Po co wydawać pieniądze czyli max. 5% wartości sporu na pozwy! W tym przypadku sądy nie powinny się w ogóle zajmować pozornie legalną działalnością oszustów tylko prokurator. Ufundowaliśmy bezczelnym oszustom 5 lat cudownego życia, Każda minuta spędzona przez nich na wolności będzie kosztowała nas kolejne miliony.
Ciąg dalszy dalszym przekrętu - V CAPITAL nie ma zarządu (ani jednej osoby - proszę sprawdzić w krs). Rada nadzorcza ma obowiązek niezwłocznie powołać nowy zarząd ale Walicki celowo tego nie robi, bo... po pierwsze: nie ma za to żadnej sankcji, po drugie - bez zarządu (czyli reprezentacji spółki) nie można przeciw V CAPITAL wszcząć żadnej sprawy sądowej - na przykład przez obligatariuszy i innych wierzycieli. Zgodnie z przepisami kpc sąd cywilny w przypadku jakiegoś pozwu przeciw V CAPITAL, które nie ma zarządu wezwie radę nadzorczą do powołania zarządu pod rygorem zawieszenie postępowania do czasu powołania zarządu. A rada (czyli Walicki) wciąż nie powoła zarządu (bo nie ma za to żadnej sankcji) i Walicki jest szczęśliwy bo postępowanie jest zawieszone do czasu ... powołania zarządu. Wszystko zgodnie z prawem - po to, żeby wszystkich okraść i uciec przed drogą prawną. Podobny wałek jest w HFT Brokers - tam jest lepiej bo tam nie ma ani zarządu ani rady. Jest o tym w najnowszym raporcie HFT Group - striona 22. "Wobec odwołania przez Radę Nadzorczą w dn. 11 lipca 2017r. z pełnienia funkcji Członka Zarządu Pana Krzysztofa Albrechta oraz rezygnacji z dn. 31.07.2017r. z pełnienia funkcji członka Zarządu Pana Łukasza Jagiełło, na dzień 30 września Spółka nie posiadała Zarządu.
W dniu 13 września 2017 wszyscy członkowie Rady Nadzorczej złożyli rezygnację ze złożonych funkcji." http://infostrefa.com/infostrefa/pl/attachment/1431571 Oznacza to, że ...ani KNF nie odzyska swojego miliona kary (bo przecież nie ma kogo wzywać do zapłaty),... ani poszkodowania przez HFT Brokers też nie mają takiej możliwość.
to dlaczego Pan W. wypłaca pieniądze każdemu inwestorowi, który zawrze porozumienie? i to ze swoich prywatnych środków od wielu miesięcy, niezależnie od tego czy to są akcje czy obligacje, a przecież gdyby był nieuczciwy to by nie musiał tego robić. A zarządu nie ma z pewnością dlatego, że jaki by nie był to by musiał od razu po powołaniu ogłosić upadłość co by pokrzywdziło wielu inwestorów, więc to akurat dobrze
w tej sytuacji złożenie wniosku o upadłość będzie w złej wierze, więc współczuje temu kto to złoży, bo nic nie osiągnie a sam poniesie duże konsekwencje. Błachut a ty jestes z tej małej grupy warszawskiej co to prawie nic nie mają, nie chcą odzyskać pieniędzy w transzach a postawili sobie ideologiczny cel pomsty? Bedziecie mieli coraz wiecej przeciwnikow bo masa ludzi sie jednak porozumiala i sa zadowoleni a wy tylko im szkodzicie
Jeżeli "Olek" to Walicki - a tak to wygląda, niech "Olek" wie, że jego numery i straszenie o jakiejś złej wierze już tutaj nie działa. Wszyscy wiedzą, że V Capital to bankrut, wydmuszka i wniosek o upadłość i tak pójdzie. Koniec w tym temacie. I "Olek" może sobie pisać i pisać i pisać...
Grono poszkodowanych przez panów W i R jest o wiele szersze: wszyscy akcjonariusze V Capital bo brak zarządu jest działaniem na szkodę spółki (spółka nie może prowadzić swoich spraw i tym samym nie może budować wzrostu wartości), akcjonariusze HFT Group bo brak właściwego nadzoru powoduje wielomiesięczne zawieszenie obrotu akcjami na giełdzie (liczne upomnienia GPW). To nie wszysko, mozna by długo wyliczać.
Dnia 2017-11-18 o godz. 11:17 ~Maksiu napisał(a): > Grono poszkodowanych przez panów W i R jest o wiele szersze: wszyscy akcjonariusze V Capital bo brak zarządu jest działaniem na szkodę spółki (spółka nie może prowadzić swoich spraw i tym samym nie może budować wzrostu wartości), akcjonariusze HFT Group bo brak właściwego nadzoru powoduje wielomiesięczne zawieszenie obrotu akcjami na giełdzie (liczne upomnienia GPW). To nie wszysko, mozna by długo wyliczać.
Szanowny Panie, Pan W. nie ma wpływu na powołanie Zarządu w V Capital S.A.
Jednocześnie informuje, że skład Rady Nadzorczej HFT Group S.A. został uzupełniony o czym spółka informowała w raporcie bieżącym: https://www.bankier.pl/wiadomosc/DFP-DORADZTWO-FINANSOWE-S-A-Powolanie-dokooptowanie-Czlonkow-Rady-Nadzorczej-Emitenta-7550588.html
Wszystkie osoby szukające kontaktu ze Spółką V Capital S.A. uprzejmie proszę o kontakt w sposób wskazany w stronie www.vcap.pl
Tja, wszyscy co tu dobrze napiszą to od razu W. A Ty kim jesteś? Pewnie pośrednikiem albo prawnikiem! Bo inwestorzy zglaszaja sie do spolki i zalatwiaja swoje sprawy tam a nie tu. Twoje szczęście, że W. jest człowiekiem porozumienia ale uważaj, bo jak się za bardzo wychylisz, a Twoje IP leży jak na talerzu, to Cię W. rozjedzie na strzępy a slyszalem, że przygotowują zawiadomienie do prokuratury przeciwko osobom, które nie są inwestorami a nakręcają aferę, bo kierowanie sprawami innych osob w prokuraturze jest karalne i robią to prawnicy. Także oczekuj zaproszenia do Prokuratury kmiotku działający na szkodę innych klientów.
Panowie trole Walickiego proszę nie straszyć tylko zwrócić się do mocodowacy pana Roberta Walickiego by oddał ludziom pieniądze z biznesów typu vcapital ja się dziwię że on nadal na wolności tyle osób straciło oszczędności życia a ten na wolności i jeszcze potrafi uczciwe osoby straszyć....
Panie Olku proszę się podzielić jak panu się udało uzyskać porozumienie z V Capital i odzyskać środki, skoro inni mają problemy z kontaktem z tą spółką. nie ma zarządu, biura. z góry dziękuję : oszukani.klienci@gmail.com
Udało mi się to uzyskać, bo przestałem wierzyć w to co na tym forum piszą. Faktycznie tu są tylko prawnicy, którzy łowią klientów i nastawiają przeciwko spółce lub pośrednicy chcący zaszkodzić sprawie. Spółka ma biuro! na stronie internetowej www.vcap.pl jest podany adres i telefony, jeden do osoby która obsługuje porozumienia a drugi do Prokurenta spółki. Byłem tam na podpisanie porozumienia, to jest biurowiec przy Puławskiej 2. Niestety mówili mi, że w biurowcu jest problem z zasięgiem stąd czasem trudno się do nich dodzwonić ale można napisać sms lub email, jest też na stronie www i oddzwaniają. Wszyscy są tam życzliwi, no tylko sprawa jest taka, że oferują spłatę w ratach. Ja jestem w grupie mniejszych inwestycji, więc dostałem ofertę na 36 miesięcy, ale i tak jestem zadowolony bo odzyskam pieniądze a jeszcze mi wyjdzie zysk 5% rocznie jak sobie podzielę premie z opcji na tyle lat inwestycji. Tych porozumień jest już duzo zawartych z tego co widzialem w ich biurze. Moj posrednik mi mowil że niektorzy jego klienci juz od 5 miesiecy dostaja raty i wszystko jest ok. No i faktycznie nie widac tu na forum, zeby ktos pisal, ze nie placa rat. Z wizerunkowego punktu widzenia nie pomaga spolce to, że jak ktoś podpisze porozumienie to juz tu nie zaglada i nie pisze nic, nie dzieli sie tymi pozytywnymi rzeczami, bo juz ma sprawe zalatwiona i zapomina o temacie. Dlatego ja opisuję tak szczegółowo moje doświadczenie by tym pomóc innym inwestorom jak prosto załatwić sprawę i nie sugerować się tym co tu piszą Ci, którzy nie są inwestorami tylko napędzają aferę. Dziwię się, że tu tyle błota się rzuca na spółkę V Capital a przeciez wiadomo, że każda inwestycja jest obarczona ryzykiem a tu nie dość, że spółka wpadła w problemy z powodu zmiany prawa to jeszcze prywatnie wiekszosciowi akcjonariusze chcą zwrócić pieniądze. Gdyby każda spolka w Polsce tak podchodzila do sprawy to nikt by nigdy nie stracił pieniedzy. Ja nawet rozmawialem z Panem Robertem W. i musze powiedziec, ze jest bardzo życzliwym i uprzejmym człowiekiem, można z nim porozmawiać telefonicznie lub nawet się spotkać (tu akurat dłużej trzeba poczekać na termin z racji jego obowiązków, ale się da). Do tego jest honorowy bo ja sie jeszcze nie spotkalem z kims kto z wlasnej kasy oddaje ludziom za obligacje nawet a z tego co wiem to on nie prowadzil tych spolek ani w ogole nie zajmowal sie forexem, jest po prostu jednym z akcjonariuszy uwiklanym w te sprawy i poszkodowanym przez zarządy tych wszystkich spólek z grupy, ktore wydawaly te pieniadze i to one odpowiadaja za ten stan rzeczy. Klient2 zdecydowanie polecam kontakt ze spółką zamiast chodzenie po prawnikach, bo prawnik tylko naciągnie na kasę i naobiecuje cuda a dalej nic z tego i tak nie ma.
Dnia 2017-11-21 o godz. 11:40 ~FerrariCalifornia napisał(a): > Nie chodźcie do prokuratury, ani prawników i słuchajcie propagandy ludzi Walickiego, który albo się do Was nie odezwie, albo podsunie ułożone przez swoich prawników porozumienie. Nawet on taki mądry nie jest, ale woli zapłacić prawnikom niż oddać Wam. > Pewnie mnie zaraz usuną bo to forum zdominowane zostało przez oszusta.
Dzień dobry, zapraszam do kontaktu z V Capital S.A. Jeśli chodzi o umowy i porozumienia, jesteśmy otwarci na wszystkie uwagi i staramy się jak najwięcej ich uwzględnić, tak aby sprostać oczekiwaniom jak największej grupie klientów, a świadczy o tym bardzo duża ilość podpisanych porozumień. Zapraszam do kontaktu email biuro@vcap.pl lub telefonicznie 887 872 212
Dnia 2017-11-21 o godz. 11:40 ~FerrariCalifornia napisał(a): > Nie chodźcie do prokuratury, ani prawników i słuchajcie propagandy ludzi Walickiego, który albo się do Was nie odezwie, albo podsunie ułożone przez swoich prawników porozumienie. Nawet on taki mądry nie jest, ale woli zapłacić prawnikom niż oddać Wam. > Pewnie mnie zaraz usuną bo to forum zdominowane zostało przez oszusta.
Jeśli jest Pan/Pani klientem V Capital S.A., zapraszam do kontaktu jeszcze dziś, w przeciwnym wypadku uznamy, że bezpodstawnie narusza Pan dobre imię Spółki i Pana Walickiego. Telefon do mnie:887 872 212
No i wszystko jasne. Polecam artykuł sponsorowany przez pana W. o jego sukcesach jako doświadczonego manadgera i biznesie turystyczny. Wszystko po to żeby się uwiarygodnić i dalej zbierać pieniądze których nikt juz nie zobaczy (oprócz jego samego).
Panie Olku , co Pan tu pisze o podejściu chonorowym Walickiego , mój mąż chciał się dogadać z Walickim i oczywiście rozmawiam osobiście i przez telefon , pan Walicki pięknie obiecywał , że podpiszemy ugodę lada moment miał to zrobić i teraz nie odbiera telefonu , a sprawa się ciągnie 2 miesiące, dodam iż z incjatywą porozumienia wyszedł mój mąż i zawsze musiał napierać pierwszy telefonami Proszę się nie dać nabrać , my mimo , że tego nie chcieliśmy sprawę nagłośnimy w mediach i poddamy procedurze karnej
Na adresy mailowe podane na tym forum znajomy wysłał najnowsze zdjęcie pana TR z … Australii. Uśmiechnięty, dumny z nowego globalnego biznesu. Wysłałem również do pani redaktor z Business Insider – może coś zrobi z tą wiedzą.
Jak wiecie (albo nie) pan R ma tam swój forexowy dom maklerski IFM Trade https://ifmtrade.com/ kupiony z pieniędzy zebranych od inwestorów takich jak my z obligacji a potem za symboliczne grosze odkupił tam udziały i teraz jest współwłaścicielem biznesu w Australii, który prężnie się rozwija. Czyli my tutaj walczymy o własną krwawicę a tymczasem dłużnicy bawią się w najlepsze. Może to pozwoli na ustalenie majątku dłużników... oby!!
Adresy e-mail do których wysłano zdjęcie ze szczegółami - adresy podane na tym forum:
artic@gazeta.pl
mykita475@o2.pl
midor09@interia.pl
bunia40@onet.eu
kaha5@onet.pl
rainmaker.dassh@interia.eu
oszukani.klienci@gmail.com
arek_top@o2.pl
Marlew12@wp.pl
kr1970@wp.pl
egoiste80@wp.pl
rainmakerdassh@interia.eu
ania_rydzewska@o2.pl
jagoda.fryc@grupaonet.pl
Szanowny Panie, nikogo nie traktujemy wybiórczo. Uprzejmie proszę o kontakt bezpośrednio ze Spółką jeśli jest Pan naszym akcjonariuszem lub obligatariuszem, w przypadku uznamy, że bezpodstawnie narusza Pan dobre imię Spółki i Pana Walickiego. Wszyscy klienci są dla nas tak samo ważni. Nasze dane kontaktowe: tel. 887 872 231 ( jeśli nie odbieramy to poproszę sms, oddzownimy, mamy problemy z zasięgiem w budynku biura) email: biuro@vcap.pl
Szanowni Poszkodowani - wniosek jest jeden - trzeba zgłosić V Capital do upadłości puki jest jeszcze na to czas!!!! Poczytajcie sobie o HFT Group "najwazniejszym aktywie" w holdingu finansowym V Capital.
Biegły rewident HFT Group "odmówił wydania opinii w związku z sytuacją finansową HFT Gropu', i co się z tym wiąże, znacznym stopieniem niepewności co do przetrwania spółki, mimo podjętych działań zarządu." koniec cyatau http://inwestycje.pl/gielda/komunikaty/item/110344
Dlatego zostały zawieszone akcje HFT Group uchwłą GPW "w sprawie nałożenia obowiązku sporządzenia analizy sytuacji finansowej, gospodarczej i perspektyw dalszego prowadzenia działalności przez spółkę HFT GROUP S.A. oraz zawieszenia obrotu akcjami tej spółki" koniec cytatu https://www.bankier.pl/wiadomosc/GPW-zawieszenie-obrotu-akcjami-spolki-HFT-GROUP-SA-7571770.html
Posiadam akcje HFT Group , perspektywy są trudne. 45 dni oczekiwania mimo to jestem dobrej myśli. Ostatnie poczynania wskazują , że spółka zamierza wyjść z tej trudnej sytuacji na prostą i rozpocząć budowanie nowego biznesu.
Dnia 2018-03-23 o godz. 10:03 ~Autor napisał(a): > Dnia 2018-03-21 o godz. 14:39 ~Anna napisał(a): > > Ja zgłosiłam się tutaj http://pogromcyafer.pl/pomoc-poszkodowanym-w-aferze-v-capital/ > > Nie znalazlem nigdzie na stronie informacji co to za firma, jak dziala, czym sie zajmuje. Jest jedynie formularz kontaktowy, nie ma zadnego adresu, numeru telefonu, KRS, nic. To jakas wydmuszka albo firma-krzak. Artykuly to w duzej mierze kopiuj-wklej. > Jest to firma z Krakowa: http://griffinprotection.pl/ Nie jestem jednak pewna czy to jest atrakcyjna oferta 1200 zł opłaty wstępnej + 19% odzyskanej kwoty jeśli uda się załatwić sprawę na drodze ugody, powoduje że jednak nawety przy odzyskaniu pieniędzy na pewno zostanie poniesiona strata pewnej części zainwestowanych środków a przy postępowaniu sądowym kwota ta jeszcze wzrasta.
jestem wpisany na hipotekę działki w Walendowie i dostałem powiadomienie od komornika sądowego, że działka ta zostanie wystawiona na licytację w najbliższym czasie
Niestety nie otrzymujem, spłat , dostaliśmy za dwa miesiące i na tym koniec , od lutego nie otrzymujemy kasy , jesteśmy oszukiwani , obiecuje się nam z tygodnia na tydzień wyrównanie, a biuro nie odbiera telefonów.Pan Walicki tłumaczy mi , że jest problem z płynnością finansową.Proszę nie robić swobie nadzieji, pozostaje tylko jedna droga , czyli prawna , do mnie zadwoniła dziennikarka , która zbiera materiały i kompletuje osoby , aby powstał reportaż .Pozdrawiam.
06.04. wpłynęła pierwsza rata z Real Property (z miesięcznym opóźnieniem), od tego czasu tylko mail z V Capital, z informacją, że nie mogą podać daty kolejnej spłaty
Pierwsza rata miała być wypłacona 30.03 ale tylko otrzymałem info o braku płynności capital i o terminie spłat będzie informacja za dwa dni, ale do dziś cisza mimo zapytań.
Jeśli w V Capital nie ma zarządu i tym samym poszkodowani nie mogą podpisywać żadnych porozumień i nie mogą kierować do sądu żadnych spraw - to jedyne wyjście to złożyć wniosek do sądu o wyznaczenie kuratora albo likwidatora dla spółki. A on potem może przeprowadzić cały proces upadłości V Capital. Pytanie co wtedy ze wszystkimi poszkodowanymi ? Wie ktoś coś? Ktoś już złożył taki wniosek - bo to chyba jedyne sensowne rozwiązanie w tej chwili?
Na stronie https://nikodemus-klienci.pl/ nadal walczą poszkodowani przez walickiego i jego spółki (V Capital, HFT itp..). Z czasem ta afera tylko się powiększyła, ale cały schemat ich oszustwa i groźby są w Prokuraturze. Mam nadzieję, że w końcu dostaną karę, na którą zasłużyli. Poszkodowani mogą pisać na ten adres zamoyskiego15@gmail.com, jeżeli chcą dołączyć do sprawy sądowe
Czy może ktoś z Państwa poinformować, jak wygląda obecnie sprawa zobowiązań Vcapital, jakie są szanse na odzyskanie zainwestowanych środków ? Może ktoś wie o sprawie sądowej jednego z klientów, która miała odbyć się 6 sierpnia ?