Jest wolność słowa, oczywiście Mic i dzięki temu trudno Ci jednostkowo zatuszować realia pracy w AIG, bo jak widać sprzymierzeńców nie masz wielu. Gdyby było tak słodko, to przynajmniej na tym forum zdania były by podzielone, a niestety tak nie jest, bo ponad 90 % osób wypowiadających się tutaj ma odmienne zdanie, ciekawe dlaczego? Czy Oni wszyscy kłamą, czy to Ty nie piszesz prawdy?
oj ludziska! bez stresu! rozwiązałem umowę z AIG jakiś czas temu ale pozostałem w bankowości. Co mogę napisać po pół roku pracy w nowym banku? A to, że AIG ma swoje super plusy w postaci atmosfery w oddziale (może tylko ja miałem takie szczęście pracy ze świetnymi ludźmi?) i tyle! patrząc na tempo pracy w moim obecnym banku i na zarobki, to ludki z AIG powinni zarabiać grubo ponad 2x tyle co obecnie! z drugiej strony nie dziwię się dlaczego tak słabo zarabia się w AIG.. kosmiczne dużo musi kosztować cała zabawa z bezpieczeństwem w tym banku! i reklama - tony ulotek, plakatów ... tam utapiane są wasze pieniądze!
Pracuje w Contact Center AIG Banku. Przejmuje nas PKOBP - to juz prawie oficjalne. Od pewnego czasu nie zatrudniają już nowych osób i nie przedłużają umów obecnym. Nawet ludziom z długim stażem. Zmiany w systemie oceny sprawiły, że mało osób otrzymuje premie tak dobre jak zaledwie kilka miesięcy temu. Kierownicy snują się po kątach i mają smętne minki. Czystki też ich dostępną. Do tego częste i trwające po kilkanaście minut awarie systemu informatycznego.
Kiedyś przeczytałem pewien post pod którym także się podpisuje , a mniej wiecej było to w tym stylu że: "Wystarczy że coś zrobisz nie tak lub ktoś dla jaj Cie podkablujemy w siedzibie głównej to już nie pracujesz w firmie" zgadzam się z tym takie podejście w tej firmie do pracownika jest , co więcej nie żałujmy tych marnych kierowników którzy tak naprawde na 8h pracy może 2 h naprawde pracują a resztę czarnej roboty odwalają za nich pracownicy Ci zwykli którzy zarabiają groszę ... niech teraz podzielą los tych których wykpili,gardzili i oszukiwali wciskając bajeczki jaki to dobrobyt mają a jak źle jest w innych bankach !!! Pora na WAS cwaniaczki z rodzinnych układów ! I jeszcze jedno zdanie do zwykłych pracowników od czarnej roboty : Nie warto sie przejmowac tym czy Was zwolnia czy nie ! Znajdziecie dużą lepsza pracę za godziwe pieniądze gdzie nie będziecie się czuli wykorzysywani ! Powodzenia ! I KONIEC Z RODZINNYMI UKŁADAMI W TEJ MIZERNEJ BANCZYNIE !
W końcu skończy się horror wielu ludzi. Nie opowiadam głupot 12 lat pracowałam w tej firmie. Pewnie wszyscy piszący na pewno mnie znają. To kiedyś była fajna firma dopóki nie opuścił jej właściciel,ale to jego pieniadze, nie neguję. Zepsuło się wszystko jak czlowiek chciał się uwolnić i oddał wszystko durniom. Właściciel CLA był wspaniałym człowiekiem i teraz szukajcie go w getin banku,szanuję tego człowieka ponieważ, do dziś wysyła kartki pracownikom, kto tak potrafi, a jaka to baza danych, to nasz klasa siada.
Jeszcze trochę czasu i nadejdzie ten historyczny dzień, niebieskie królestwo przestanie istnieć, tylko jak to możliwe, niby firma z tak wielkim kapitałem, tak niby dobrze stojąca a nie udźwignęła sie z tego upadku, inne banki które niby są takie złe jak to opisywał pewien MIC jakoś wybrnęły z tego. Zobaczymy jak będą się ratować te wszystkie klany rodzinne. Będzie to przypominało sytuację jak w pewnej partii politycznej, najpierw trzeba usunąć tych którzy nie trzymają palca w d......a potem w kryzysowej sytuacji będą takie świństwa sobie nawzajem robić, w końcu tonący brzytwy się trzyma. Ja już nie jestem w tym tonącym Titanicu i cieszę się niesamowicie. Natomiast z przyjemnością będę się przyglądać co się dzieje z tymi wszystkimi żonami, mężami, siostrami,itd.Nie ma wspólnego zespołu w tej firmie, trzeba się najpierw pozbyć tych kogo nie darzy sie sympatią, i nie ważne jakim jest się pracownikiem i jakie ma się osiągnięcia. Trzeba pokazać swoją władzę i na głos się chwalić jakich to ma sie przyjaciół wysoko postawionych w AIG. Jak zlikwidują ten bank to jeszcze przyjdzie pora to że jak ktoś wejdzie na to forum to przeczyta przynajmniej stanowiskami i regionami o ludziach którzy robili najgorsze machloje w tej firmie.
AIG BANK POLSKA SA ma się świetnie - zapewniam Cię (zresztą zapraszam do zapoznania się z bilansem całorocznym który prawdopodobnie niebawem będzie dostępny).
Dodam jeszcze że sukces AIG Bank zawdzięcza głównie właściwej selekcji i późniejszego rozwoju pracowników (dlatego np. Ty zostałeś wyeliminowany - co jest zresztą powodem Twojej silnej frustracji) którzy są najwartościowszym elementem na tle całego, polskiego sektora bankowego.
ps. Jak widzę masz dość sporo czasu bo jesteś bardzo aktywny na forum. Czyżbyś nadal był bezrobotny? Przyznam się, że jakoś mnie to szczególnie nie dziwi :)
Po pierwsze to jestem tak samo aktywny jak większość stałych bywalców na tym forum. po drugie nie jestem bezrobotny bo sam odszedłem z aig do innej firmy, po trzecie to nie pracuję w sektorze bankowości , po czwarte to jesteś trochę nienormalny w swoich wypowiedziach co mnie zresztą nie dziwi w końcu wiadomo co reprezentujesz, widać to po twoim dumnym tytule w nicku i po piąte to moje wypowiedzi nie są oparte doświadczeniem moją osobą tylko doświadczeniami jakie miałem "niestety" wątpliwą przyjemność oglądać w swojej placówce i które dotyczyły moich współpracowników. Dlatego zastanów się zanim coś palniesz bo poziom twojej inteligencji jest tyle wart co i firma w której pracujesz. Nic dziwnego że cię tam trzymają do dzisiaj. Oni potrzebują takich " inteligentnych inaczej"
Widac że ktoś Ci zrobił papke z mózgu o ile posiadasz ten organ ;p jeżeli uważasz się za specjalnie wyselekcjowanego pracownika gdzie na Twoje miejsce było 1000 innych to jesteś w błedzie! 95% procent ludzi którzy są tam zatrudniani to ludzie ze średnim wykształceniem a słyszałem że zdarzają sie przypadki że po zawodówce też (zaznaczam że to tylko słyszałem ale nie wiem czy tak jest ! ) ale w sumie nie zdziwiłbym się ! Druga rzecz to prowizje za umowy ! To poezja miec 2zł brutto za umowę A ehhhh ... ale AIG liczy na takich lojalnych pracowników jak TY ! Po co zatrudniac ambitną osobę z wykształceniem , perspektywiczną która chce coś osiągnąc i byc dobrze opłacaną skoro można dalej wykorzystywac ludzi Twojego pokroju ! Pozdro i miłego orania!
A co to za pracownik AIG, jakiś tuman dołączony do grupy znajomych, którzy chcą wtrącic mądre słowo, żeby ktoś go zauważył, bo z nim można zrobić wszystko, po prostu kreatywny inaczej z szansą na rodzinny biznes, miło aż patrzeć jak ich kreatywność umiera z dnia na dzień, prawda zawsze leży po środku, ale na tym forum juz się chyba nie odbije. Życzę wszystkim dobrego Nowego Roku 2009.
Masz rację Daro, ujawnię Ci się sama :) za długo żyłam w tym rodzinnym konflikcie i ani be, ani me nie mozna powiedzieć, bo nie masz pracy, trochę odwagi, wystarczy raz powiedzieć nie :) Pozdrawiam wszystkich pracowników, bo jest tam wielu normalnych ludzi,mam nadzieję,że nowy pracodawca zweryfikuje ludzi zatrudnionych :)
też muszę wylać trochę żółci z siebie...tak, prawdą jest, że jak człowiek widzi ile dostanie za umowę A, to się oranżada z komunii odbija...a po całym miesiącu pracy przychodzi premia i "...jakbym dostał w morde". A każdy kto pracował w AIG wie, że nawet na tę gównianą premię trzeba zasuwać jak osioł dziki :] podsumowując: kasa słaba, atmosfera fajna ;) konszachtów rodzinnych nie zauważyłem;]
Nikt chyba nie rezygnuje z takiego stanowiska, jeśli wszystko jest ok. Poważna odpowiedzialność prezesa zaczyna się wówczas gdy................., no więc chyba wszystko jasne.
No własnie wszystko jasne. To po co ta cala gadka ze sytuacja jest stabilna i ze wszystko bedzie dobrze? Zawuazyliscie ze najpierw było zapewnienie o dalszym zatrudnieniu, pozniej tylko zapewnienie o przejeciu a teraz... dymisja. Tylko czekac na jakiegos maila ze tak, wszystko bedzie dobrze, to nic ze kasy coraz mniej, ale pracujcie, bedziecie docenieni. Ja sie teraz pytam normalnym ludzi (nie dyrektorów i itp) co bedzie?
do Dyrektor- pisząc to co napisałeś pokazałeś jaki jest poziom osób zatrudnionych- głupek...idiota...czy znacie bank gdzie na forach pracownicy tak się wypowiadaja o innych?????? a cóż mówi O SAMYM SOBIE człowiek, który tak wypowiada sie o innych????
nieważne jak bardzo bedziesz się starał obrażać innych..AIG ma swoją opinię, a Ty ja właśnie potwierdziłeś :)
Heheheh, dyrektor, jakie sito, chyba z takimi dziurami jak studnia, skoro pracują tu nawet ludzie po zawodówkach, a rekrutacja polega na złowieniu jelenia, który będzie wywnętrzał się za jak najmniejszą kasę i najlepiej byłoby, żeby był podporządkowany, uległy i bał się o godzinę zapytać, paranoja.
Szczera prawda. Kazda oznaka myslenia jest zabijana w zarodku przez pseudointeligentow zatrudnionych po rodzinie ktorych zasadnosc pracy stoi pod wielkim znakiem zapytania.
Ahhh będę się teraz lubowac w upadku AIG ;))) Regionalni , Pseudotrenerzyny , Kierownicy ahhh mióóóóóóóóóód :) wszyscy polecicie a gwarantuje że 99% z nich już w nie będzie pracowac w banku :-) bo bank to co coś więcej niż kredyty , karty i lokaty ! Ale z drugiej strony to posadziłbym takiego trenerka wiecznie przemądrzałego na obsługę :) pewnie by dwóch zdań do porządku nie złożył :) ale co mi tam leje na całe American Shit ;pppp teraz tak jak traktowaliscie pracownikow tak WY ! zostaniecie potraktowani ! NARA ! hahhahahahahahaaha
Chyba kpisz że zwolnią regionalnych i trenerów a już na pewno nie kierowników którzy pilnują żeby tacy jak ty za robotę się brali a nie obijali przez 8 godzin. Połowa z was wyleci to się weźmiecie w końcu za robotę.
Myślę że on ma rację. Jak was przejmie Santander to regionalni wasi się nie utrzymają. Trenerzy pewnie tak, a kierownicy też powinni się bać.
A teraz zacznie się że PKOBP ma was przejąc a ja powiem że jesteście w błędzie
Do szanownego ZORIENTOWANEGO ! W pierwszej kolejnosci mnie napewno nie zwolnia bo nie pracuje w tym syfie mialem na tyle rozumu zeby odejsc i nie dac sie wykozystywac za marna kase albo naciagac ludzi na beznadziejna karte bez dna eh ! To pierwsze ! A drugie to za duzo ukladow rodzinnych tam panuje i z tym napewno zrobia porzadek ! Jesli przejmie Was jakis inny bank to zostawia jedynie zwyklych szarych pracownikow bo tacy sa potrzebni a reszta na ktora trzeba łożyc kase za pierdzenie w stolek wywala ! Zreszta nie ma co sie kłócic , czas pokaze kto mial racje ...! Wiem jak sie tam traktuje ludzi ktorzy maja ambicje , zakleja sie usta albo pozbywa sie zwyczajnie ! TAK WIĘC CZAS NA WAS DARMOZJADY !!!
Mam nadzieje ze tak bedzie. Ze wreszcie bedzie jakas sprawiedliwosc. Ze ktos zobaczy co tu sie dzieje. Ze znajdzie sie ktos kto nie bedzie okradał pracowników. Myslicie ze to mozliwe w tym beznadziejnym kraju? Czy znow tylko układy i układziki.... ZORIENTOWANY - jak to jest jak wazelina leci cały dzien z kazdego otworu w ciele? Dumny z siebie jestes?
Zal.
Pracowalem we ferie tego roku. Rozdawalem ulotki aig banku w Pabianicach. Kierownik oddzialu tak samo jak i inni pracownicy traktowali mnie jak zlodzieja, pilnowali mnie na zapleczu i ciagle sprawdzali. Gdy ja i kolega przeszlismy obok oddzialu zrobili nam awanture. Na poczatku pracy sie usmiechali. Nie iddzie do AIG do rozdawania ulotek. Oni oszukuja ludzi.
Pracowalem we ferie tego roku. Rozdawalem ulotki aig banku w Pabianicach. Kierownik oddzialu tak samo jak i inni pracownicy traktowali mnie jak zlodzieja, pilnowali mnie na zapleczu i ciagle sprawdzali. Gdy ja i kolega przeszlismy obok oddzialu zrobili nam awanture. Nie iddzie do AIG do rozdawania ulotek. Oni oszukuja ludzi.
Po ostatnich zmianach w tej firmie to wszystko zaczyna zakrawać na jakąs kpine... Wtajemniczeni wiedza o czym mowie (obowiazki, kasa, premie itp). Gratuluje podejscia dyrektorom.
Ale już niedlugo. Niech BS sie cieszy jesli dotrwa do kojejnego półrocza bo już w kolejce stoją MM, JK, GJ, DZ... Prezes zrezygnował i dobrze zrobił. Ryba psuje się od głowy.
Po ostatnich zmianach w tej firmie to wszystko zaczyna zakrawać na jakąs kpine... Wtajemniczeni wiedza o czym mowie (obowiazki, kasa, premie itp). Gratuluje podejscia dyrektorom. I czemu ta wiadomosc została skasowana przez moderatora? W jakim zakłamanym swiecie przyszło zyc....
Zaczynaja zwalniac pracowników nie powiem aby to byl mily sposob przychodzisz do pracy i po 3 godzinach wypad:) ciesze sie ze juz tam nie musze pracowac. Zwalniaja ludzi z długim stazem pracy bedacych jedynymi zywicielami swoich rodzin - jednym slowem banda złodzieji
No to ja wam powiem, w AIG jest tak, że jak nie masz znajomości to nie pociągniesz w tej firmie zbyt długo. Trzeba być wazeliną i wchodzić w tyłek komu popadnie bo inaczej cię pożegnają. A co do sprzedaży, wszyscy dawno wiedzieli, że do niej doszło tylko brak było potwierdzenia ze strony AIG.
W zupełności się zgadzam z Zygfrydem. Mi nie przedłużono umowy ponieważ w placówce oddalonej o 30 km. likwidowano stanowisku na którym była dziewczyna z umową o pracę na czas nieokreślony . Nie chcieli czekać 3 miesięcy na , więc mnie wywalono a ona przyszła na moje stanowisko. Chciałem serdecznie podziękować panu dyrektorowi który nawet się nie pofatygował aby sam przyjechać, lecz gdy były potrzebna zastępstwa w innych placówkach i zapierniczało się nadgodziny, jeździło po całym województwie to był strasznie miły i uprzejmy . Mimo to , muszę przyznać, iż wcześniej atmosfera była świetna ,wliczając w to na pierwszym miejscu kierownika .
A jak tam kierownicy, da się z nimi żyć?. Podobno niektórych zatrudnia się z marszu na stanowiska zastępców albo nawet kierowników przynajmniej w Warszawie. Tak słyszałem. Mają chody czy co?
Dnia 2009-08-01 o godz. 16:46 ~fiona napisał(a):
> No to dobrze zrobiłam Że nie poszłam do tego banku, a to
> wszystko dzięki WAM. To bym miała teraz stres.Pewnie
> pierwsza bym wyleciała.
Z jakim podejściem ? Nie znasz mnie a tak osądzasz. Co ty możesz o mnie wiedzieć .
Z perspektywy czasu mogę stwierdzić że w tej instytucji bym sie tylko cofała w rozwoju, bo chciałam przejść z banku z prawdziwego zdarzenia. A muszę nadmienić że w banku zaczynałam od sortowni (może nawet nie wiecie co to jest to taki kasjer) poznawałam prace na wszystkich stanowiskach (depozyty ,kredyty). Sama tego chciałam a obecnie piastuje stanowisko kierownicze i mam szacunek do kazdej wykonywanej pracy. Ale nie nawidze gdy instytucja nie da zarobić ludziom którzy ciężko pracują .A takie właśnie jest między innymi AIG . Z dala od takich banków.