypie)
    papier powinien odbic w ciagu kilku sesji choc to zadne pocieszenie
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~Piter [188.33.205.*]
    Dnia 2009-12-02 o godz. 21:22 ~toommy napisał(a):
    > ale przewiało inwestorów
    wow jaki długi wątek

myśle ze
    > teraz jest zbieranie ale delikatne
    mam nadzieje ze na tym
    > sie skonczy i nie nastapi zbieranie agresywne (czyli na
    > panicznym wysypie)
    papier powinien odbic w ciagu kilku
    > sesji choc to zadne pocieszenie

zrobilem dzis zakup.. cale 1000szt to moja mala cegielka :) by powstrzymac dalsze spadki a tak na powaznie, mam dziwne przeczucie ,ze nastapi male wybicie by co nieco ubrac "nowych" i zwiekszyc potencjal spadku , w tej chwili byly dwie sesje na "zero" dziala psychologia tlumu, wsparcie przyciagnelo nowych inwestorow, ktorzy oczekuja tylko i wylacznie wzrostow..jak bedzie zobaczymy .., pozdrawiam
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~bankier94 [77.115.204.*]
    Mostostal-Export zachowuje sie bardzo racjonalnie nie pozwalając na wzrosty ale też nie reaguje na spadki. 1 lub 2 groszowe różnice w kursie. Ktoś bardzo mądrze pilnuje kursu. Siedzi sobie przed komputerem zwerbowany UFO-ludek i kupuje akcyjki MSXa w niewielkiej ilości po około 300 - 500 sztuk i udaje że kupują to drobni inwestorzy i szuka tak zwanej zaczepki Co będzie jak kupię 1 000 sztuk. A może by tak wystawić na sprzedaż 500 sztuk. A może by się dało obniżyć kurs do 1.75 gr. Czeka co zrobią Ci drobni akcjonariusze.
    W innej miejscowości siedzi przed komputerem inny UFO-ludek i też kombinuje. Może to ja jestem tym jedynym co ma wpływ na kurs Mostosta-Export i też kupuje i sprzedaje niewielkie ilości
    Z każdym dniem ubywa blogerów a to dory znak że spekulanci nie mają wpływu na kurs

Dla nas 10 000 - 30 000 to duża ilość, A dla rekinów to śmieszne ilości

Ufo-ludek was pozdrawia i życzy przyjemnej lektury - Bankier94
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~toommy [195.150.92.*]
    Bankier94 ma racje ktops pilnuje kursu a kto jest tym ufoludkiem to nie ma znaczenia
    nawet jezeli teraz jest tylko dwoch ufoludkow to niebawem dolaczy kilku innych

smieszy mnie pisanie wielu krzykaczy typu prorokow i naganiaczy pseudowróżbitów

kurs faktycznie w durzej mierze zalezy od ufoludków i od informacji skipiego

jest taka wersja ze trwa zbieranie w przedziale 3 - 1.5 zl i zacznie sie pompowanie
    przez rok do 6 zl potem to moza wyzypac....
    po co zarobic ... 1 milon JAK TUTAJ przez rok mozna zarobic ich KILKA dzieki walsnie freefloatowi ;] kupujac 5 mln akcji sprzedajac po 5-6 zl latwo policzyc ;]
    oczywiscie dysponujac odpowiednimi informacjami sapd stolika...
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~xc [89.228.226.*]
    Duch Swiety z duzej litery.
    Nie bluznij
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~bankier94 [77.115.35.*]
    Ciekawe czy zawodowi forumowi naganiacze będą mieli na tyle przyzwoitości, żeby cieszyć się premiami od zleceniodawcy za doskonałą robotę czy dalej będą trąbić, że już jutro na pewno tylko K, czy ktoś tu jest na tyle zielony, a co za tym idzie naiwny, będzie tam czekał na tych naiwnych by im wcisnąć cokolwiek

Każdy podaje swój punkt widzenia w bardziej lub mniej zawoalowany sposób Jedni piszą co właśnie kupili, inni po ile sprzedawali, jeszcze inni piszą tylko o falach a jeszcze inni kilka słów ogólnie o sytuacji i podejściu do rynku...jedni ściemniają inni nie i tak sie to kreci..

Za każdym razem jak spadnie lub wzrośnie to sie podnosi krzyk i euforia jednej strony i narzekania drugiej...trochę to przypomina stawkę kiboli - każdy nie tyle patrzy w swój rachunek co chce dowalić drugiej stronie i udowodnić ze ma racje...

Po to jest to forum – pozdrawia was Bankier94
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~11 [195.116.183.*]
    to jeszcze istnieje-skoda was
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~ fachowiec [83.29.229.*]
    jato dlaczego nazywasz mojego kumpla dupkiem,on dokupuje zawsze na końcu sesji.ja i jeszcze 7 kumpli z giełdy całościowo wchodzimy w mostek,bo wkrótce odpał-zobaczysz jato.a zysk za 4 kwartał będzie pod miliard złotych.wszystko wyliczyłem.
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~jato [79.184.169.*]
    Do fachowca
    Jeżeli chcesz to mogę nie pisać o Twoim kumplu ,że jest dupkiem.Napiszę inaczej-on jest mało rozważny.Lepiej ?Drogi fachowcu? jak pisać o człowieku ,który próbuje na zamknięciu podnieść w śmieszniutki sposób kurs akcji,a na następny dzień w pierwszej godzinie notowań SPRZEDAJE WCZORAJ KUPIONE AKCJE ZE STRATĄ.
    Co to jest jak nie pomroczność jasna.Inaczej to jest zwykła głupota.Coś u Ciebie i u Twoich 7 kumpli cieniutko z fachowością.Od kiedy to inwestuje się całościowo w JEDEN papier.To dla mnie nowość i kompletna cegła.
    Co do odpału to serdecznie Tobie tego życzę.Tylko tak myślę,że przed Tobą pisało to już tylu uczonych ,że to i straszno i śmieszno.Wyliczyłeś zysk na ponad miliard.

Zastanawiam się co ma takiego Mostek ,że piszecie o miliardowych wyliczeniach i mocy
    papiera.Ja mam swoje zdanie i szybko je nie zmienię.MSX ostatnio jest papierem szmatławym i współczuję tym ,którzy słuchają takich uczonych i wchodzą w papier.
    PROSZĘ ,prosze napiszcie jakie są ostatnio podstawy by Mostek odbił w górę.
    Pozdrawiam jato zwłaszcza 7+1
  • do jato Autor: ~toommy [195.150.92.*]
    podstaw jest wiele do odbicia

tylko najpierw muszą dokończyć się transfery portfelowe...

jedną z podstaw do odbicia się jest chęć zarobienia pieniędzy

[x]
MSXRESOUR 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.