Na to wygląda w sumie bujają się w przedziale o jakim wczoraj pisałem. Sprawdziłem sobie na stronie że planowa przerwa w prądzie do 14 no to du... blada i po grze na dziś. Z telefonu net za słabo działa na tyle rzeczy co ja mam otwarte.
Przepraszam że brzydkie słowa... Robienie testów po weekendzie chyba się przeciąga i stąd poniedziałek i wtorek jest nieźle a potem środa standardowe dobicie. Jak dołożą jakieś dodatkowe obostrzenia na co się zanosi to wczorajsi bohaterowie typu LPP będą mieli problem.
"Pełnego" lockdownu nie będzie, ale jakieś ograniczenia muszą wprowadzić. Ponoć może paść na galerie handlowe. Wg mnie większy efekt na epidemię przyniosłoby zamknięcie przedszkoli i szkół dla klas 1-3. Tego jednak raczej nie zrobią ze względu na koszty i wpływ na gospodarkę.
Wyniki wyborów zgodnie z negatywnym scenariuszem: "Michigan - przewaga Trumpa stopniała do 65 tys., przy 87 proc. zliczonych. Przy 84 proc. było to 196 tys. przewagi. No, to chyba brejking" - pisze Michał Protaziuk z Onetu.
Czyli po zliczeniu głosów z lokali wygrywał Trump, a po zliczeniu głosów korespondencyjnych wygra Biden...
Inne pytanie kto ma większość w senacie ? Wygra Trump będzie miał większość w senacie a Izba reprezentantów dla demokratów i znów będzie problem uzgodnić pakiet pomocowy. Rynki zakładały chyba że Biden wszystko zgarnie i będzie to oznaczać szybkie uchwalenie pakietu.
Nowy skład Senatu będzie dopiero po 15 stycznia, więc nawet w razie wygrania wszystkiego przez demokratów trudno byłoby przegłosować pakiet stymulacyjny przed tym terminem. Dlatego myślę, że ostatnie wzrosty miały związek ze wzrostem notowań Trumpa w ostatnich sondażach. Paradoksalnie łatwiej mogłoby być uchwalić pakiet stymulacyjny, gdy Trump zostanie wybrany na kolejną kadencję.
Greg widzę że Ty tu najbardziej zorientowany jak to wygląda. A ja dalej nie bardzo wiem z kogo rynki bardzie by się ucieszyły. Jeśli ktoś nie spał w nocy (np. częściowo Ja ;-)) To miałem wrażenie że najpierw rynki reagowały optymistycznie a jak o 1 godzinie pokazały się pierwsze wyniki i wyszło że jednak nie ma przewagi mocnej Bidena i jak dla mnie wynik Trumpa był zaskoczeniem na plus to wtedy widziałem pierwsze zejście w dół na S&P500. Więc ja to odebrałem tak że jednak rynki nie chcą wygranej Trumpa i im nie bardzo ona się podoba. Ale to takie moje odczucie. Co będzie i jak ciężko ocenić. Myślę że postawa kasowego dopiero powie jaka jest prawdziwa reakcja.
Nie ma to jak w odpowiedź na pytanie o pomoc dla przedsiębiorców wytłumaczyć że teraz na kontach firm ilość depozytów jest dużo większa niż w marcu i jest lepsza płynność. Pytanie z konferencji.
Dnia 2020-11-04 o godz. 14:04 7777777777777 napisał(a): > @kat76 ruszam z sell na spx :)
Witam po krótkiej przerwie. Ostrożnie z ta sprzedażą. Już pod koniec ostatnich spadków dochodziłem do wniosku, że popyt wyhamuje spadki i utworzy się wielki trójkąt, który powstał, i tłum będzie kupować być może aż do górnego ograniczenia. Duże obroty na dołkach i tuż po odbiciu, potem luki startowe... Podobno od soboty zamykają galerie handlowe.
na spx z dołka jest 5 fal nawet jak na szczyt pójdą to wcześniej minimum korekta abc :) a prawdopodobnie to po abc pójdzie najwyżej jeszcze jedna 5-ka w ramach 2-ki i ciężkie spadki później
Nie ma tutaj żadnego niecenzuralnego słowa tylko wykropkowane, wolność słowa na bankierze... Ludzie, panie... Chyba że o to chodzi bo to z Bolka słowa są.... A to sorry skoro nie mozna to nie można :))
nie ważne kto głosuje ważne kto liczy głosy :) największa demokracja :) W Michigan cuda. Z 128.000 głosów oddanych pocztą (dodanych w jednej turze, bo to nie wszystkie) ani jeden na Trumpa. link
W sumie to super sprawa z tym mieszanym głosowaniem w każdym stanie zamówili więcej po milonie kopert i są do przodu :)) Trump będzie miał ból głowy :)
Wszyscy piszą i mówią o wyborach na prezydenta, a na obecne zachowanie amerykańskiej giełdy prawdopodobnie większy wpływ mają wybory do senatu. Ponoć republikanie maja utrzymać większość, a to zablokuje możliwość opodatkowania spółek technologicznych - to one rosną najmocniej. Np. Russell 2000 kończy dziś na minusie.
1888dzczyt w lipcu.dołek ostatni 1496.to daje 392 pkt.38.2 fibo od 1496 do daje 1645.czy dzisiaj to był szczyt???wydaje mi się tak50 fibo wychodzi na około 1700.tam mogo jeszcze podejsc ale nie sadze.Grubas ma sss moim
Witam, patrząc na to co zrobili wczoraj ...to wydaje mi się ,że zrobią jeszcze szczyt i dopiero korekta"powyborcza", czyli na sapie 3540-3590 może więcej .....tak sobie kombinuję....
Tak z obserwacji wynika że co by nie było to giełdy pozytywnie na to reagują. Ale obligacje Jankeskie wczoraj mocno zawróciły. Może w obligacjach widać prawdziwy przyszły kierunek + złoto ? Tak trochę jak w marcu sygnał dały najpierw obligacje a na akcjach jeszcze jakiś czas trwał bal. Choć z tego co pamiętam po ostatnich wyborach to straszyli Trumpem a potem jak go wybrali akcje rosły. Może Jankesi tak mają że kto by nie wygrał to znajdą powód do wzrostu. Takie moje luźne przemyślenia. A jak bym miał kasę na coś stawiać to raczej czekam na to co dalej wyniknie.
na teraz wygrał Biden, choć z tego co mówią w mediach wały niezłe robią z tymi korespondencyjnymi i w ogóle z liczeniem, przy wpisywaniu głosów mylą 15000 z 150000 i do tego mylą kandydatów, trochę kiepsko to wygląda ...
A Trump jak przegra to może wnioskować o ponowne przeliczenie głosów ? Lub czy sąd może tego zażądać ? Jak to w Stanach wygląda ? Długo chyba będą się o to spierać.
na bananowcu już rozstrzygnięcia ? bessa zakończona na 1224 1224/1850 (5-ka) fala 1 nowej hossy 1850/1494 korekcyjna (3-ka z B pędzącą 1892) z 1494 rusza 1-szy impuls nowej hossy fala 3-cia docelowy zakres ok 2600 :)
77777 o Jankach to TY piszesz bardzo fajnie i konkretnie ale jak wyskoczysz coś gdzie będzie banan to tak jakbyś po pijaku napisał ;-) Banan na tych poziomach przy takiej postawie Orlenu, PZU, PKOBP, PKOSA ? Otoczenie rośnie mocno drugi dzień a one drugi dzień na minusie. Jeden dzień wyskoku na nich nie zmieniło obrazu rynku. Za CD i Allegro musi iść reszta by trwale rosło.