Nadzieja nie może przycmiewac faktow a gdy tak sie dzieje rozum przestaje pracowac.Nie wiem jaka bedzie cena za rok dwa ,zycze wszytskim zeby zarobili i odrobili.Wiem jedno mialo byc skupione 1,5mln akcji zostalo skupione 650tys.jESLI KTOS cie bezczelnie oszukuje prosto wtwarz to na jakiej podstawie wierzyc mu po raz drugi.Sadze ze do konca wakacji cena bedzie sie poruszac w kanale 9-14 zl + - 1 złotówka
NIe ma szans na to by nie zarobić na tej spółce mało akcji na wolnym rynku, bo tylko 16%, a do tego dochodzi Jakubas z którym oglądałem kiedyś wywiad, kupował akcje w emisji i powiedział, że gdy zobaczył 4 zł uśrednił cene więc pewnie ma spory pakiet. Pozdrawiam nie panikujcie.
Nadzieja nie może przycmiewac faktow a gdy tak sie dzieje rozum przestaje pracowac.Nie wiem jaka bedzie cena za rok dwa ,zycze wszytskim zeby zarobili i odrobili.Wiem jedno mialo byc skupione 1,5mln akcji zostalo skupione 650tys.jESLI KTOS cie bezczelnie oszukuje prosto wtwarz to na jakiej podstawie wierzyc mu po raz drugi.Sadze ze do konca wakacji cena bedzie sie poruszac w kanale 9-14 zl + - 1 złotówka"
Na razie ten scenariusz sie sprawdza.O cenie 70 bez snucia zadnych falszywych prognoz lepiej Bak zapomnij.
Licze na 40 zl za rok w pazdzierniku i uwazam ze ta cena przy spelnieniu kilku warunków jest mozliwa.Tak mi mowi doswiadczenie .czy bede zadowolony jesli puszcze w tej cenie?Nie ale lepszej może nie być.
zamarł bo nie kupują,jak patrze na te zadluzenie to sie wcale" im" nie dziwię.Pojdzie w góre
to bardzo prawdopodobne z tej formacji ale jesli do konca roku bedzie po 20 zeta chodzil to bedzie duzo i to kres sily kurs na 2009 o ile tam dotzrze.
Bardzo ładnie wyglądają wykresy na JWC jeżeli dzisiaj stany się mocno zazielenią jest szansa na mocne wybicie z obecnej formacji.
Solver uważam że nawet jeżeli do końca roku kurs JWCdojdzie do 20 PLN to i tak dla wielu inwestorów będzie to satysfakcjonujący wynik bo licząc dzisiejszy kurs bez mała 13 zeta to i tak wzrośnie ponad 50%.
Wielu powierzyłoby na rok swoje pieniążki na taki procencik.
Pozdrawiam
Dla jednych zarobek dla drugich kiszenie kasy i praktyczne wyrzucenie z rynku na wiele lat ,tak to wyglada.Gielda to bardzo trudny kawalek chleba dla spryciarzy z cohones wdlugim naprawde dlugim terminie na swoje wychodza jednostki wybitne.Miejski ladaco lata wali wszytskich w morde i jest niedopokonania i nagle jeden gosc wyciera nim podlogę ,przebudzenie.Niby wiesz i umiesz wszytsko a tu aureola.Tak trudno trzymac sie zasad sam nie wiem czemu
Panowie zejdźmy na ziemie bo fantastyka pt " 70 zł na koniec roku" mnie rozwesela.
Teraz po małej korekcie /którą mamy już za sobą/ uzdrawiającą papier najbliższa stacja 15,5 zł a na 70 zeta jeszcze trochę poczekamy
BAK POSIADAM JWC OD CENY 4.65 BARDZO MI SIĘ PODOBA DZISIEJSZY WZROST ALE MAM TEŻ POLNORD OD 22 I WYDAJE MI SIĘ ŻE POLDI MA WIĘKSZY POTENCJAŁ DO WZROSTU
Papier po długiej konsolidacji akcentuje swoim piątkowym wybiciem marsz na poziom 17-20 zł. Sprzyja mu otoczenie i perspektywa rynku developerskiego. JWC daje nieźle zarobić zarówno wytrwałym jak i tym , którzy załapali się w ostatnim czasie.
Pozdrawiam.
nie zgadzam się, na giełdzie trzeba być wytrwałym i to oni najwięcej zarabiają- jeden warunek- akcje trzeba kupić naprawdę tanio najlepiej poniżej wartości księgowej albo w okolicach wartości księgowej- to od biedy.I przy duzej dywersyfikacji wiele spólek bardzo się rozrośnie a nie kupic napompowanego balona i trzymać latami.Ale kupić niedowartościowany papier i trzymać latami to sztuka = zysk gigantyczny
J.W. Construction Wciąż jest potencjał do wzrostów
Krzysztof Woch 21-07-2009, ostatnia aktualizacja 21-07-2009 07:06
Choć kurs J. W. Construction wzrósł już od początku roku o ponad 220 proc., wciąż ma on, zdaniem Macieja Wewiórskiego z IDMSA, potencjał do wzrostów.
W upublicznionym wczoraj raporcie z 13 lipca analityk podtrzymał rekomendację „kupuj” dla akcji dewelopera. Wyznaczona przez niego cena docelowa papierów to (niezmiennie w tym roku) 16,6 zł. Wczoraj na GPW podrożały one o ponad 2,4 proc., do 12,98 zł.
Według Wewiórskiego, J.W. Construction będzie jednym z beneficjentów oznak ożywienia na rynku mieszkaniowym. Wskazuje, że z uwagi na dużą liczbę oddawanych do użytku mieszkań w II kwartale (około 650 wobec 587 w I kwartale), wyniki finansowe dewelopera za ten okres będą prezentować się „w różowych barwach”. Będą bowiem odzwierciedlać jego dokonania z ostatniej hossy, a nie bieżącą sprzedaż mieszkań (190 lokali w minionym kwartale). Kończone inwestycje pozwolą ponadto znacznie ograniczyć zadłużenie spółki.
Analityk IDMSA szacuje, że w tym roku zarobek netto J.W. Construction wyniesie 121 mln zł (wobec 100 mln zł w 2008 r.), ale w dwóch kolejnych latach nie przekroczy 90 mln zł. Szacunki te nie uwzględniają jednak ewentualnych zysków z inwestycji komercyjnych (biurowych czy hotelowych).
PARKIET
J.W. Construction chce zwiększyć sprzedaż mieszkań
08-07-2009, ostatnia aktualizacja 08-07-2009 11:12
Deweloper J.W. Construction Holding SA chce w okresie powakacyjnym zwiększyć sprzedaż do 100 mieszkań miesięcznie z 60-70 w drugim kwartale, powiedział w środę główny akcjonariusz spółki Józef Wojciechowski. Spółka może w tym roku oddać klientom 3000 mieszkań, zapowiedział.
- Po wakacjach dojdziemy do (sprzedaży) 100 mieszkań miesięcznie. (...) W tym roku możemy oddać około 3000 mieszkań - powiedział w wywiadzie dla TVN CNBC Biznes Wojciechowski.
We wtorkowym wywiadzie dla Agencji Reutera, dyrektor pionu ekonomicznego J.W. Construction Joanna Szwarc-Sroka powiedziała, że deweloper może oddać klientom w 2009 roku do 2000 mieszkań.
Wojciechowski powiedział w środę, że w drugim kwartale J.W. Construction sprzedało około 200 mieszkań.
Wojciechowski powiedział także, że J.W. Construction nadal jest zainteresowane wejściem w rynek budownictwa drogowego. Jednym z rozpatrywanych wariantów jest utworzenie joint-venture z firmą amerykańską, której nazwy nie podał.
- Do końca tego roku powinno się coś urodzić - powiedział Wojciechowski.
Reuters
Może nawet 200zł ,jesli znajdzie sie 3000 takich jak Ty graczy z rozpalonymi glowami nie czytajacymi bilansu to kto wie moze będzie ,moze kiedys będzie
wtedy będzie git..No ok. tylko to frum dotyczące JWC, przyznam się że brałem po 5.45 urosła już tyle i jest spoko.Tylko że trochę martwi mnie ten wskaźnik C/WK to po pierwsze a po drugie ja inwestuje od może 3 lat i za chiny nie wiem ile mam trzyamać papiery.Ile wy będziecie trzymać JWC, kiedy wyjść z tej spółki.Peter Lynch kiedyś powiedział że można rozważyć sprzedaż akcji jak już spółka wszystko zrealizuje co ma w palanach.Poza tym mówi on że niedowartościowane akcje należy trzymać bardzo długo.Więc załadowałem się w 10 spółek, większość poniżej WK ale co dalej?
ja inwestuje 8 lat i umoczylem dupena jwc .Ty tez umoczysz pewne jak amen wpacierzu dopiero wtedy zrozumiesz o co tu biega.Zdecydowanie sluchac Lyncha ,Sorosa Cramera jesli znasz angielski nie ma co od nowa budowac matematyki .Ci goscie przerobili wszystko
Znalazl sie ekspert od siedmiu bolesci.
Jak kupowales JWC po 80 to twoj problem. Ten kto kupil po 5 zl moze juz liczyc zyski. JWC bedzie teraz liderem sprzedawanych mieszkan, bo ma ich najwiecej w zapasie. Poczekaj tylko na wyniki to ci mina zrzednie.
Do nauki, ale juz!
a kto tu tytuluje sie expertem chlopcze?dostalem po dupie i moja broszka i moja nauka więcej nie dostanę badz pewien, a tobie zycze zebys przy takiej wpadce utzrymal sie 8 lat na rynku zkasa wtedy mozemy rozmawiac