11. Każde zlecenie otwarcia pozycji można modyfikować ALE jest to równoznaczne z anulowaniem transakcji i równoczesnym zleceniem otwarcia nowej pozycji ( kolejnej transakcji ) .
oj tam .. :-)) dawno nikt nie modyfikował zlecenia otwarcia , a poza tym ostatnio na kontraktach nerwowo - strasznie bujają kursem teraz jest OK .. :-))
nie odpowiedziałaś na moje mailowe pytanie o zlecenie PKC złożone formularzem swoją drogą jestem ciekaw czy tresor zlecając formularzem złapałby się od razu na 2135 ja zrobiłem zlecenie o 12:53:57 troszkę za późno, podobnie jak przy zamykaniu L-ki na 2125 spóźniłem się 7 sekund no ale po kilku minutach powtórzyło się
Nie mam teraz dostępu do maila . Jak widzisz po IP jestem przy innym kompie z ograniczonym dostępem do niektórych stron. Sprawdzę swoją pocztę wieczorem , w domu i odpowiem .
W moim przypadku nie upłynęło 60sekund od ostatniej transakcji w realu po 2135 (chyba była 12:52:57), no ale post jest datowany na 12:53, więc co poradzić. Musiałem szybko modyfikować. Nie wiem jeszcze o co chodzi z tymi zleceniami formularzowymi, bo nie czytałem ostatnio forum dokładnie, ale się zapoznam. Natomiast mam pewne wątpliwości, czy nie byłoby sensowniej dopuścić jednej modyfikacji zlecenia otwarcia, zamiast skutku w postaci utraty transakcji. Wiadomo więcej pracy dla jury, ale tak bardziej intuicyjnie. Skoro zlecenie nie weszło, to trudno mówić o wyniku transakcji, która przecież nie zaistniała. Oczywiście, aby nie było dla jury zbyt ciężko, to powinna być tylko dopuszczalna jedna taka modyfikacja, na wzór modyfikacji stop lossa.
Najeżony ten regulamin pułapkami ;) Pomyliło mi się ze zleceniem TP, które można modyfikować. W sumie z mojej strony uwaga tak jak powyżej w tej sytuacji. Chyba można byłoby to wszystko ujednolicić. Łatwo o pomyłkę, gdy zasady się różnią w zależności od rodzaju zlecenia. Powinna istnieć dopuszczalność jednokrotnej modyfikacji każdego rodzaju zlecenia, aby uniknąć pomyłek i zmniejszyć częstotliwość odwoływania się do regulaminu.
Od nowego miesiąca - zaczynającego II półrocze - nastąpią pewne zmiany w Regulaminie, które powinny troszkę ułatwić grę uczestnikom Konkursu .
Jedną ze zmian ogłaszamy już teraz - bo wchodzi w życie już na przełomie czerwca i lipca . Po dyskusji tu na wątku na życzenie uczestników otwarte pozycje przechodzą automatycznie na kolejny miesiąc . Nie trzeba zgłaszać "rolowania" , kto nie chce przenosić pozycji - to ją sobie zamknie . Tym samym uzyskamy ciągłość - tak jak w realnych transakcjach .
Zosiu, sprawdziłem tabelkę i wydaje mi się, że wszędzie zgłaszane rolowanie na koniec miesiąca zostało uwzględnione - w kolumnie SL musi pojawić się litera R, która powoduje, że nie jest liczona "prowizja" jeżeli ktoś widzi brak "R" w sytuacji gdy zgłosił rolowanie, a teraz dzieje się to automatycznie to powinien zgłosić korektę oczywiście mogłem to "R" gdzieś przegapić może więc warto coś we wstępie lipcowym o tym napisać bo tutaj już pewnie nikt nie będzie zaglądał
Dnia 2018-06-29 o godz. 18:59 amikip napisał(a): > Zosiu, sprawdziłem tabelkę i wydaje mi się, że wszędzie zgłaszane rolowanie na koniec miesiąca zostało uwzględnione - w kolumnie SL musi pojawić się litera R, która powoduje, że nie jest liczona "prowizja" > jeżeli ktoś widzi brak "R" w sytuacji gdy zgłosił rolowanie, a teraz dzieje się to automatycznie to powinien zgłosić korektę > oczywiście mogłem to "R" gdzieś przegapić może więc warto coś we wstępie lipcowym o tym napisać bo tutaj już pewnie nikt nie będzie zaglądał
Muszę szczerze przyznać, że nie zapamiętałem, że przypadku rolowania "w kolumnie SL musi pojawić się litera R, która powoduje, że nie jest liczona "prowizja" " Kiedyś o tym pisałeś na czacie. Dobrze, że jest jury i kontrola. Przyjęcie koncepcji automatycznego rolowania przenosi na członków jury obowiązek dopilnowania prawidłowości zapisów w tabeli. Co nie zwalnia oczywiście uczestników od zaglądania od czasu do czasu na tabelkę i czytania Regulaminu.
Amiki Bardzo prodszę abyś poprawił wynik maja dla : stokrotki11 i tresora zrolowali pozycje - jest literka R , ale mają naliczona prowizję poprawny wynik to dla stoktorktka11 - T1 136 i automatycznie +1pkt do wyników zbiorczych ( wynik półrocza : + 349 ) dla tresora - T1 -136 i automatycznie +1pkt do wyników zbiorczych ( wynik półrocza : + 141 ) To przeoczenie ale przecież może się zdarzyć . Dziękuję i pozdrawiam