Dnia 2009-04-12 o godz. 09:00 ~krakus napisał(a):
> Witam
Chciałbym najpierw powiedzieć ze przeczytałem ten
> temat od deski do deski.
wnioski nasuwają się same (walka o
> klienta).
A nikt z was nie potrafi odpowiedzieć w prost na
> pytanie, w czym lepsza jest Pramerica a w czym lepsze ING.
> te dwie firmy biorę pod uwagę, i chciałbym gwarancji ze
> pieniądze dostane. na emeryturę zbierać mogę sobie sam
> trochę samozaparcia. a ubezp. na życie to szczerze nie
> zakładam kalectwa a nawet jeśli by takie było, to czy przy
> pierwszej probie samobójczej skutecznej moja rodzina
> dostanie pieniądze?
prosze o jasna i konkretna odpowiedz
Napisałeś,że czytałeś wszystko od deski do deski, ale nie to co trzeba!!!
Żeby zrozumieć różnice- poczytaj dokładnie OWU, zajrzyj na strony KNF-u, Rzecznika ubezpieczonych itd. bo wtedy również będziesz wiedział, że brak wypłaty świadczenia przez TU z tytułu samobójstwa ubezpieczonego ograniczone jest USTAWOWO do 24 miesięcy ( nie mniej niż 6m i nie więcej niż 24 m). Po tym okresie
SAMOBÓJSTWO nie jest już ograniczeniem.
Pamiętaj również, że nikt nie zakłada kalectwa, choroby czy nawet szybkiej śmierci, więc tu nie jesteś odosobniony, Jak to powiedział kiedyś jeden z moich świadomych klientów- lekarzy cyt.: szpitale są pełne ZDROWYCH ludzi!!!!
pzdr
kolejny raz odpowiem na tego posta.................niestety dwukrotnie moderator usunął moją informację............
wracając do samobójstwa - nie można popełnić go w ciągu 2 lat od zawarcia umowy.W każdym innym czasie popełnione samobójstwo jest podstawą do wypłaty sumy ubezpieczenia w pełnej wysokości
"Witam
Chciałbym najpierw powiedzieć ze przeczytałem ten temat od deski do deski.
wnioski nasuwają się same (walka o klienta).
A nikt z was nie potrafi odpowiedzieć w prost na pytanie, w czym lepsza jest Pramerica a w czym lepsze ING. te dwie firmy biorę pod uwagę, i chciałbym gwarancji ze pieniądze dostane. na emeryturę zbierać mogę sobie sam trochę samozaparcia. a ubezp. na życie to szczerze nie zakładam kalectwa a nawet jeśli by takie było, to czy przy pierwszej probie samobójczej skutecznej moja rodzina dostanie pieniądze?
prosze o jasna i konkretna odpowiedz "
Deski to fajna sprawa, ale za dużo to Ty tu nie przeczytałeś...
Nie walka o klienta, tylko walka (jeśli w ogóle) o PRAWDE !
Nieuczciwi agenci słabszych firm, najcześciej nie mający żadnej wiedzy o ubezpieczeniach Pramerica, coś tam, gdzieś tam usłyszeli i piszą tu kompletne bzdury.
W ubezpieczeniach są ważne tylko cztery rzeczy(zapamiętaj):
1. Zakres / przedmiot
2. Wykluczenia / ograniczenia
3. Cena / koszt
4. Renoma / stabilnośc firmy
Na tej podstawie, po wnikliwej sprawdzeniu klient jest w stanie sam sobie odpowiedzieć na pytanie gdzie powinien zabazpieczyć finansowo swoje życie i zdrowie.
Na emeryturę chcesz zbierać sam? Prosze bardzo - nie moje zmartwienie.
Nie zakładasz kalectwa? Też nie mój problem.
Przy pierwszej czy drugiej czy ósmej próbie pieniądze dostaniesz, jeśli spełnisz warunki zawarte w OWU danej firmy, a jak nie, to nie dostaniesz.
Dlatego czytaj OWU firmy.
Forum to tragiczne źródło wiedzy. Prędzej jak już ktoś pisał goldenline.
I błagam nie ciągnijcie tej jałowej dysputy o niczym.
WIEM ZE PRZEZ 2 LATA DOSTAJE SIE U NICH STALA PENSJE. CO SIE STANIE W TAKIM PRZYPADKU JESLI NP PRZEZ 3 MIESIACE NIE PODPISZE SIE ZADNEJ UMOWY? TRZEBA ODDAC IM PIENIADZE?
Pramerica wypłaciła mi świadczenie z pobyt w szpitalu, ale odmówiła wypłaty świadczenia za operację chirurgiczną (usunięcie kamienia z nerki) wykonaną w czasie tego pobytu, ponieważ uznano, że choroba wynikła z obciążenia genetycznego.
Za pobyt w szpitalu wypłacono, a za operację nie – chociaż pobyt w szpitalu też wynikł z „obciążenia genetycznego”. Rok temu byłem w podobnej sytuacji (ubezpieczenie w AXA) i wtedy wypłacono mi świadczenia za pobyt i operację chirurgiczną nie szukając „obciążenia genetycznego”, chociaż serce też mam od urodzenia.
Dnia 2011-05-31 o godz. 09:27 ~ska8 napisał(a):
> Pramerica wypłaciła mi świadczenie z pobyt w szpitalu, ale
> odmówiła wypłaty świadczenia za operację chirurgiczną
> (usunięcie kamienia z nerki) wykonaną w czasie tego pobytu,
> ponieważ uznano, że choroba wynikła z obciążenia
> genetycznego.
Za pobyt w szpitalu wypłacono, a za operację
> nie – chociaż pobyt w szpitalu też wynikł z
> „obciążenia genetycznego”. Rok
> temu byłem w podobnej sytuacji (ubezpieczenie w AXA) i
> wtedy wypłacono mi świadczenia za pobyt i operację
> chirurgiczną nie szukając „obciążenia
> genetycznego”, chociaż serce też mam od
> urodzenia.
Jeżeli to dotyczy polisy indywidualnej, to Pramerica nie ma w zakresie ubezpieczenia wypłat z tytułu operacji kamienia nerkowego.
Witam, bardzo ładnie podane potencjalnemu klientowi klasyczne ubezpieczenie na życie i dożycie. Nie odkryłeś Ameryki i nie wymyśliłeś niczego innowacyjnego.Od wielu już lat większość doradców potrafi oferować taki produkt.(pokuszę się o stwierdzenie,że często TYLKO taki) No i bez podatku Belki bo to oczywiście ubezpieczenie a nie inwestycje.( w tej kwestii też nic nowego).No ale zawsze lepiej brzmi kiedy szklanka jest do połowy pełna a nie pusta.Nie musisz więc szczególnie polecać tych artykułów. Pozdr
No widzisz, niby nic nowego a jednak część klientów chce mieć zagwarantowany zwrot składek, a wielu doradców zapomina o takim rozwiązaniu.
Ba, powiem więcej - oferuje je jako programy emerytalne - ZGROZA !!!
Ja podaję potencjalnemu klientowi materiał do przemyślenia:
- może warto dołożyć kilka PLN do ubezpieczenia terminowego i odzyskać wszystkie składki jeśli nic złego się nie wydaży.
no,czytałam i dlatego napisałam,że to klasyczne ubezpieczenie na życie i dożycie i że nie wymyśliłeś nic nowego.Taka jest konstrukcja tego produktu.A dlatego to napisałam,bo zachwalasz ten produkt,jakby rzeczywiście był czymś nowym i zupełnie nieznanym na naszym rynku ubezpieczeń.Ot i wszystko w tym temacie.No i już lepiej nie polecaj,a jak już wypowiadasz się publicznie,to staraj się nie robić błędów ortograficznych - wiele osób to czyta.
Pozdr
WIEM ZE PRZEZ 2 LATA DOSTAJE SIE U NICH STALA PENSJE. CO SIE STANIE W TAKIM PRZYPADKU JESLI NP PRZEZ 3 MIESIACE NIE PODPISZE SIE ZADNEJ UMOWY? TRZEBA ODDAC IM PIENIADZE?
Mogę odpowiedzieć - nie, nie trzeba. Problem w tym, że nie powinna Pani szukać takich informacji na forach. Zapraszam na rozmowę o firmie i o tym co może Pani zagwarantować. Kontakt do mnie: mrm@o2.pl
Tak, tak ciekawie wszystko wygląda na
początku, szkolenia trzeba przyznać są niezłe ale za 5 tys złotych
polskich (które trzeba pozniej zwrocic w razie nie spełnienia
kryteriów). Co do samej pracy do 24h udręki czyli sprawdzanie
rozliczanie z każdej minuty życia, zagrywki psychologiczne w
stosunku do pracowników, obiecywanie wycieczek zagranicznych na
które dostają się Ci którzy sami decydują się do nich dopłacić w
postaci kupionych polis. Sprzedaż to wyszukiwanie klientów na
naprawdę cieżkim rynku Polskim, namawianie, wydzwanianie a w
przypadku niektórych nawet proszenie się. Jeśli jesteś człowiekiem
który chce widzieć za dnia rodzinę, nie mieć po kilku miesiącach
wrzodów żołądka i przede wszystkim ma swoje zdanie i świadomie je
lubi wyrażać to NIE JEST to praca dla CIEBIE.
pozdrawiam
Dnia 2009-06-22 o godz. 17:46 ~jak się tam pracuje? napisał(a):
> pramerica - firma marionetek w skrócie korporacja
Tak, tak
> ciekawie wszystko wygląda na
początku, szkolenia trzeba
> przyznać są niezłe ale za 5 tys złotych
polskich (które
> trzeba pozniej zwrocic w razie nie spełnienia
kryteriów).
> Co do samej pracy do 24h udręki czyli sprawdzanie
> rozliczanie z każdej minuty życia, zagrywki psychologiczne
> w
stosunku do pracowników, obiecywanie wycieczek
> zagranicznych na
które dostają się Ci którzy sami decydują
> się do nich dopłacić w
postaci kupionych polis. Sprzedaż to
> wyszukiwanie klientów na
naprawdę cieżkim rynku Polskim,
> namawianie, wydzwanianie a w
przypadku niektórych nawet
> proszenie się. Jeśli jesteś człowiekiem
który chce widzieć
> za dnia rodzinę, nie mieć po kilku miesiącach
wrzodów
> żołądka i przede wszystkim ma swoje zdanie i świadomie je
> lubi wyrażać to NIE JEST to praca dla CIEBIE.
pozdrawiam
Pracowałam w Pramerica prawie 3 lata. To były 3 lata pracy po kilkanaście godzin pracy na dobę.Bardzo duzo nauczyłam sie w tej firmie , ale gdybym miała przechodzic to raz jeszcze,to nigdy wiecej.Życia prywatnego nie ma......, ale szkoła, którą tam przesszłam otworzyła mi drzwi do wielu firm.
Pozrawiam.
Witaj ,
czy jest możliwość rozmowy z Tobą dragą mail ? Mam kilka pytań , odbyłam pierwszą rozmowę i mam parę wątpliwości.
podaję adres :duska1@tlen.pl
pozdrawiam
prawda jest taka ze to czy w tej firmie czy innej ubezpieczeniowej sposob pozyskiwania klientow jest taki sam i tez jest cisnienie, a druga prawda jest taka ze mają bezkonkurencyjny produkt jesli chodzi o ochrone na zycie, czego nie ma zadna inna firma w polsce:)
MoĹźe jest taniej, nie wiem. Wiem, Ĺźe zakres ochrony jest dwukrotnie
mniejszy, zdecydowanie gorzej DEFINIOWANE jest calkowite inwalidztwo (widaÄ po definicji, Ĺźe wsadzili ten punkt, tylko aby klient odchaczyĹ, Ĺźe jest), no i wykluczeĹ jest multum, a jedno bardzo dziwne...
Dnia 2009-09-12 o godz. 22:40 ~Marcin MarciĹski napisał(a):
> MoĹźe jest taniej, nie wiem. Wiem, Ĺźe zakres ochrony jest
> dwukrotnie
mniejszy, zdecydowanie gorzej DEFINIOWANE jest
> calkowite inwalidztwo (widaÄ po definicji, Ĺźe wsadzili
> ten punkt, tylko aby klient odchaczyĹ, Ĺźe jest), no i
> wykluczeĹ jest multum, a jedno bardzo dziwne...
OgĂłlnie
> poraĹźka.
Skoro nie wiesz czy jest taniej, to po co to piszesz? Co to znaczy, że zakres ochrony jest 2 razy mniejszy a jakich wykluczeń jest multum? Czy Tobie się firmy czasem nie pomyliły? Wykluczenia są 2. W zakresie ochrony 3 sytuacje!!!! Nie mają definicji całkowitego inwalidztwa tylko trwałego i całkowitego inwalidztwa. Jest OK. Jestem lekarzem to wiem. I jeszcze jedno, skorzystałam z wypłaty. Pieniądze dostałam po niecałych 2 tygodniach. Pozdrawiam
Dnia 2009-11-18 o godz. 22:09 ~Magda napisał(a):
> Dnia 2009-09-12 o godz. 22:40 ~Marcin MarciĹski
> napisał(a):
> MoĹźe jest taniej, nie wiem. Wiem, Ĺźe
> zakres ochrony jest
> dwukrotnie
mniejszy,
> zdecydowanie gorzej DEFINIOWANE jest
> calkowite
> inwalidztwo (widaÄ po definicji, Ĺźe wsadzili
> ten
> punkt, tylko aby klient odchaczyĹ, Ĺźe jest), no i
> > wykluczeĹ jest multum, a jedno bardzo dziwne...
> OgĂłlnie
> poraĹźka.
Skoro nie wiesz czy jest
> taniej, to po co to piszesz? Co to znaczy, że zakres
> ochrony jest 2 razy mniejszy a jakich wykluczeń jest
> multum? Czy Tobie się firmy czasem nie pomyliły?
> Wykluczenia są 2. W zakresie ochrony 3 sytuacje!!!! Nie
> mają definicji całkowitego inwalidztwa tylko trwałego i
> całkowitego inwalidztwa. Jest OK. Jestem lekarzem to wiem.
> I jeszcze jedno, skorzystałam z wypłaty. Pieniądze dostałam
> po niecałych 2 tygodniach. Pozdrawiam
M.M chodziło o macif - była to odpowiedź na czyjąś reklamę!!!
Patrz wczesniejszy POST!
pzdr
Mnie fascynacja Pramericą przeszła wcześniej. Po 20 miesiącach. Otworzyłem oczy i zauważyłem, ze są tacy sami, jak inne firmy... A może nie? Dzisiaj zapewniam Klientom lepszą obsługę finansową, pracuję mniej, a zarabiam więcej. Tam miałem 100% utrzymywalności Klientów, byłem w nagrode za granicą, ale dzisiaj każą mi za tę nagrodę zapłacić 8 tys zł...
Zrezygnowałem z tego ich prestiżu, gdy syn powiedział mi, że w tygodniu widzimy się średnio 2 godziny...
Jak przyjmują człeka do pracy, to jest on wybrańcem. A jak odchodzi, to robią z niego przestępcę. Wiele osób tak potraktowali, z mojego oddziału. Do mnie nic nie mają, ale ich hipokryzja mnie przeraża. Dobro Klienta ponad wszystko, a przecież byli Life Plannerzy nadal są Klientami Pramerica...
Produkty polecam, ale pracy w tej korporacji NIE.Chyba, że ktoś ma ochotę na "akademię ubezpieczeń" i trochę ekstremalnych przeżyć. W takim wypadku warto spróbować, bo jest to dobry start do rozwoju w branży finansowej.
Spotyka też wielu byłych LP. Sądzę, że dobra opinia Pramerica na rynku nie jest możliwa bez ich postawy. Bez ludzi Pramerica jest niczym. I ze względu na błędy zarządu, ta korporacja wiele straciła. Są tacy, którzy nieźle jej dokopali w sądzie.
Jestem pracownikiem 400 osobowej firmy mamy ubezpieczenie grupowe w Pramerice - przeszliśmy do tej firmy z PZU -niestety firma obiecuje gruszki na wierzbie na ponad 40 zgłoszonych przypadków uszczerbku na zdrowiu nikt nie dostał odszkodowania. Pragnę dodać że w PZU np złamanie palca to 3 procent uszczerbku na zdrowiu dla Pramerica to 0 procent. Nie jest dla nich uszczerbkiem na zdrowiu oparzenie, zgniecenie palców ,złamanie operacyjne nogi itd.przykłady można mnożyć. Problem polega na tym że nasza polisa obejmuje wypłatę odszkodowania na wypadek uszczerbku na zdrowiu procentowo do składki ,niestety dla tej firmy chyba nawet urwanie kończyny to nie uszczerbek na zdrowiu. Zawsze przecież jest druga.Warto też dobrze przeczytać drobny druczek w umowie, są tam pewne kruczki . Powszechnie wiadomo że gdy wypadek śmiertelny następuje pod wpływem alkoholu to wypłata polisy jest nie możliwa ale dla tej firmy przeszkodą są też sporty ekstremalne i tu o zgrozo mamy wyszczególnione narciarstwo wspinaczka górska ( nawet jeśli to zwykłe chodzenie po wyższych partiach Tatr ) Polecam tą firmę jeżeli nie macie na co wydawać pieniędzy ale może lepiej przeznaczyć je na inny cel
Zaniepokoiła mnie Twoja informacja na temat wykluczeń ponieważ też mam polisę grupową w tej firmie - w szczególności te dotyczące narciarstwa i wspinaczki bo bardzo lubię jeździć na nartach.
Sprawdziłam wykluczenia w ogólnych warunkach ubezpieczenia i nie widzę żadnych dotyczących narciarstwa i wspinaczki - napisz proszę gdzie to znalazłeś?
zaniepokojona
Dnia 2009-10-09 o godz. 15:30 przeciesz napisał(a):
> trzymać się z daleka. dobre produkty, cwani agenci i
> naciągactwo, jeśli się im tylko na to pozwoli omc nie
> zostałem klientem...
Sam nie wiesz co mówisz! Piszesz " dobre produkty" a każesz trzymać się z daleka.
Gdzie tu logika? Ubezpieczenie kupujesz dla siebie i rodziny, a nie dla "fajnego" agenta.
Bo On dziś jest, a jutro może być inny. Natomiast produkt jakim jest ubezpieczenie na życie jest na lata. To, że nie zostałeś klientem to tylko twoja strata, bo czy firma wypłaci swiadczenie osobie X, Y czy Z nie ma dla niej znaczenia. Natomiast dla Ciebie lub Twoich bliskich pewnie ZASADNICZE!!
pzdr
Tylko taki zakres? O ile wiem, to najszerszy zakres ubezpieczenia w Polsce!!!Mają najmniej wykluczeń i brak spraw w sądzie. Wiem, bo miałam też spotkanie a mój mąż pracuje w ubezpieczeniach i zna firmę (niestety pracuje w konkurencji ). Więc ja mam ubezp. w Pramerica a on u siebie i jest zły Hi,hi :)))))))))))
Wiecie co - to co się dzieje na tym forum to DRAMAT!
Jako osoba zainteresowana kupnem ubezpieczenia chciałam się dowiedzieć czegoś na temat ubezpieczeń Pramerici od osób, które mają takowe i są z nich zadowolone bądź też nie. A zamiast tego mogłam sobie poczytać jak agenci różnych towarzystw przepychają się pomiędzy sobą!
Wierzcie, bądź też nie, ale takie zachowanie nie rzutuje pozytywnie na całą firmę!
A dodatkowo osoby te nierzadko obrażają się wzajemnie, wytykają literówki i błędy ortograficzne.
Poza tym jakaś managerka pochwaliła na tym forum osobę o nicku lp, że świetnie broni swoich racji (racji firmy) i zaproponowała mu awans - i to ma być profesjonalizm, etyka - proponowanie publicznie awansu, bądź chociażby pochwała za obrzucanie innych błotem?!?!?!?!?
Zastanawiałam się nad tym ubezpieczeniem, ponieważ warunki nie są złe, a składka rzeczywiście relatywnie niska, ale po dokładnym przestudiowaniu tego forum, doszłam do wniosku, że nie chcę mieć do czynienia z firmą, której jedną reklamą są przepychanki agentów na forum dyskusyjnym. Może macie rację, że dobry produkt nie potrzebuje reklamy w mediach, ale widzę, że przyjęliście inną taktykę - agresywne atakowanie wszystkich forów internetowych, a wypowiedzi Life Planerów na nie najwyższym poziomie.
I proszę nie atakować mnie i nie nazywać konkurencją, bo z branżą ubezpieczeniową nie mam nic do czynienia, a wstępnie analizując produkt uważam, że jest on dobry. Po prostu nie podoba mi się sposób, w jaki agenci Pramerici wypowiadają się na tym forum. To co zobaczyłam to chyba najbardziej agresywna kampania reklamowa jaką znam i to bezpłatna. Profesjonalizm i etykę firmy mierzy się miarą profesjonalizmu i etyki jej agentów, a ta, przynajmniej na tym forum pozostawia wiele do życzenia .... Nie chcę być ubezpieczana przez firmę, która ma takich pracowników.
Jak już wspomniałam - mój post nie dotyczył samego produktu, bo ten uważam za dobry.
Po prostu agenci firmy wystawili sobie sami antyreklamę na tym forum.
Dnia 2009-11-19 o godz. 12:16 ~Anastazja napisał(a):
> Wiecie co - to co się dzieje na tym forum to DRAMAT!
Jako
> osoba zainteresowana kupnem ubezpieczenia chciałam się
> dowiedzieć czegoś na temat ubezpieczeń Pramerici od osób,
> które mają takowe i są z nich zadowolone bądź też nie. A
> zamiast tego mogłam sobie poczytać jak agenci różnych
> towarzystw przepychają się pomiędzy sobą!
Wierzcie, bądź
> też nie, ale takie zachowanie nie rzutuje pozytywnie na
> całą firmę!
A dodatkowo osoby te nierzadko obrażają się
> wzajemnie, wytykają literówki i błędy ortograficzne.
Poza
> tym jakaś managerka pochwaliła na tym forum osobę o nicku
> lp, że świetnie broni swoich racji (racji firmy) i
> zaproponowała mu awans - i to ma być profesjonalizm, etyka
> - proponowanie publicznie awansu, bądź chociażby pochwała
> za obrzucanie innych błotem?!?!?!?!?
Zastanawiałam się nad
> tym ubezpieczeniem, ponieważ warunki nie są złe, a składka
> rzeczywiście relatywnie niska, ale po dokładnym
> przestudiowaniu tego forum, doszłam do wniosku, że nie chcę
> mieć do czynienia z firmą, której jedną reklamą są
> przepychanki agentów na forum dyskusyjnym. Może macie
> rację, że dobry produkt nie potrzebuje reklamy w mediach,
> ale widzę, że przyjęliście inną taktykę - agresywne
> atakowanie wszystkich forów internetowych, a wypowiedzi
> Life Planerów na nie najwyższym poziomie.
I proszę nie
> atakować mnie i nie nazywać konkurencją, bo z branżą
> ubezpieczeniową nie mam nic do czynienia, a wstępnie
> analizując produkt uważam, że jest on dobry. Po prostu nie
> podoba mi się sposób, w jaki agenci Pramerici wypowiadają
> się na tym forum. To co zobaczyłam to chyba najbardziej
> agresywna kampania reklamowa jaką znam i to bezpłatna.
> Profesjonalizm i etykę firmy mierzy się miarą
> profesjonalizmu i etyki jej agentów, a ta, przynajmniej na
> tym forum pozostawia wiele do życzenia .... Nie chcę być
> ubezpieczana przez firmę, która ma takich pracowników.
Jak
> już wspomniałam - mój post nie dotyczył samego produktu, bo
> ten uważam za dobry.
Po prostu agenci firmy wystawili sobie
> sami antyreklamę na tym forum.
Pani Anastazjo, myślę że nie powinnismy specjalnie przywiązywać zbytniej wagi do tego forum. Faktycznie głównie to tu są przepychanki agentów, ale są opinie osób , które kupiły produkty tej firmy i wypowiadają się pozytywnie. Proszę też wziąć pod uwagę, że często piszą byli agenci,którzy chcą zaszkodzić tej firmie. Spotkała się Pani z life plannerem tej firmy. Czy rozmowa była profesjonalna, czy analiza potrzeb zrobiona prawidłowo? Za wypowiedzi na forum nie daje się nikomu awansu.W firmie można awansować z life plannera na managera tylko dzięki ciężkiej pracy a często jest tak,że wcale life plannerzy nie chcą być managerami, bo to praca od 9 do 21. Czytając niektóre wypowiedzi jestem w stanie powiedzieć, które są pisane przez osoby, które z tą Firmą nic nie mają wspólnego (przynajmniej na dzień dzisiejszy). To faktycznie żenada, że agenci różnych Firm tak się zachowują. Pozdrawiam
Dnia 2009-11-19 o godz. 19:40 ~Life planner napisał(a):
> Dnia 2009-11-19 o godz. 12:16 ~Anastazja napisał(a):
> > Wiecie co - to co się dzieje na tym forum to
> DRAMAT!
Jako
> osoba zainteresowana kupnem
> ubezpieczenia chciałam się
> dowiedzieć czegoś na
> temat ubezpieczeń Pramerici od osób,
> które mają
> takowe i są z nich zadowolone bądź też nie. A
>
> zamiast tego mogłam sobie poczytać jak agenci różnych
> > towarzystw przepychają się pomiędzy sobą!
> Wierzcie, bądź
> też nie, ale takie zachowanie nie
> rzutuje pozytywnie na
> całą firmę!
A dodatkowo
> osoby te nierzadko obrażają się
> wzajemnie,
> wytykają literówki i błędy ortograficzne.
Poza
> tym
> jakaś managerka pochwaliła na tym forum osobę o nicku
> > lp, że świetnie broni swoich racji (racji firmy) i
> > zaproponowała mu awans - i to ma być
> profesjonalizm, etyka
> - proponowanie publicznie
> awansu, bądź chociażby pochwała
> za obrzucanie
> innych błotem?!?!?!?!?
Zastanawiałam się nad
> tym
> ubezpieczeniem, ponieważ warunki nie są złe, a składka
> > rzeczywiście relatywnie niska, ale po dokładnym
> > przestudiowaniu tego forum, doszłam do wniosku, że
> nie chcę
> mieć do czynienia z firmą, której jedną
> reklamą są
> przepychanki agentów na forum
> dyskusyjnym. Może macie
> rację, że dobry produkt
> nie potrzebuje reklamy w mediach,
> ale widzę, że
> przyjęliście inną taktykę - agresywne
> atakowanie
> wszystkich forów internetowych, a wypowiedzi
> Life
> Planerów na nie najwyższym poziomie.
I proszę nie
>
> atakować mnie i nie nazywać konkurencją, bo z branżą
> > ubezpieczeniową nie mam nic do czynienia, a
> wstępnie
> analizując produkt uważam, że jest on
> dobry. Po prostu nie
> podoba mi się sposób, w jaki
> agenci Pramerici wypowiadają
> się na tym forum. To
> co zobaczyłam to chyba najbardziej
> agresywna
> kampania reklamowa jaką znam i to bezpłatna.
>
> Profesjonalizm i etykę firmy mierzy się miarą
>
> profesjonalizmu i etyki jej agentów, a ta, przynajmniej na
> > tym forum pozostawia wiele do życzenia .... Nie
> chcę być
> ubezpieczana przez firmę, która ma takich
> pracowników.
Jak
> już wspomniałam - mój post nie
> dotyczył samego produktu, bo
> ten uważam za dobry.
> Po prostu agenci firmy wystawili sobie
> sami
> antyreklamę na tym forum.
Pani Anastazjo, myślę że nie
> powinnismy specjalnie przywiązywać zbytniej wagi do tego
> forum. Faktycznie głównie to tu są przepychanki agentów,
> ale są opinie osób , które kupiły produkty tej firmy i
> wypowiadają się pozytywnie. Proszę też wziąć pod uwagę, że
> często piszą byli agenci,którzy chcą zaszkodzić tej firmie.
> Spotkała się Pani z life plannerem tej firmy. Czy rozmowa
> była profesjonalna, czy analiza potrzeb zrobiona
> prawidłowo? Za wypowiedzi na forum nie daje się nikomu
> awansu.W firmie można awansować z life plannera na managera
> tylko dzięki ciężkiej pracy a często jest tak,że wcale life
> plannerzy nie chcą być managerami, bo to praca od 9 do 21.
> Czytając niektóre wypowiedzi jestem w stanie powiedzieć,
> które są pisane przez osoby, które z tą Firmą nic nie mają
> wspólnego (przynajmniej na dzień dzisiejszy). To faktycznie
> żenada, że agenci różnych Firm tak się zachowują.
> Pozdrawiam
Popieram i wpełni zgadzam się z Twoją wypowiedzią. Co prawda zdarzało mi się nie wytrzymać czasami i odpowiedzieć ostrzej na różne dziwne posty, ale już dawno stwierdziłem, że to nie ma najmniejszego sensu.
pzdr
no niestety nie moge sie z toba zgodzic co do awansu w tej firmie, sam jestem LP i niestety widze ze tu daje si eawans za uklady, nie wszysy oczywiscie to podkresle ale osobiscie znam przypadek to przykre ale tak jest
Dnia 2010-01-12 o godz. 20:25 ~LP napisał(a):
> no niestety nie moge sie z toba zgodzic co do awansu w tej
> firmie, sam jestem LP i niestety widze ze tu daje si eawans
> za uklady, nie wszysy oczywiscie to podkresle ale osobiscie
> znam przypadek to przykre ale tak jest
Super agenci(LP)nie umieją przyjmować odmowy.Uśmiałem się jak moja klientka opowiedziała mi wizytę agentki Prameriki.Zero profesjonalizmu,a jak klient nie umówił się na drugie spotkanie prawie się obraziła.Dlaczego?Przecież jestem elitą,nie zrozumiała ze to klient jest najważniejszy a jej przemyslenia i poczucie wyjątkowosci są mało istotne.I już.
Moja opina o agentach tej firmy jest coraz gorsza.Kiedys trzymali poziom,teraz liczy się tylko wynik.IOmijać z daleka.Produkty przeciętne agenci agresywni i nastawienii tylko na swoją korzysc.Uwazajcie i omijajcie z daleka tą ELITĘ.
Drogi ANONIMOWY kaszele5,
przykre, że nie masz dystansu do swojej pracy "doradcy", że tak bardzo boli Cię bezsporny fakt, iż Pramerica ma najlepsze (nie tylko w Polsce, ale i na świecie)ubezpieczenia na życie.
Zajmij się sprzedażą produktów inwestycyjnych, nie śmieć na ANONIMOWYCH forach, a jak Twój klient będzie potrzebował ubezpieczenia, wykaż się profesjonalizmem i skieruj go do firmy która w tym się specjalizuje - tak, właśnie do Pramerica.
Dnia 2010-03-03 o godz. 21:10 ~Marcin Marciński napisał(a):
>
Drogi ANONIMOWY kaszele5,
przykre, że nie masz dystansu
> do swojej pracy "doradcy", że tak bardzo
> boli Cię bezsporny fakt, iż Pramerica ma najlepsze (nie
> tylko w Polsce, ale i na świecie)ubezpieczenia na życie.
> Zajmij się sprzedażą produktów inwestycyjnych, nie śmieć na
> ANONIMOWYCH forach, a jak Twój klient będzie potrzebował
> ubezpieczenia, wykaż się profesjonalizmem i skieruj go do
> firmy która w tym się specjalizuje - tak, właśnie do
> Pramerica.
Pozdrowienia również dla Ciebie,
Marcin
> Marciński
Dalej mnie rozsmieszacie.Najlepsze na swiecie ubezpieczenia?Co to znaczy?Skąd ta pycha i zadufanie.Powtórzę.Nie macie nic co byłoby interesujące/Wypłata za zycia za smierc-marketing.,umowa szpitalna porażka,reszta standard.Agenci po szkoleniach bez umiejętnosci samodzielnego myslenia,normalnie jak w sekcie.Roch Kowalski.
albo nie znasz sie na ubezpieczeniach albo jestes debilem pracujacym w ubezpieczeniach, najlesze to znaczy posiadajace najmniej wykluczen i tylko pramerica jako jedyna firma w polsce ma tylko dwa wykluczenia!!! zadna inna fima nie ma tego i jeszce jedna, zadna firma nie ma wyplaty z tytulu calkowitego inwalidztwa nie spowodowanego nieszczesliwym wypadkiem, i co cwaniaku????
Dnia 2010-03-15 o godz. 20:37 ~xx napisał(a):
> albo nie znasz sie na ubezpieczeniach albo jestes debilem
> pracujacym w ubezpieczeniach, najlesze to znaczy
> posiadajace najmniej wykluczen i tylko pramerica jako
> jedyna firma w polsce ma tylko dwa wykluczenia!!! zadna
> inna fima nie ma tego i jeszce jedna, zadna firma nie ma
> wyplaty z tytulu calkowitego inwalidztwa nie spowodowanego
> nieszczesliwym wypadkiem, i co cwaniaku????
No cóż poziom intelektualny zgodny z oczekiwaniami,wiedza o produktach konkurencji minimalna-taką samą umowę o inwalidztwie ma Aviva(może nie wiesz kiedyś CU).Poczytaj podszkol się i wtedy się wypowiadaj.Styl wypowiedzi i na żenującym poziomie.Oto LF i wizytówka Pramerici. A wracając do wykluczeń.Jesli to jest wyróżnik waszej wyjątkowosci to wybacz ale znowu mnie rozsmieszyłeś.A na koniec.Zobaczyć minę i wyraz twarzy rozczarowanego LF po odmowie klienta i nie otrzymaniu referencji ,bezcenne.Nie potraficie przyjąc odmowy i nie docenienia waszej wyjątkowości (oczywiście w waszym mniemaniu).Jesteście ,w czym utwierdzają mnie takie wypowiedzi jak twoja małą firmą (sektą)z LF pozbawionymi zdolności samodzielnego myślenia,wpływ szkoleń i prania mózgu(dlatego zatrudnia się u was ludzi bez doświadczenia w branży).Powodzenia LF elito wśród elit.Załosne.Miłego dnia
aviva nie ma takiej umowy jesli chodzi o wyplate z tytulu calkowitego trwalego inwallidztwa niezaleznie od przyczyn, ma tylko z ztytulu nieszczesliwego wypadku i ma wiecej wykluczen i nie ma wyplaty z tytulu choroby smiertelnej nieokreslonej, nie ma rowniez zagwarantowanych zwrotu wplaconych skladek na uwowie w przypadku zakonczenia polisy!!! zanim zaczniesz sie wypowiadac sam przeszkol sie z OWU, i tak na przyszlosc, ludzie nie sa wazni jacy sprzedaja , moga to byc nawet buraki i głąby , bo wczsniej czy pozniej odchodza a wazny jest produkt jaki sie kupi bo on jest na cale zycie z toba gląbie:)
Dnia 2010-03-16 o godz. 19:05 ~greg napisał(a):
> aviva nie ma takiej umowy jesli chodzi o wyplate z tytulu
> calkowitego trwalego inwallidztwa niezaleznie od przyczyn,
> ma tylko z ztytulu nieszczesliwego wypadku i ma wiecej
> wykluczen i nie ma wyplaty z tytulu choroby smiertelnej
> nieokreslonej, nie ma rowniez zagwarantowanych zwrotu
> wplaconych skladek na uwowie w przypadku zakonczenia
> polisy!!! zanim zaczniesz sie wypowiadac sam przeszkol sie
> z OWU, i tak na przyszlosc, ludzie nie sa wazni jacy
> sprzedaja , moga to byc nawet buraki i głąby , bo wczsniej
> czy pozniej odchodza a wazny jest produkt jaki sie kupi bo
> on jest na cale zycie z toba gląbie:)
Witam.Proszę mi określić w których waszych OWU jest mowa o całkowitym inwalidztwie z wszystko jedno jakiego powodu,konkretnie która umowa. W której umowie macie zagwarantowany zwrot składek.,Czy są jakieś wykluczenia jesli chodzi o chorobę smiertelną(jakie są warunki wypłaty,konkretnie).Proszę o info.szczegółowe,które warunki i które paragrafy(jesli to nie tajemnica) a nie hasłowe,ogólnikowe odepchnięcie tematu.Jak jestes takim fachowcem to proszę o merytoryczną odpowiedz,nie tylko dla mnie.Pozdrawiam wszystkich wybitnych LP.
głowna umowa z zagwarantowanym kapitalem - tu dostajesz zwrot skladek, proponuje spotkac sie z agentem i niech przygotuje produkt calozyciowy oplacany do 65 roku, w OWU jest napisane jakies sa wykluczenia- tu przypomne --dwa!!!! i powody wyplat, czyli zawsze dosatniesz kase z calkowitego inwalidztwa( polozysz sie spac, peknie ci zylka pierdząca w nocy , sparalizuje cie , ni emozesz wstac rano i ci wyplacą!!) niezaleznie od przyczyny czego nie ma ina firma w polsce biorąc pod uwage tylko dwa wykluczenia!!!!! i oczywscie smierc i choroba smiertelena czego nie ma zadn ainna firma w polsce poniewaz maja choroby wymienione, !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Dnia 2010-03-30 o godz. 10:12 ~on zły napisał(a):
> głowna umowa z zagwarantowanym kapitalem - tu dostajesz
> zwrot skladek, proponuje spotkac sie z agentem i niech
> przygotuje produkt calozyciowy oplacany do 65 roku, w OWU
> jest napisane jakies sa wykluczenia- tu przypomne --dwa!!!!
> i powody wyplat, czyli zawsze dosatniesz kase z calkowitego
> inwalidztwa( polozysz sie spac, peknie ci zylka pierdząca w
> nocy , sparalizuje cie , ni emozesz wstac rano i ci
> wyplacą!!) niezaleznie od przyczyny czego nie ma ina firma
> w polsce biorąc pod uwage tylko dwa wykluczenia!!!!! i
> oczywscie smierc i choroba smiertelena czego nie ma zadn
> ainna firma w polsce poniewaz maja choroby wymienione,
> !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Witam.Konkretnie o których umowach mówisz(zwrot kapitału),co obejmuje całkowite inwalidztwo(które OWU),jakie ograniczenia przy chorobie smiertelnej(dla ułatwienia spójrz w OWU),i dlaczego jesteście tacy jedyni w swoim rodzaju(dla ułatwienia bo może nie zrozumiesz -to żart).Brak odpowiedzi bez ogólnikowych bzdur zaskutkuje cytatem waszych OWU,czyli nie sciemniaj LP.
do life pllaner-jestem zainteresowany wykupieniem polisy na życie -bez opcji całkowitej niezdolności do pracy,bo jestem po wypadku i jestem na rencie z tytułu całkowitej niezdolności do pracy,mam 34 lata chodzi mi o taką polisę na wypadek śmierci (choroba wypadek,starość)tak na 300 do 400tyś. pln,jaka by była składka miesięczna,pozdrawiam.
Dnia 2010-03-21 o godz. 21:30 ~andi napisał(a):
> do life pllaner-jestem zainteresowany wykupieniem polisy na
> życie -bez opcji całkowitej niezdolności do pracy,bo jestem
> po wypadku i jestem na rencie z tytułu całkowitej
> niezdolności do pracy,mam 34 lata chodzi mi o taką polisę
> na wypadek śmierci (choroba wypadek,starość)tak na 300 do
> 400tyś. pln,jaka by była składka miesięczna,pozdrawiam.
Witam, proszę o kontakt na priv asiawk@tlen.pl
Panie "Anastazjo", konkurencja jedynie może kłamać na temat Pramerica, żeby cokolwiek skrytykować i DRAMATEM jest to, że do tego się posówa.
Każda wypowiedz Life Plannera* na tym forum jest odpowiedzią na kłamliwe lub nieprofesjonalne wypowiedzi innych agentów.
Wynika to z tego, że szanują swoją firmę za jej profesjonalizm i najwyższą możliwą jakoś w całej branży ubezpieczeń na życie.
A teraz najważniejsze, jeśli jest Pani rzeczywiście klientem, a nie agentem, to dam Pani i wszystkim innym potencjalnym klientom jedną radę - ANONIMOWE FORA NIE SĄ PO TO ABY WERYFIKOWAĆ JAKOŚĆ FIRM !!!
*Life Planner ® - zastrzeżony znak handlowy wykorzystywany przez spółkę Pramerica i jej spółki zależne na określenie profesjonalnych Agentów Ubezpieczeniowych Spółki.
Dnia 2007-06-20 o godz. 11:12 ~sh_001 napisał(a):
> Proszę o opinię o Pramerica osoby, które wykupiły u nich
> polisę lub wiedzą coś na ten temat
Z pierwszego spotkania
> z ich człoiwekiem wynika, że oferują produkt nieco inny,
> niż większość TU.
Zaproponowano mi (mam skończone 30 lat)
> polisę na 300tysPLN za składkę 100PLN/mc. Wypłata tylko w
> wypadku smierci, choroby śmiertelnej lub trwałej
> niezdolnosci do pracy - nie wypłaca ani grosza np. za
> złamanie ręki itp.
Proszę o opinię o tej firmie (i tej
> ofercie)
sh_001
witam
Jeżeli chodzi o złamania i inne pierdoły to polisa na życie nie zabezpiecza takich rzeczy, za złamania itp wypłacane są pieniądze tylko z ubezpieczenia grupowego.
Ja wykupiłem sobie polise typowo emerytalną, za taka minimalną płace 130 zł miesiecznie bo juz mam 26 lat. Już dzisiaj wiem ile mam gwarantowanych pieniędzy na dzień dzisiejszy na koniec umowy ponieważ firma nie gra na giełdzie więc nie ma ryzyka. Jestem bardzo zadowolony z tej polisy. Jak jest zainteresowany moge dać namiary na agenta bo firma nie sprzedaje gotowych produktów tylko je tworzy w oparciu o potrzeby klienta.