A kto mówi że o razu 400 wpłat dziennie? Pokaż "swoją fizjonomię" w okienku, zapracuj rzetelnością realizacji przelewów na opinię o punkcie i cierpliwie czekaj na klientów. Jeśli spełnisz podstawowy warunek dla tego rodzaju usługi: UCZCIWOŚĆ - klienci przyjdą.
Żeby rozpocząć tego typu działalność nusisz posiadać własne zasoby finansowe na okres ok. roku - inaczej zaczniesz kombinować z pieniążkami klientów- przed czym przestrzegam - czego robić nie można.
Wysokość dochodu zależy również od wysokości prowizji i nie trzeba mieć 9 czy 10 tys przelewow miesięcznie by mieć ok 9 tys brutto. Przy średniej prowizji 2 zł wystarcza 4,5 tys przelewów.
Jeżeli zaś chcesz mieć szybki dochód - graj w totka a nie kombinuj z firmą.
to chyba ty kombinujesz jeżeli masz opłaty średnio po 2 zł po odprowadzeniu do banku kwoty przelewu powiedzmy ze ok 0,25 gr zostaje ci 1,75 za jeden rachunek więc dzieląc 9000 zł na 1,75 daje ok 5142 a biorąc pod uwagę ze zostaje ci 9000 na rękę a opłacasz zus ok 800zł miesięcznie czynsz jeżeli masz klitkę to ok 600zł internet ok 50 zł prąd ok 60 zł księgowość jeżeli nie liczysz 150zl sam podatek dochodowy od obrotu jak masz takie to i więcej płacisz do US wiec powiedzmy ze 600zł a to i tak zaniżone wiec daje nam to 11260 dzieląc na te 1,75 daje nam 6434 przelewy licząc że w miesiącu pracujemy od poniedziałku do piątku ok 22 dni da nam ok 300 przelewów dziennie ok 100 mniej niż napisałam i tak nie realne otwierając teraz punkt opłat chociażby dla tego a przy przelewach po 2żł to się dziwie że ktoś do ciebie przychodzi :) http://www.tvn24.pl/12692,1549690,wiadomosc.html
A nie lepiej pozotać niezależnym?
Kup sobie program, za który zapłacisz grosze i nie będziesz musiała placić żadnego haraczu nikomu. Są takie programy - ot choćby "ikasa"
Jedna z sieci działająca do tej pory jako niecentralna ma w planach na przyszłe półrocze przejście w system centralnych rozliczeń? To kolejne realne zagrożenie z rynku. Nie trzeba być jasnowidzem by przewidzieć finał takiej działalności podobny do Okienka Kasowego, Grosika czy innych podobnych. Proszę o opinie.
a dlaczego to taka tajemnica. Tak o tą spółkę chodzi.
Rzeszowska firma chyba za bardzo wierzy że zrobiła ludziom siano z mózgu zasłaniając się Dyrektywami Unijnymi by ludzie w ciemno przeszli na proponowany nowy centralny system. No ja jednak wierzę że ludzie nawet w ich sieci to potrafią myśleć samodzielnie i nauczyli się po doświadczeniach z rynku z okienkiem czy grosikiem. Jestem w błędzie?
O ludzie, gdzie wyobraźnia i rozum. Gdyby nie ślepota i głupia ufność kasjerów w troskę prezesików o interesy sieci nie było by syfu jak Okienko czy inni. Widać w Polsce to nauka jak zwykle idzie w las nie w nas.
Tu tylko prezesik z acze nauki pobrał od poprzedników jak wydoić dojne krowy w całej naszej ukochanej ojczyźnie. Buhahaha. Jeden się nauczył a jak reszta. :)
pamiętacie jak po upadku OK naganiacze z acze wypisywali że tylko oni i ich niecentralny system jest bezpieczny. Jak to się wszystko zmienia jak zapach kasy doleci do nozdrzy prezesa acze.
Nowy pomysł bo Czterech rozgrywających i za mało pieniędzy z sieci do podziału. Policzcie sobie mają ok. 400 tys. rachunków na miesiąc pomnożone przez 4 gr. od rachunku daje ok. 16 tys. złotych (plus niewielki dodatek ze sprzedaży programu i doładowań tel. komórkowych) w podziale na czterech rozgrywających plus pracownicy, podatki, ZUS, komórki samochody, lokale i programista. Wszystko to mało.
Nowa opcja w systemie centralnym podnosi już ponoszone koszty bo nowy system, kontrola, nowi pracownicy nowe stanowiska, reklamacje, weryfikacje, pełna księgowość, biegli rewidenci obowiązek dla s.a., wyższe pensje dla zarządu i rady nadzorczej (BO TERAZ TO ONI SĄ JUŻ BARDZO "ODPOWIEDZIALNI" A TO KOSZTUJE) itp. itd.
A tu codziennie nowe środki w kasie. Duża kasa i możliwości większe i ani się obejrzą a tu luka i łatanie dziury jak to było w innych centralnych. Na koniec ogłoszą upadłość, wejdzie syndyk i krzyknie, że nie ma pieniędzy i nie będzie na wypłaty dla klientów. Zarząd chwilowo będzie miał nieprzyjemności, ale co "legalnie" zarobione to ich. Pecunia non olet. Rozejdzie się po kościach. A Agenci to kanałami zaczną w swoich miastach chodzić by nie podrażniać naskórka od ciągłego ścierania plwocin swoich klientów. AMEN.
Cogito ergo sum.
Ja już podziękowałem za współpracę z jak dotychczas mniemałem "dostawcą oprogramowania". Są inne opcje, a ja nie położę głowy na pień jak kura do zarżnięcia.
O jakie szuje. Słuchajcie dzwoniła dziś do mnie panienka znaczy sie sekretarka z acze z ofertą nie do odrzucenia przejścia do nich bo lepsze prowizje i KIR prosił acze o dystrybuję podpisów elektronicznych do ZUS. Wiecie pełna ściema, boki zrywać jak to KIR prosił acze. Odmówiłem ale zadałem jej pytanie o zmianę systemu w centralny bo słyszałem pogłoski. Odpowiedziała że to chyba jakiś żart prymaaprylisowy. Ktoś miesza. No fajna tajemnica. Chyba niezły przewał szykują jak tak ludzi mamią. U nich to chyba cały rok pryma aprylis trwa. pozdrawiam
Olu moja droga zapukaj do najbliższego oddziału banku IB przyjmą cię w swoje ramiona (to duży i w 100% polski bank z jedną z najlepszych aplikacji do mpw i zapleczem ludzkim do obsługi paczek z przelewami), poszukaj aplikacji kasowej (dużo takich na rynku) lub jak wolisz w grupie znajdź firmę wierną swoim założeniom i z doświadczeniem. Nie daj się zwieść kociarzom z Rzeszowa.
bo z nimi to płacz nad rozlanym mlekiem
Droga Olu programów jest dużo różnych firm. Wpisz w wyszukiwarkę hasło punkty opłat, aplikacje do punktów opłat. Poszukaj, popytaj. Ja mam zadanie odrobione ale nie będę Ci polecał moich rozwiązań bo mogą nie przystawać do Twoich potrzeb. Ja czuję się bezpiecznie i bez groźby że moje przelewy wyjdą z mojego konta jak prowizja do acze. Zresztą chyba was nie zmuszą do zmiany aplikacji na inną centralną. Może pozwolą działać bez zmian. Ja zaś nie chcę ryzykować przewału pod postacią przymusowej aktualizacji sezamu bo mam stałe łącze i taka akcja jest łatwa do wymuszenia nawet bez mojej wiedzy ściągnie się nowsza wersja i wyczyści mi konto do rozliczeń centralnych. Powiedzą och to mały błąd i nadal będą ściągać do siebie aż uśpią mą czujność i wtedy przywalą na szeroką skalę. Olu włącz mózg.
tyle z rad, radz sobie sama. Ja mogę jedynie przestrzegać nie radzić.
Acc marzy się instytucja finansowa wg dyrektyw. A jak z kapitałem zapasowym co z kasy ludzi. Zrobią przewał z błędem systemu jak okienko miało problemy techniczne, potem że ukryte długi i cały kapitał zapasowy czytaj kasa ludzi, przepadła.
nie dajcie się wkręcić, każdy nadal będzie mógł prowadzić swoje punkty NIEZALEŻNIE jak dokona zgłoszenia tj rejestracji w jednostce do tego celu powołanej i jak ubezpieczy swój punkt.
Pomyślcie zresztą, jakie Towarzystwo zechce ubezpieczyć nowy twór acze, ze świadomością co zrobiło okienko. To raczkująca firma Spółka z naciąganym aportami kapitałem zakładowym z chłopem wyszarpanym od budowlanki w zarządzie bez wiedzy i wykształcenia. Reszta oprócz Oliviera podobna (oj zaplątałeś się chłopie w złe towarzystwo, albo taki z ciebie prawnik i szkoleniowiec i mądrala jak z koziej d...y trąba)
Przewałem pachnie na odległość, trąci jak nieświeże jajo, przez skorupkę czuć.
Do tej pory bezkarnie kradli i przywłaszczali sobie dorobek innych to co tam taka kasa z rynku. Sama wejdzie, wezmą i wystawią agentów. Ludzie chleb wam z ust wyszarpią na wasze własne życzenie a ludzie wam w twarz naplują i okrzykną złodziejami.
Wiesz swojak co jest przerażające: prezio z acze to demagog dla średnio inteligentnych mas, a jak wiemy z praw psychologii że średni poziom inteligencji tłumu (grupy) jest dużo niższy niż poszczególnych uczestników tej grupy. Przerażający przykład z historii to hitler.
Nasz prezio ma aspiracje i umiejętnie naśladuje tego największego demagoga ubiegłego wieku. Ludzie i ich grupy w ciemno bez śladu zwątpienia pójdą za nim bo sieci już ma rozrzucone. Szkoda naszego gadania. Przyjdą skruszeni jak zapłaczą nad swoją niedolą z pretensjami że nikt im nie powiedział, tak jak okienkowcy.
O co chodzi? Acc do tej pory funkcjonowało jako dostawca oprogramowania kasowego do samodzielnej realizacji przelewów bez acc uczestnictwa, mogłeś z tym programem zrobić co chcesz iść do banku i samodzielnie wynegocjować stawki lub wejść pod ich skrzydła ze stawką prowizyjną. Plany są takie by zmienić ten system w centralny taki jak w Grosiku czy okienku kasowym, to acc będzie decydować kiedy i jakie rachunki mają być zrealizowane. Może być tak że nie spodoba im się Kowalski by wyrzucić go z rynku dla serdecznego kolegi notorycznie będą opóźniać jego płatności i położą punkt. Może być pominięcie nieświadome części rachunków błąd człowieka czy systemu. Ale to szkoda na małą skalę czarny scenariusz to upadek typu Okienko czy Grosik że cała sieć pójdzie z torbami. Przyczyn może być wiele: błąd systemu (dla nich to nowość poprzednicy zaczynali od początku swojego istnienia od centralnych rozliczeń acc raczkuje) lub koszty obsługi systemu centralnego zeżrą przychód wypracowany przez spółkę i zaczną zjadać własny ogon tj pieniądze klientów z sieci (będą skoki na niekorzyść agentów w wysokości wypracowanej prowizji, dodatkowe koszta, zrzuty, itp. aż do uszczerbku w kasie sieci), lub zachłanność pracownika centrali który wyprowadzi kasę z systemu ogołacając pulę do zapłacenia rachunków sieci. Wydłuży się czas realizacji płatności co niemile przyjmą wasi klienci. Pójdą do konkurencji lub do banku. Jak centralizacja to i standaryzacja prowizji dla klientów. Jak przyjmą to klienci jak cena skoczy dajmy o 20 czy 50 gr.
Człowiek tu jest najsłabszym ogniwem. Może prezes i klika będzie miała dobre intencje, ale zawsze wy i klienci będziecie zależni od systemu na który nie macie wpływu. Prezes i inni nie mieszkają w waszym miasteczku tylko Wy. Zapytaj okienkowców jak radzą sobie po upadku. Jaśniej chyba już nie można. Od kolegów wiem że teraz acc ma parcie i z uporem maniaka rozsyła oferty i wydzwania do niezależnych pośredników by zwabić ich do siebie. Liczą że jak nałapią ich i przekonają do siebie to zmiana na system centralny to już tylko mała formalność. Zasłaniają się dyrektywami unijnymi i bredzeniem na temat ich acc możliwości.
swojak a Ty nie doceniasz kunsztu domorosłego demagoga z acze grób.
lata praktyki jako guru ze zboru śj w rzeszowie i ciągle awansuje.
firma i tyle punktów ze ślepo wierzącymi mu "fanatykami"
oj niedoceniasz.
ale plus jest taki że nawet jeżeli choć jedna firma posłucha to jak wielkie ma to dla niej znaczenie w przyszłości i jaki spokój.
kończę ale jak będą jakieś rewelacje to swojak wal od razu nie przyczajaj się jak ostatnio. Wiem, wiem acze może być niebezpieczne bo grzebią się w bazach tego forum, włamują czy co i po IP komputerów próbują dopaść człowieka. Moralności za grosz.
pozdrawiam :) miło było pogawędzić
nabity w butelkę Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> ja szukam juz innych rozwiązań. dziękuję za
> współpracę z azce. to już o jedno kłamstwo za
> dużo. dziękuję
Pociesz się, że nie jesteś jedynym poszukującym innych rozwiazań.
Kontaktowałem się już z "IB" ale jestem ciekaw czy oferta jaka została mi przedstawiona jest do negocjacji ? Podano mi 0,34zł za przelew przy 3 tys. sztuk na miesiąc. Wydaje mi się to troche za dużo.
Moje drugie pytanie brzmi jak długo ida przelewy w Invest Banku przy załorzeniu, że wykładam ze swoich pieniędzy (tj. robię przedpłatę)? Otrzymałem już odp. od banku ale pytam Was jak to w praktyce wygląda.
Pozdrawiam
Pomyśl, "włącz kręcioła", zakręć się dobrze to znajdziesz tańsze rozwiązanie w "IB". (Stawiaj tylko właściwe pytania).
A realizacja przelewów - bez ceregieli i wykładania własnej kasy - generalnie na drugi dzień(ograniczają to sesje bankowe). W sumie powinieneś zamknąć się w terminie jednego dnia roboczego (wyj. piątki i soboty), pod warunkiem że utarg i paczka z przelewami z dnia poprzedniego trafi do "IB" przed południem dnia następnego,
witam po dłuuuugiej przerwie Ehhh czytam i oczom nie wierzę, jednak moje domysły sprzed kilku miesięcy się sprawdzają
Uzależnienie od proramu, umowa o lojalke a potem centrala kto nie bedzie chciał to pewnie wypad z sieci przejecie jego punktu który generuje sporo dochody a reszta im obojetna
Ktoś pytał o programy prowizje itp.
jak wiecie zachęcałem wszystkich do pełnej niezależnej współpracy samodzielnie choć w grupie
progrtam do kupienia indywidualnie u producenta po cenie rynkowej a nasza grupa ma obecnie wynegocjowane za jeden przelew 0,23 zł
jesli ktos jest zainteresowany zapraszam do kontaktu, podpowiem co i jak i działajcie NIEZALEŻNIE i samodzielnie - precz z sieciami i centralami
no i z rozpedu zapomniałem podac namiaru na siebie dla zainteresowanych Wprawdzie był podawany wczesniej wiele razy jednak dla przypomnienia (18) 35 21 300 prosić o połączenie z właścicielem
hehe niezbieram żadnej gromadki wokół siebie bo z nikt ze mną nie jest związany żadną umową, dzierżawą programu czy czym kolwiek. jedynie co mogę spowodować (pomóc) to, to że w banku mamy 0,23 a nie 0,34 za przelew ot cała filozofia
na tym polega jedyny kontakt ze mną Nic więcej :) każdy może mieć inny program byleby był zgodny z wymogami banku
Ludzie, a co wy bierzecie ? Macie bardzo mocny ten towar.
Wystarczyło jeden telefon wybrać do Rzeszowa żeby się przekonać jakie bzdury tu piszecie. Ktoś próbował może ? Żałosna konkurencja. Polskie piekiełko. A w acze smieją się z głupot tu wypisywanych. Nie pozdrawiam bo nie ma kogo.
wiki: Z NIKIM poza bankiem !!!! nie wiąż się z żadną firmą, organizacją, systemem czymkolwiek co zwiąże cię jakimkolwiek papierem
jeśli chcesz otworzyć punkt opłat to:
1) kup sobie program na własność (jest ich na rynku troszkę, popytaj ludzi to ci powiedzą który lepszy, który gorszy, na pracuje od dawna na jednym i bardzo mi odpowiada)
2) podpisz umowę z bankiem i z nikim więcej (sama nie wynegocjujesz niestety dla siebie korzystnych warunków, ale mogę ci pomóc i dołączysz do takiej nieformalnej grupy nie związanej ze sobą żadnymi umowami - cena za przelew to 0,23 zł)
Jeśli jesteś zainteresowana informacjami lub pomocą zapraszam do kontaktu - numer do mnie masz powyżej
Jeśli jednak zechcesz działać na własną rękę to pamiętaj ogromnym łukiem omijaj wszystkich tych którzy chcą coś z tobą podpisywać jakieś umowy o współpracy, dzierżawie programu, weksle itp
Jestem początkującym agentem ubezpieczeniowym i chcę dodatkowo otworzyć punkt opłat pytanie do kolegi który współpracuje z BZ WBK, jakie warunki trzeba spełniać żeby bank podpisał umowę np. lokalowe, zabezpieczenia, z kim kontaktować proszę o namiary z góry dzięki
hmm na własnym przykładzie mogę polecić myślę dobre rozwiązanie mianowicie współprace z BZ WBK, współpraca bezpośrednio z bankiem na początek wynegocjowałem przelewy po 0,25 myślę że nie jest to zła cena za przelew biorąc pod uwagę to że nie musimy kupować żadnego programu informatycznego bank daje nam bezpłatnie dostęp do swojej aplikacji internetowej przez którą przyjmujemy opłaty wszystko współpracuje z czytnikiem kodów kreskowych, możemy tworzyć bazę danych swoich klientów wszystko działa bez zarzutu na początku miałem obawy że nie jest to typowy program tylko aplikacja ale teraz wiem że nie miałem czego się obawiać, dodatkowo za pośrednictwem tego programu można sprzedawać karty pre paid, współpracując z wbk można wprowadzić przekazy wester union (nie wiem na jakich zasadach) więc po co inwestować 600zł w program jeżeli można mieć go za darmo? jedyny koszt to ok 25 zł miesięcznie za prowadzenia konta w banku. Paczki z przelewami robimy sami i sami je wysyłamy potwierdzając tokenem. dochodził koszt kupna tokenu ok 50zł. Wystarczy zadzwonić do centrali wbk w Rynku we Wrocławiu zadzwonić i popytać potem szkolenie w Poznaniu i można działać wszystko szybko i sprawnie:)
do wiki i innych chętnych na otwieranie punktów opłat.
Podstawowym kryterium wyboru, powinna być dostępność banku, przez który realizować będziecie swoje zlecenia. Co z tego że wybierzesz
Bank Zachodzni, Raiffeisen, czy jakikolwiek inny, kiedy pieniądze z "utargu" trzeba będzie transferować poprzez inny bank, albo dowozić kilkadziesiąt kilometrów. Po pierwsze zwiększa to znacznie koszty , a po drugie wydłuża czas realizacji przelewów. Sama idea punktu opłat powinna opierać sie na jak najsprawniejszej i możliwie najszybszej obsłudze klienta zatem zaczynać trzeba od rozważenia tego kryterium, by nie porywać sie z motyką na księżyc.
Jeśli chodzi o programy do pracy to nie dajcie sobą manipulować, tylko wybierzcie taki program, który zagwarantuje Wam CAŁKOWITĄ NIEZALEŻNOŚĆ. Radzę kupić program ( nawet "odrobinę gorszy"), za który zapłacicie jednowarowo i nikt do końca Waszej działalności nie będzie ściągał "haraczu" w postaci 2, 4 czy 8 groszy za sztukę zrealizowanego przelewu. Lepiej płacić 24 grosze do banku od przelewu i nie korzystać z pośredników, niż płacić 20 groszy do banku, i "żywić pasożyta" pośrednika płacąc mu 4 grosze od przelewu, za - jak to ładnie nazywają - modernizacje i aktualizacje.
Weźcie też pod uwagę fakt, że każdy z owych "pasożytów", może w każdej chwili wypowiedzieć Wam umowę i zostawić wszystkich na lodzie. Kupując program bezpośrednio od producenta takie niebezpieczństwo nie istnieje, to po pierwsze, po drugie Wasze zyski netto będą znacznie wyższe, a po trzecie zawsze możecie zwrócić sie do producenta programu
o dokonanie jakiejś modernizacji - czywiście pod warunkiem, że zakupicie program w renomowanej firmie a nie u jakiegoś Jaśka z Pcimia Dolnego.
Jeżeli będziecie solidni w tym co robicie, zawsze istnieje możliwośc renegocjowania umowy z bankiem i uzyskania niższych stawek za przelew - a skondinąd wiem, że w niektórych bankach można wynegocjować niższe stawki za przelew.
Życzę trafnych wyborów, i powodzenia w działalności
O WPŁACANIU PIENIEDZY Z UTARGU POPRZEZ KONTA OSOBISTE w celu uniknięcia prowizji od wpłaty !!!!
Urząd Skarbowy wykończył w ten sposób dwoje moich znajomych prowadzących punkty !!!!
Doprowadzili do tego, że mają zakaz prowadzenia jakiejkolwiek działalności mającej związek z pośrednictwem finansowym lub jakimikolwiek czynnościami polegającymi na pobieraniu i wpłacaniu pieniędzy!!!!
Nie mówiąc o tym, że są na czarnej liście banków i nigdzie nie mogą założyć konta NIE TYLKO FIRMOWEGO !!!!
do spokojnego Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Zapomniałeś jeszcze o czymś dodać.
>
> O WPŁACANIU PIENIEDZY Z UTARGU POPRZEZ KONTA
> OSOBISTE w celu uniknięcia prowizji od wpłaty
> !!!!
>
> Urząd Skarbowy wykończył w ten sposób dwoje moich
> znajomych prowadzących punkty !!!!
>
> Doprowadzili do tego, że mają zakaz prowadzenia
> jakiejkolwiek działalności mającej związek z
> pośrednictwem finansowym lub jakimikolwiek
> czynnościami polegającymi na pobieraniu i
> wpłacaniu pieniędzy!!!!
>
> Nie mówiąc o tym, że są na czarnej liście banków i
> nigdzie nie mogą założyć konta NIE TYLKO FIRMOWEGO
> !!!!
Ja mam pytanie...skąd Urząd Skarbowy będzie wiedział, że na ROR wpłacam pieniądze z utargu, a nie jakieś inne środki? Bo do tego, że z ROR-u przelewam na konto firmowe nie może mieć zastrzeżeń.
....aha - i pierwsze słyszę o czarnej liście banków...skąd wiedza o takim tworze? Słyszałem tylko co nieco o BIK i BRNK, ale to całkiem inne sprawy - trzeba wyrazić zgodę żeby się tam znaleźć lub nie spłacać kredytów.