• Ałć zrobili krótkim... Autor: sakitoru [94.254.179.*]
    Za dużo wczoraj pyskowałem.... mea culpa mea culpa.

No nic paczymy, może się coś jeszcze wykluje. Czyszczenie stopów szybkim Esom nie powinno dziwić.
  • Re: Ałć zrobili krótkim... Autor: jarekck [94.254.139.*]
    Może nie będzie w poniedziałek strajku górników w " San Eskobar" :) to miedźka przestanie robić hosse na W20 Połowa obrotu to sam KGHM .....
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ SIÓDMY Autor: ostry- [83.22.154.*]
    Musiało powiać grozą że się tak nikt nie odzywa.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ SIÓDMY Autor: balon_pusty [46.169.169.*]
    Witam po przerwie zimowej - mróz na dworze (Krakusy mówią "na polu") ale parę razy było mi gorąco, jak widziałem hurra +5 na KGH. W dalszym ciągu twierdzę że zobaczymy tu 100 na liczniku i ten wyciąg nie znajduje żadnego uzasadnienia. Poza naciąganiem. Ale tym co kupili po 80 i trzymają gratuluję. Dziś to mi wygląda na budowanie gwiazdy, ale zobaczymy jak skończą. Co do FW to cieszę się że rośniemy, mam parę papierów i na razie jest fajnie, jednak obawiam się że radość nie potrwa już długo. Wbrew temu co pokazują, to inwestycje w Polsce spadły -7%, wszyscy znajomi narzekają na spadek obrotów. Radość za oceanem też już raczej się kończy, więc kto dziś kupuje FW? A przecież nikt chyba nie wierzy w to, że przy big short u Jankesów u nas będzie big long ... w każdym razie spadanie z wysoka może skończy się na 16xx i tu będzie można znowu w promocji zakupić pzu, kgh itp.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ SIÓDMY Autor: benitor [178.235.41.*]
    Głupia sprawa, ale odwróciłem pozycję na L=2082.
    Początek roku nie jest dla mnie szczęśliwy. Dwie konsolki to porażka. Dobrze, że chociaż dwa wyciągi zaliczyłem (od 02.01 i od 24.01). To pozwoliło zamknąć styczeń na plusie. Plus raczej skromny (w okolicach najniższej krajowej). Jednak luty zaczyna się stratą. Mam wrażenie, że to nie koniec moich strat. Jakoś nie wierzę, że Janki pójdą daleko do góry. Ten wyskok pół godz. temu to reakcja na dobre dane z rynku pracy, ale to trochę za mało, żeby pociągnęli wyżej. DAX już się zawahał. Chyba, że jeszcze zdarzy się coś miłego.

• Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ SIÓDMY Autor: grubycity [95.215.78.*]
    Cisza straszna,bo kazdy zbiera na depo bo jutro dopiero bedzie odpal,tak jak pisalem wczoraj ,dzisiaj bedzie piekny dzien i sie sprawdzilo.Jeden byk zalatwil stado niedzwiadkow,ha,ha
  • zróbmy przyjemność grubemu - ja pierwszy : Autor: .jason [178.219.132.*]
    ha ha
  • Re: zróbmy przyjemność grubemu - ja pierwszy : Autor: ostry- [83.22.154.*]
    a ja całkiem szczerze ...
    gratuluję

i mam prośbę .
    skoro dużo zarobiłeś pomóż komuś kto tego potrzebuje.
    albo wspomóż schronisko dla zwierząt czy coś w tym rodzaju.
    po prostu Zrób Coś Dobrego dla kogoś innego.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ SIÓDMY Autor: x-ray [78.9.182.*]
    To prawda gruby, dziś piękny dzień bo wpadły właśnie tłuste S po 2095, haha
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ SIÓDMY Autor: benitor [178.235.41.*]
    Janki (S&P) pod oporem zbudowanym na bazie szczytów z 13.12, 06.01, 24.01. Jeżeli to przełamią i zamkną lukę z 30.01, to uwierzę we wzrosty.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ SIÓDMY Autor: marmag77 [194.153.119.*]
    Tłuste eski, nie chwal dnia przed zachodem słońca:)

Longi na pekao i pge do przodu no i ciech ( tutaj piękny dzień)
  • Tere fere Autor: zosia3005 [188.146.19.*]
    Wczoraj grubycity przecież napisał , że zamknął Longi po 75
    został mu .. z przeproszeniem .. trzon
    po 2000 ale te już były wcześniej ponad 2100, więc
    to się nie liczy

jak ściemnia - to niech się to przynajmniej kupy trzyma

a grajdołek zgodnie z planem o którym pisałam
    podbitka pod koniec roku i FED
    jutro z rana .. być może ( ?? ) jeszcze ostatnia szansa .. też wg planu
    .. i to by było na tyle ...

• Re: Tere fere Autor: zosia3005 [188.146.19.*]
    poprawka :
    nie pod koniec roku - ale miesiąca ...
    czas pędzi .. ale bez przesady ... :-))
  • Re: Tere fere Autor: benitor [178.235.41.*]
    Janki za wysoko się otworzyły.
    Cały czas jeszcze jestem przy nadziei, że chodziło tylko o zamknięcie luki otwarcia. Może się jeszcze podniosą. Jednak spadeczek wyglądał zbyt gwałtownie.
    No nic. Jutro też dzień.
    Pozdrawiam
  • Re: Tere fere Autor: arbez [89.71.140.*]
    W strefach silnego oporu, często zwiastujące odwrót z obowiązującego trendu bywają takie emocjonujące sesje jak dzisiejsza.
    Moim zdaniem na zakończenie serii GRUBY zagra na spadek, niema innej możliwości, jest okupiony akcjami i do tego musi być krótki na kontraktach, aby się pozbyć trochę papieru a do tego nie stracić.
     Ale do 17 marca jest jeszcze sporo czasu, więc  trzeba się pokołysać w konsoli, pomieszać w kotle, żeby od któregoś dnia zacząć dociskać rynek.
    Osobiście wyzerowany, wyrzuciło mnie z S, ale nie miałem odwagi wejść w L.
  • Re: Tere fere Autor: arbez [89.71.140.*]
    I jeszcze jedno na S&P ukształtowała się "wyspa odwrotu" , 25,26 i 27 stycznia.
  • Re: Tere fere Autor: marmag77 [194.153.119.*]
    Co z wami?

Jak Polska giełda spadał non stop to rozumiem grać na spadki, jak jesteśmy jednym z najsilniejszych rynków to gracie na spadki?

Od 2 miesięcy można porządnie zarobić na gpw a cale forum krzyczy już spadki, spadki...

Korekty będą owszem ale póki co rządzi byk i oby jak najdłużej.

ps: Jutro ciech luka hossy i wzrost 3-4 % oby:)
  • FED a sprawa polska ... Autor: balon_pusty [5.60.174.*]
    Kolego, czyżby? Mi dzisiejszy dzień bardzo przypomina brekszit day -1. Zresztą, zobaczymy po 20 ...
  • Re: FED a sprawa polska ... Autor: sakitoru [62.87.149.*]
    Szczerze... zapomniałem że coś tam ma się dziać 1 lutego ;) natomiast reakcja sp umiarkowana jak na taki "byczy" fakt, myślę że po raz kolejny zadziała kontrariański model odbioru faktów, w końcu na jakiejś podstawie zacząłem obstawiać te S, być może dlatego tak się śpieszyli z tym 2100 aby zdąrzyć jeszcze zarysować "przekaz", no nic trochę stresu jest jak to rozegrają, natomiast jestem dobrej myśli najwyzej będzie trzeba odrabiać straty na L. zawsze kusi złapać trend po pierwszych jaskółkach ahhh.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ SIÓDMY Autor: kottos [188.33.13.*]
    Witajcie, uczciwie się przyznam, że dziś mnie tak pobili, że jeszcze leżę na chodniku i zbieram zęby....
    Zachciało mi się esek.... liczę, ze jutro może trochę skorygują, to się pozbędę reszty, zanim mi depozyt wyzerują ;)

• Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ SIÓDMY Autor: grubycity [95.215.78.*]
    Zapamietajcie sobie eskowicze, z trendem jeszcze nikt nie wygral,jest bezwzgledny i lamie wszystkie opory,jutro znowu mocne UP i mozna patrzec w kierunku 2200 ,a pozniej to juz hiperbola ha,ha
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ SIÓDMY Autor: kottos [188.33.146.*]
    Czytałem Twoje wpisy i nie wierzyłem, jak można być takim optymistą.... a jednak...... szacun ;)
  • BREXIT przegłosowany w parlamencie na TAK Autor: zosia3005 [188.146.19.*]
    właśnie podano tę wiadomość
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [95.215.78.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: BREXIT przegłosowany w parlamencie na TAK Autor: arbez [89.71.140.*]
    Wygląda że niedługo koniec karnawału.
  • Re: BREXIT przegłosowany w parlamencie na TAK Autor: balon_pusty [83.11.4.*]
    Zgadzam się że tezą, że z trendem nikt nie wygrał, ale u nas trendem nadrzędnym jest jak na razie trend spadkowy. Ale chłodnym okiem patrząc, to wszystko będzie sterowane jankesami - a tam zasięg falowy wg niektórych to 2320, choć wg mnie na H4 padł już sygnał sprzedaży. Ale pewnie będą chcieli to zaliczyć. A na Kgh to mamy zaliczone 50 fibo fali spadkowej, to samo dotyczy FW. Jest to więc dość istotny punkt, który bez istotnej korekty i potwierdzenia np. 110 nie powinien polec.
  • Re: BREXIT przegłosowany w parlamencie na TAK Autor: jarekck [94.254.137.*]
    Co to za wiadomość, wczoraj zamilkły telefony tym którzy nie zarejestrowali się :) Nie wiem czy z tej okazji godzineprzed zakończeniem sesji odcieli mi internet
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ SIÓDMY Autor: zosia3005 [178.37.133.*]
    Ta obrona Częstochowy .. nie tylko u nas
    ale i w USA .. zrobiła się już naprawdę nudna .
    i tak ... co ma wisieć nie utonie.

• Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ SIÓDMY Autor: jarekck [94.254.137.*]
    Jak podaje „Gazeta Finansowa” - KGHM straciła co najmniej 5 miliardów złotych na zakupie kanadyjskiej spółki i inwestycji w Sierra Gorda w Chile. Państwowa spółka zaciągnęła też wielomiliardowe kredyty w japońskich bankach i straciła kontrolę nad zarządzaniem w kopalniach. Kto stoi w cieniu największej afery w historii Polskiej Miedzi?Jak podaje „Gazeta Finansowa” - KGHM straciła co najmniej 5 miliardów złotych na zakupie kanadyjskiej spółki i inwestycji w Sierra Gorda w Chile. Państwowa spółka zaciągnęła też wielomiliardowe kredyty w japońskich bankach i straciła kontrolę nad zarządzaniem w kopalniach. Kto stoi w cieniu największej afery w historii Polskiej Miedzi?
    Ekipa z KGHM specjalizuje się widać w "nieudanych " przejęciach. Kolejne z kolei.
  • Dzisiaj klimat trochę inny. Autor: sakitoru [94.254.179.*]
    No i tak wczoraj musialem zacisnąć zęby ze swoją pozycją, jednak bylbym bardziej wkurzony gdyby załatwił mnie "climax" spadkowy niż szpila ktora realnie wyprowadziła by kolejną falę, co odróżniało wczorajsze wybicie od szpili ktora wyniosla index o 115pkt? miejsce czas i okolicznosci "bandowe", wtedy falowo bylismy w wewnętrznej 4, czyli brakowalo piątki ktora z obliczen mogla miec ok 100pkt, wczoraj patrząc na to że naruszyli wazny kąt, następnie wrocili ponownie się zblizyli do tego kąta iiii..... w tym momencie powstał climax, który zatrzymał się "jak mniemam" na 0,764 pierwszej fali spadkowej, obecnie część inwestorów do przebicia 2071 będzie uważać że z tego wykluje się "5" wzrostowa, ja tak nie uważam, ponieważ fale muszą się jeszcze odpowiednio zejsc z bandami. pozdro. Rynek S.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ SIÓDMY Autor: ostry- [83.30.66.*]
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ SIÓDMY Autor: zosia3005 [178.37.133.*]
    Też mi nowina ... przecież to było jasne od dawna
    a po co ten dziki wyciąg akcji KGHM po ogłoszeniu
    że spółka ma dokonać weryfikacji wartości aktywów na dzień 31.12.2016

Zresztą ..
    nie tylko KGHM
    .. Możejki już zapomniane ..?

Stara prawda - co "państwowe" to niczyje  ..
    .. i śmieszy mnie powiedzenie , że rządowi namiestnicy ( bez względu na ekipę )
    rządzą się w państwowej firmie jak na prywatnym folwarku  ...
    .. w prywatnej firmie i na swoim folwarku nikt tak bezmyślnie nie wydaje pieniędzy

Pytanie na dziś brzmi :
    Czemu ma służyć repolonizaja i upaństwowienie tego co sprywatyzowano
    .. np. kupowanie banków , skup akcji Orlenu itp. itd. .. ?
    Górnictwo to kolejne kuriozum .
    Rola Państwa w gospodarce jest zupełnie inna .. wiadomo
    ale ... nie chce się irytować od rana
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ SIÓDMY Autor: balon_pusty [83.21.128.*]
    Czy uważacie, że ktoś kto zrobił wyciąg + 40% 80 na 130 o tym nie wiedział? A może to wszystko jest w cenie? Cena Kgh urosła, bo urosły wszystkie spółki miedziowe, fundy spekulacyjne kupują koszykami określone branże. Akurat ostatni kwartał to branża miedziana i bankowa jest nader popularna. Zresztą komunikat BŚ o zakładanym wzroście cen surowców w tym roku też nie może być przypadkowy. A straty, odpisy - kto się tym przejmuje w skali makro - zobaczcie przykład DB, VW, Orlen ...
  • Cichaj tam.... idzie 3 spadkowa.. ;) Autor: sakitoru [94.254.179.*]
    Myślę że jednak te info było specjalnie trzymane na tą okazję, " pospolity" spekulant nie kopie zbyt głęboko, a jak mu ladnie napiszesz w ladny artykule i w dniu kiedy atakujesz na "S" to zupelnie inaczej dziala.
  • Re: Cichaj tam.... idzie 3 spadkowa.. ;) Autor: balon_pusty [83.23.77.*]
    Pożyjemy, zobaczymy. Ja w kazdym razie w 150 na Kgh nie wierzę, najwyżej się zdziwię :((
  • 3 letnia korelacja podstolika walutowego i FW20/WIG20 !!?? Autor: emeryt_giełdowy [83.11.243.*]
    link

@grubycity - co nasmarowałeś pod postem zosi3005 informującym o przegłosowaniu Brexitu, że moderator musiał ciebie wykasować???

@zosia3005 - Nie wytrzymałaś PRZERWY - szkoda.
    Oczywistą oczywistością jest to, że GOSPODARZEM prywatnego folwarku (prywatnego i/lub publicznego) może być zły lub dobry gospodarz. Co widzimy lub zobaczymy za miesiąc - dwa lub za 1 -2 lata.
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Rusza-sezon-wynikowy-na-GPW-Niektorzy-poczekaja-az-do-maja-7497178.html 
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Z-raju-do-piekla-deficyt-najwiekszy-w-tym-stuleciu-7497068.html

• Re: 3 letnia korelacja podstolika walutowego i FW20/WIG20 !!?? Autor: sakitoru [94.254.179.*]
    Przez większość czasu był w ujemnej korelacji wig20, w tym roku pod koniec stycznia/marca wszedł w dodatnią raczej dywergencja ciekawe jak to dalej pociągną technika mówi że luty powinien być spadkowy ale marzec już up, wyprowadzenie dużej 5, ale ta też powinna się skonczyć w okolicach 2100, co oznacza że tego poziomu dość długo nie przekroczymy, ciekawe czy się sprawdzi hipoteza.
  • Re: 3 letnia korelacja podstolika walutowego i FW20/WIG20 !!?? Autor: benitor [178.235.41.*]
    Moim zdaniem gra dzisiejsza idzie o to, czy SP otworzy się na poziomie 2274, i czy potem pójdzie w górę czy w dół. Chodzi o to, że na tym poziomie jest wsparcie trójkąta, o którym pisałem wczoraj. Jeżeli go przełamią w dół, będziemy mieli spadki. Jeżeli nie złamią wsparcia, to jest szansa na utrzymanie poziomu (zakres do oporu 2290).
    Jednak dopiero zamknięcie luki spadkowej (2295) otworzy drogę na północ.
    Czy scenariusz otwarcia na min. 2274 ma szansę się rozegrać, kontrakt na SP musi wczołgać się na 2270. I chyba na to wszyscy czekają.
  • Re: 3 letnia korelacja podstolika walutowego i FW20/WIG20 !!?? Autor: emeryt_giełdowy [83.11.243.*]
    Analizują powyższą korelację policzyłem, że przy założeniu wyjścia w 2014 z akcji na USD mój PKE (Prywatny Kapitał Emerytalny) wzrósłby o około 50% i twardo ubiłby minimum swojego 26 letniego marzenia - 1 mln na PKE.
    Co więcej nie musiałbym czytać i komentować ekonomistów, którzy przez 26 lat żyją na garnuszku środków publicznych pracują na uczelniach ekonomicznych i odpowiadają za świadome przyjęcie założenia, że prywatna własność środków zgromadzonych w OFE można uznać środki publiczne z których on będzie żył wykładając swoją pseudoekonomię.
    Takich ekonomistów pozbawiłby tytułów profesora, prawa do emerytury oraz znacjonalizowałbym ich majątki tak jak oni potraktowali 38 mln obywateli prawa do własności prywatnej, majątku i emerytury.

link 

• Re: 3 letnia korelacja podstolika walutowego i FW20/WIG20 !!?? Autor: benitor [178.235.41.*]
    Mam wrażenie, że przegrywamy walkę o wzrost.
  • Re: 3 letnia korelacja podstolika walutowego i FW20/WIG20 !!?? Autor: zosia3005 [188.146.168.*]
    Zapewne znów Emeryt giełdowy mnie ochrzani ..
    .. całkiem słusznie .... :-))
    ale .. muszę się wtrącić

i powtórzyć , że ( moim zdaniem ) to co widzieliśmy 25 stycznia na W20
    czyli dzień euforii i wystrzał o + 3,28 % to nie była zapowiedź dłuższych wzrostów
    a wręcz przeciwnie .. podbitka - sprzedaż na dużym obrocie - i ucieczka ..
    i jeśli wówczas była jakaś walka o wzrost - to po to aby się pozbyć gorących kartofli .
    Całkowite potwierdzenie będziemy mieli za kilka dni , jeśli
    przestaną podtrzymywać spadki na siłę ..

Taka sytuacja w ostatnich latach miała miejsce kilka razy .

• Re: 3 letnia korelacja podstolika walutowego i FW20/WIG20 !!?? Autor: zosia3005 [188.146.168.*]
    KGHM to najbardziej jaskrawy przykład .
    Zosiu
    Możesz mieć rację, ale dla mnie nie jest istotne kto podtrzymuje wzrost. Ważne, że podtrzymuje. Jak przestanie to trzeba będzie przełknąć pigułę i odwrócić pozycję. Wszystko dobre, tylko nie konsola.
    Z nudów wziąłem krótką na KGHM (szt. 1, 125,55-)
    :)
    Janki już ustawiły się pod otwarcie SP na 2274.
    W pierwszym kwadransie się wybronili, ale ledwie. Może coś z tego jeszcze będzie.
    Właśnie się zorientowałem, że moje dane S&P są nieprecyzyjne. Dane dostarcza Statica, która poszła na łatwiznę. Ciągnie dane zagraniczne z jakiegoś ETF-a. Dane co do S&P pokazują niższe o ok. 1,5 pkt. niż na Stooq.pl.
    Badziewiarze.
    Krótka po 2074.
    Mam nadzieję, że się nie pośpieszyłem.
    Wygląda na to, że w ostatniej chwili :)
    Dzisiejszy zasięg może być nawet 2062.
  • Re: 3 letnia korelacja podstolika walutowego i FW20/WIG20 !!?? Autor: x-ray [78.9.182.*]
    Gruby, Ty chyba dziś na urlopie i dlatego nie ma komu kupować.. Moje tłuste S-ki z wczoraj mają się dobrze, HA HA
[x]
FW20 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.