• Re: Sklep internetowy Autor: ~damin [212.76.37.*]
    Ja mam inne pytanie... mam od jakiegos czasu firme zajmującą się sprzedażem galanterii skórzanej. Powodzi mi sie bardzo dobrze wiec chcaiłbym otworzyć sklep internetowy tylko nei wiem jak to zrobic?? Pomocy....
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~Łukasz [212.203.143.*]
    Witam!

W każdym razie, zawsze piszę ile kosztuje usługa. Po 2 prywatnym mailu nie okazuje się, że biorę pieniądze, a miało być za darmo. I to chciałem udowodnić - co zrobiłem

Stopka = spam :)

Pozdrawiam
    Ł
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~dariusz janicki [83.26.139.*]
    Panie Damin - jesli ma Pan juz działalność gospodarczą - nie pozostaje nic innego jak sprawdzic czy we wpisie do ewidencji ma Pan zaznaczone, ze moze Pan handlowac przez internet (wysyłkowo). Jesli tak, to wystarczy tylko zatrudnic informatyka-webmastera lub firmę zajmującą się tworzeniem e-sklepów (oni już wiedzą jak się tym zająć od strony technicznej). Pozniej mozna zatrudnić na etacie człowieka odpowiedzialnego za aktualizację i nadzór nad e-sklepem. Od cała filozofia :) Tak jak w realnym biznesie - im więcej ma się pieniędzy tym jest to prostrze.

/** Zapraszam do sklepu www.ellit.pl jak i na moją firmową stronkę www.havier.foxnet.pl **/
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~rodziak [81.190.29.*]
    drogi Panie Łukasz i Panie Dariuszu przestancie sie wkońcu spierac który z was ma lepszy sklep, zacznijcie odpowiadac na pytania zadawane przez internautów, skoro macie tak ogromne doswiadczenie w tej branzy. Ogólnie wydaje mi sie ze kazdy z was raklamuje sie jak moze. Zrócie jakas stronke demonstrujaca wasze sklepy i tyle!!!!

Pozdrawiam.
    Szanowny Panie rodziak - odpowiadam na dużo maili z pytaniami.
    Swoją polemikę z Panem Dariuszem zakończyłem kilka postów temu:)

Co do maili, niestety nie odpowiadam na typu:
    Mam pomysł, chcę sklep, nie mam pieniędzy co mam robić?
    Proszę o wszystkie informacje.

Pozdrawiam
    Łukasz

P.S. Stronkę mogę podać - ale na PW ewentualnie e-mail.
    Nie uznaję zasad wklejania w posty www które mają mnie reklamować :)
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~dariusz janicki [83.16.161.*]
    Oj tu nie chodzi o jakiś mój sklep - oscommerce jest sklepem stworzonym i rozwijanym przez ludzi na całym świecie. Nie jest on sprzedawany - mozna za free ściągnąć np. ze strony www.oscommerce.com
    Licencja na sklep jest GNU - czyli General Public License.
    Ja tylko staram się przekonac ludzi, ze otwarcie e-sklepu nie musi wiązać się z jakimiś wielkimi kosztami.
    W stopce podaję link do sklepu opartego wlasnie na oscommercie - tak dla orientacji dla niewtajemniczonych.

/** Zapraszam do sklepu www.ellit.pl jak i na moją firmową stronkę www.havier.foxnet.pl **/
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~Andrzej P. [81.190.29.*]
    Panowie skoro znacie sie na tych sklepach to powiedzcie mi co sadzicie o ofercie na www.shoper.pl .Oceńcie go tak w skali 1-5. Szukam sklepu, i wydaje mi sie ze on by mi odpowiadał. Nie szukam niczego wymyslnego. Prosze o odpowiedz.
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~shoper-grafika [78.8.51.*]
    Witam
    Shoper oceniam na 4. Mają dobrą obsługę klienta. Jak ktoś potrzebuje grafike to zapraszam na moją strone http://www.shoper-grafika.pl.
    Jak dla mnie ok ten sklep. Oczywiście, jeżeli nie wymaga Pan od swojego sklepu dużo.
    Jednak czy tak naprawdę jest on na 5 - musi Pan sam powiedzieć testując go.
    Ja jednak jestem przekonany do SOTE. Sam sprzedaję licencję, a klient nie mający gotówki może sklep zakupić na raty :) To też rozwiązanie, jak chce się mieć coś większego.

Pozdr.
    Łukasz
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~piotr87vip [83.5.43.*]
    Witam wszystkich mam takie pytanko chce założyć działalność gospodarczą i handlować markową odzieżą , lecz jednak tu zastanawia mnie jedna rzecz czy moge kupować ową markową odzież w zagranicznych hurtowniach ktore wystawiają wszystkie potzrebne faktury . Bardzo będe wam wdzieczny za odp
    POZDRAWIAM SERDECZNIE
    Co do tego sklepu, o który Pan Andrzej pyta:
    Wyjątkowo muszę się zgodzić z Łukaszem :) Ciezko ocenic sklep patrząc nawet na demo sklepu. Wszystko wychodzi jak zwykle w praniu. Osobiscie zestawiając cenę do jakości daje 3.
    Co do pytania Pana Piotrka:
    Według mnie z takim pytaniem powinieneś zwrócić się bezpośrednio do przedstawicieli danej marki w Polsce. Są marki, które swoje ciuchy pozwalają sprzedawać tylko w firmowych salonach.
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~kryszak [83.29.2.*]
    to w końcu trzeba zakładać firme czy nie nie może sprzedawać osoba fizyczna jak na targu?
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~dariusz janicki [83.26.129.*]
    Oczywiście, że trzeba ! Aby sprzedawać na targu ciuchy trzeba miec działalność gospodarczą - Wyjątki stanowią np. płody rolne. Stoisko na rynku jest takim samym miejscem sprzedazy jak sklep.
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~CZX [83.5.13.*]
    Pan Dariusz ma całkowitą racje musisz założyc działalność gospodarczą , chyba że twoary kture sprzedją podlegają pod produkty towary rolne wtedy musisz zgołosić sie do Kruzu
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~slawek wawa [83.31.82.*]
    szukam kogos do zalozenia i prowadzenia sklepu internetowego z warszawy branza dvd tel kont o503672080
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~gwiazdeczka [217.99.195.*]
    Pomocy!

Liczę na Państwa pomoc.Chcę otworzyć galerię z rękodziełem,dekoracjami i prezentami.Najbardziej przypominającą Camomille jeśli chodzi o styl i szatę graficzną,czcionki i.t.d.Zależy mi również,aby sklep ten mógł być w jakiś sposób automatycznie reklamowany n.p.na bokach różnych stron.Aby też była możliwość samemu wybrania czy opracowania strony tytułowej.Radzono mi Shoper,ale to mówiły osoby,które też dopiero chcą założyć.
    Bardzo Was proszę o radę.
    Z góry dziękuję i czekam.
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~gwiazdeczka [213.77.246.*]
    Prawdopodobnie Shoper to zaufana i sprawdzona firma ,jesli chodzi o zakładanie sklepu internetowego.Niestety nie jest tania.
    Czy ktos cos wie na ten temat?
    Pozdrawiam!
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~dariusz janicki [83.26.208.*]
    Niestety nie jestem w stanie z ręką na sercu polecić którykolwiek płatny sklep. Wszystkie mankamenty poszczególnych sklepów wychodzą w trakcie użytkowania.
    Shoper można uznać za sklep tani - już oceniałem go kilka postów temu. Nie ma czegoś takiego jak automatyczne reklamowanie np. na bokach różnych stron - Wszystko co jest reklamą wymaga w najlepszym przypadku tylko nakładu własnej pracy. Co do szaty graficznej - wszystko zależy od zdolności grafika a później człowieka, który grafikę przełoży na język html czy php (złoży to w całość).
    Przypominam - wykupując jakikolwiek sklep (licencję) - może otrzymać Pani tylko kilka, czy kilkanaście takich prostych, standardowych skórek (szat graficznych). Indywidualna grafika, to dodatkowy koszt.

• Re: Sklep internetowy Autor: ~dariusz janicki [83.26.208.*]
    ps: Sklep Camomille oparty jest na propagowanym przezemnie darmowym sklepie oscommerce.
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~kem [83.29.75.*]
    Jak to jest w przypadku sklepu internetowego w kwestii dostawy towarów
    do klientów?

Czy w momencie odbioru towaru z hurtowni trzeba posiadać własny transport czy można załatwić to w inny sposób?
    oraz czy można obejść się bez powierzchni magazynowej? czy trzeba mieć towar u siebie czy można zamówić w hurtowni dopiero w momencie kiedy jest na nie zapotrzeboanie? I czy ten towar muszę odebrać osobiście czy mogę zlecić to firmie dostarczającej do klientów?

Jak to się z taką hurtownią załatwia,czy podpisuje się jakąś umowę?

Jak to jest odnośnie wystawiania faktur i ewentualnych reklamacji?

Dziękuję.
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~dariusz janicki [83.26.213.*]
    Jeśli chodzi o dostawę towaru do rąk klienta, to wszystko zależy od gabarytów towaru. Jeśli małe cacka, to na pewno na początek polecam pocztę polską - jeśli duże przedmioty (TV, PRALKA) od samego początku opłaca się podpisanie umowy z firmą kurierską.
    Jeśli chodzi o hurtownie, to wszystko zależy jak się dogadasz z właścicielem hurtowni no i oczywiście w zależności jakie ilości towaru zakupisz jednorazowo.
    Można oczywiście obejść się bez powierzchni magazynowej - wszystko tak jak już pisałem zależy od układu (umowy) z producentem, hurtownikiem i od tego co będziesz sprzedawał.
    I ostatnie pytanie: Z fakturami jest tak, ze jeśli sprzedajesz osobie fizycznej nie musisz wystawiać faktury - wystarczy wydruk z kasy fiskalnej, rachunek, dowód zakupu (na podstawie którego później będziesz mógł uwzględnić reklamacje). Dowód zakupu najlepiej wysyłać razem z towarem.
    Klienci e-sklepów mają takie same prawa do Reklamacji jak klienci zwykłych sklepów. Nawet więcej - mogą odesłać towar w ciągu 10 dni od chwili odbioru bez podania powodu.

ps.: Mam nadzieję, ze nieco naświetliłem sprawę :)

• Re: Sklep internetowy Autor: ~kem [83.29.9.*]
    do Dariusza Janickiego
    Dziekuje za cenne wskazówki i wyjaśnienia
    Bardzo mi pomogły

Pozdrawiam.
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~PL [83.29.28.*]
    Jakimi parametrami (na początek) serwera sie kierować dla oprogramowania dla sklepu na co zwrócić uwagę?

Czy ktoś by mi mógł polecić jakieś dobre i tanie a zarazem łatwe w obsłudze oprogramowanie do sklepu internetowego.A także miejsce na serwerze dla takiego sklepu?

Dziekuje.
    Podstawa dla serwera: Konto musi obsługiwać PHP i posiadać bazę danych MSQLa - Pojemność minimum 50MB. Ważne aby transfer miesięczny był nie za mały - lepiej niech będzie rezerwa (nigdy nie wiadomo do czego może nam jeszcze konto posłużyć). Przed jakimkolwiek opłaceniem konta najlepiej napisać maila do ludzi, którzy już mają konta na danym serwerze - w tych mailach należy spytać jak oni oceniają działanie serwera. Będziemy mieli wówczas jakieś konkretne pojecie o stanie faktycznym. Niektóre firmy pozwalają na założenie konta i testowania go bezpłatnie przez okres 7-14 dni.
    Polecane silniki sklepów i serwery były już omawiane we wcześniejszych postach - proszę popatrzeć na wcześniejsze strony.

• Re: Sklep internetowy Autor: ~PL [83.29.84.*]
    Dziękuje za szybką odpowiedż

Pozdrawiam
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~Michał3000 [83.29.84.*]
    Czy ktoś może mi powiedzieć czy hosting oferowany na interii w srebrynmym pakiecie to dobry wybór serwera dla sklepu internetowego
    a także czy zna ktoś oprogramowanie do sklepów mstore czy to oprogramowanie byłoby dobre?
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~Grzegorz Skaruz [83.14.102.*]
    pitrek:
    Nie musisz zakładać nowej firmy, wystarczy wpis do PKD o rozszerzenie działalności. Koszt chyba 50 zł.

Nowej kasy raczej nie musisz mieć, wystarczy że będziesz wystawiał paragony jak do tej pory.

Czy jest to opłacalne to sprawa dyskusyjna, ale skoro sprzedaje się np. biżuterię za kilkaset zł to czemu nie umywalki?

Koszty założenia sklepu - jak z kupnem samochodu, zależy gdzie, od kogo i jaki. Czyli nawet od 50 zł miesięcznie (abonament) do 5 tys zł (jednorazowo).

Innych opłat urzędowych nie ma, a ogólnie inne opłaty to: Poczta Polska lub firma kurierska, kartony do pakowania, taśma itp.
  • zalozenie firmy Autor: ~monika guzik [86.138.155.*]
    chce zalozyc firme exsportowo-importowa z vat co mam zrobic?
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~pitrek [83.31.5.*]
    Witam!
    Od wakacji bede zakladal sklep internetowy!
    Mam juz swoja dzialalnośc gospodarcza od 12 lat jest to "Hurtownia artykułów sanitarnych" typu umywalki , miski ustepowe itp. Firma rozwija sie i dzial preznie jak na te czasy, ale postanowilem tez sprzedawac w sieci przez zalozenie sklepu internetowego.
    I teraz moje pytanie dotyczy tego:
    - czy mogę podpiąć sie pod swoja stacjonarna juz dzialalność czy musze od poczatku nowa firme zakladac?
    - czy musze miec nowa kase fiskalna?
    - czy wogole jest to oplacalne, czy ludzie juz na tyle sa wygodni by kupywac przez internet?
    Bo jezeli chodzi o koszty to z tego co wiem nie sa nie wiadomo jak wielkie jezeli chodzi o zalozenie takiego sklepu.
    - ale teraz czy nie jest on drogi w eksploatacji ?
    _ czy sa jakies oplaty oprocz zusu i skarbówki?
    Dzieki serdeczne za kazda pomoc!!
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~rodziak [81.190.24.*]
    witam wszystkich. mam pytanko do Pana Dariusza Janickiego. Otóz czy jest jakies spolszczenie i gdzie mozna je znalesc do sklepu oscommerce.
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~dariusz janicki [83.26.118.*]
    Zaczynając od odpowiedzi na pytanie Pana Michała3000
    - Moim zdaniem pakiet srebrny na interii całkowicie starczy do założenia na nim sklepu internetowego. Chociaż osobiście jakoś do szybkości na interii jestem uprzedzony :) Być może wynika to z szybkości z jakimi działają stronki na kontach darmowych, proponowanych przez interię. Na szczęście można sobie przez 14 dni testować konto i sprawdzić czy jest zadowalające.
    - Mstore nigdy nie stosowałem więc nie mogę polecać.
    Panie pitrku:
    - Jak najbardziej polecam podpięcie e-sprzedaży do istniejącej już DG,
    - nowa kasa zupełnie jest niepotrzebna - chyba, ze ma Pan taki kaprys:)
    - powiem może nieco enigmatycznie - opłacalność zależy od asortymentu jaki się sprzedaje w e-sklepie, od reklamy, od wyglądu (prezentacji) samego sklepu no i od cen jakie w e-sklepie się proponuje. Pewnie tych czynników jest więcej ale akurat w tej chwili i o tej godzinie tylko te przychodzą mi do głowy :) Moim zdaniem nakład jaki się ponosi przy założeniu i prowadzeniu e-sklepu jest niewielki - także warto spróbować.
    - e-sklep jest o ponad 90% tańszy w eksploatacji od sklepu realnego - Wielkim plusem jest fakt, że otwarty jest 24 godziny na dobę. Koszty miesięcznej eksploatacji można osiągnąć już od 10-20 zł. (Oczywiście przy samodzielnej administracji systemem).
    - jeśli chodzi o opłaty urzędowe, to innych opłat (niż te, które Pan wymienił) nie ma.
    Link dla Pana rodziaka
    http://oscommerce.pl/dload.php?action=file&id=1&sid=477f9b97382accf33f39d1dd17aa36e2
    lub
    http://www.oscommerce.pl/dload.php?action=file&id=14

• Re: Sklep internetowy Autor: ~rodziak [81.190.24.*]
    dzieki Panie Dariuszu !!
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~Michal3000 [83.29.6.*]
    Dziękuje za odpowiedz.
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~pitrek [83.31.147.*]
    dziekuje za odpowiedz
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~pitrek [83.31.39.*]
    Witam!
    Wszystko pieknie ale nurtuje mnie tylko jedno pytanie czy jezeli zrobie ot wszystko jak nalezy, jezeli bedzie to zrobione profesjonalnie, to czy ludzie sa na tyle juz wygodni aby przez ten internet kupywac? Jak to u was jest? czy naprawde macie klijentow czy raczej sa to sporadyczne przypadki i z tego nie da sie zyc!!! To mnie najbardziej nurtuje czy to juz teraz ma sens zakladanie tego sklepu, bo ludzie sa wygodni ale czy az tak...?
    Z gory dziekuje i prosze o wpisy jak to u was jest w sklepach i jak wam idzie nie zaleznie od branzy czy idzie juz z tego nawet zyc czy to jest jedynie dodatek do waszej innej dzialalności?
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~Łukasz [83.15.168.*]
    A ja tak z innej beczki :)
    Witam forum po Świetach i dłuuugim odpoczynku :)
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~lukste [83.24.164.*]
    Witam !!!

MAM pytania odnośnie sklepu (założenia własnego sklepu interentowego-jednoosobowego), Ponizej pytania :

1.Jak zarejestrowac wszytko ?
    2.jakie sa koszta?
    3.jakie papiery ?
    4.jak najlepiej sie rozliczac ?

PLAN;

Przyznam sie od razu ze sprzedawałem juz w masowych ilosciach towary z importu , ale byla to praca na czarno , gdy ztylko taka dawala spory zarobek , ale wiecie konkurencja i inne wspolczynniki daly mi do zrozumienie ze nie warto sie tak nie ladnie bawic w handel. Pomimo sporego zysku .

Moja nowa firma ma na celu sprowadzanie ubran markowych z terenow unii europejskiej i ich sprzedaz za posrednictwem internetu W Polsce, sposob wysylki poczta Polska , Ubrania beda orginalne pochodzace z najnowzych kolekcji takich firm jak Hilgiger, Lacoste, Ralph, ...
    Zamiezam zainwestowac w reklame , gdyz jak sadze ludzie sa nie glopi i zrozumieja ze czasem warto zamowic sobie cos siedzac w domu w kapciach niz tolac sie po wielkich centrach handlowych czesto bez koncowegorezultatu , gdyz mozemy sie zmeczyc samym chodzeniem i juz nas nie bedzie interesowal dalszy shoping, ...To znane zjawisko .
    A moje towary bede jakies 35% tansze niz w sklepie:

Chcialbym tak robic i mam kase na rozkrecenie . magazyn mam bo mam duzy domek wiec specjalnie mam na to pomieszcenia .

Chcialbym sie teraz dowiedziec na jakie ksozty musze byc skazany i mi wolno a co nie , ...

I jaki system wybrac placenia za towar, ???
    I czy ktos miAł DOCZYNIENIA Z TAKIM BIZNESEM , ???

pozdrawiam , A I DODAM ZE NIE PRACUJE , NIE JESTEM ZAREJESTROWANY jako bezrobotny i niie pracuje ...mam 20 lat
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~Renata2 [83.31.79.*]
    Jak to jest z kosztami za przesyłkę towaru,którą ponosi klient,chodzi mi o E-sklepy.Podana cena towaru + koszt przesyłki.Czy można podawać cenę towaru z wliczonymi kosztami przesyłki.A może to regulują jakieś przepisy.
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~czarny27 [81.190.30.*]
    Witam. Sprzedam bardzo tanio licencje sklepu "Shoper" za jedyne 300 zł, na szoper.pl za 449. Zapraszam !!!
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~dariusz janicki [83.26.103.*]
    Witam

Troszkę mnie nie było i nie mogłem udzielić odpowiedzi na pytania. Temat widzę nieco podupadł w tym czasie :)

Pani Renato2
    - Wysokość opłaty za przesyłkę lub wliczenie jej w koszt towaru jest indywidualną sprawą sprzedawcy. Oczywiści niezbędne jest poinformowanie klientów o wszelkich dodatkowych kosztach związanych z zakupem (np. przesyłka, kaucje, przedpłaty). Jeśli koszt przesyłki wliczony jest w cenę towaru podaną w sklepie - wówczas należy napisać - np. Cena przesyłki 0zł lub przesyłka gratis. Jeśli nie poinformujemy klienta o dodatkowych kosztach klient ma prawo nas zaskarżyć a przede wszystkim może:
    - nie przyjąć przesyłki
    - żądać zwrotu pieniędzy
    - odesłać nam towar bez podawania jakichkolwiek powodów.

Niestety zbyt obszerne jest pytanie lukstera - było wałkowane juz nie raz. Wystarczy cofnąć się parę postów i poczytać. To wszystko już było. Przypomnę tylko jedno:

Sklep internetowy działa na takich samych prawach jak sklep realny a jego właściciela obowiązują takie same zasady jak właściciela sklepu realnego.

• Re: Sklep internetowy Autor: ~nowicjusz [83.16.145.*]
    W kwestii nazw, których można używać - proponuję www.nazwa.pl ;-) po prostu
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~nowicjusz [83.16.145.*]
    mówiac o www.nazwa.pl miałem na mysli oczywiście wejscie na tą stronę i sprawdzenie czy adres jest wolny... pzdr
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~Łukasz Sarata [83.19.16.*]
    Witam serdecznie. Mam do państwa pytanie czy istnieje jakiś spis nazw zastrzeżonych których nie można wykorzystywać?? Jeśliby ktoś mógł mnie jakoś nakierować na taki index bardzo byłbym wdzięczny. Pozdrawiam.
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~jaroo [212.122.215.*]
    Mam str www,szukam ajenta na sklep www na mojej stronie.
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~dzimi [172.203.156.*]
    czy do prowadzenia sklepu w necie potrzebuje kase fiskalna?
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~hentia [85.193.205.*]
    Witam,

Mam pytanie...trochę już oklepane. Mam kontakt z osobą, która chce zainwestować w sklep internetowy. Chcemy załozyć taki sklep z markowymi ubraniami. Jeśli posiadamy taki towar, to czy musimy jakoś się z tego rozliczyć? tzn. skad ten towar itp., czy mozna np kupywac rzcezy w jednym normalnym sklepie i sprzedawac to w swoim sklepie internetowym (moze trzeba poprostu wziasc fakture)? Jak to wsyztsko dziala...Pomocy!!! Gdzie się dowiedzieć wszystkich szczegółów, jak to zrobić. wiem że mozna zlecic komus wykonastwo, ale jak jest z rozliczeniami, jak w normalnym sklepie? pozdrawiam idziekuje z gory za odpowiedzic.

Hentia
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~dariusz janicki [83.26.243.*]
    Witam po małej przerwie :)
    dzimi: Do prowadzenia sklepu w sieci - podobnie jak i do normalnego sklepu nie musisz miec kasy fiskalnej :) Wszystko zależy od obrotów. Jeśli nie przekroczysz w pierwszym roku 20 tyś a w kolejnych latach 40 tyś, to kasy mieć nie musisz - wypisujesz wówczas rachunek.

hentia: Pewnie, że trzeba się z tego rozliczać - w końcu jest to działalność gospodarcza. Należy na wszystko mieć faktury. Rozliczenia dokładnie takie same jak w zwykłym sklepie. Jeśli masz jakieś bardziej konkretne pytania, to chętnie odpowiem tutaj lub na maila.

Ps.: Proszę o kontakt Pana z Płocka, który był zainteresowany wykonaniem sklepu. Zaginęły mi dane teleadresowe do Pana.

• Re: Sklep internetowy Autor: ~Iza [213.238.95.*]
    Witam! Jestem na tej stronie pierwszy raz. Mam jeden zasadniczy problem: chcę zalożyc sklep internetowy i nie wiem od czego zacząc!!! Pilnie potrzebuje pomocy.
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~ciekawski [83.21.57.*]
    witam, ja odnoscnie postu Pana Dariusza:
    czyli jak moj dochod nie bedzie przekraczal w I roku 20000 a w kolejnych latach 40000 zł to nie muszę mieć kasy? Czyli w takim przypadku wystarczy wystawiać tylko faktury VAT?

pozdrawiam
  • Re: Sklep internetowy Autor: ~Sagato [83.29.147.*]
    Witam wszystkich jestem nowy na tym forum.
    Przedstawie swoją sytuacje :
    Na co dzien pracuje na churtowni chciałbym w przyszłości otworzyć sklep internetowy towar pozyskując właśnie z niej nie wiem jak sie za to zabrać panie Darku Janicki czy mógłby mi to pan to naświetlić od A do Z bo jestem w tej branży zupełnie "zielony" czy mógłbym swoją prace wykorzystać w jakiś sposób ?
    Z góry DZIĘKUJE .