• Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~kleszcz [95.160.239.*]
    No to Grubas Aptekarz wydał z precyzja cyjanek. Olabelowanie ktore okreslilem wczoraj jako "do bolu zimne" uznaje w tej chwili za wiazace. Jestem bardzo zdenerwowany, niepotrzebnie narazilem sie na strate, mala ale zawsze, proste rozwiazania sa najlepsze jak zaczyna sie kombinowanie to czesto wychodzi stolec. sp500 spada - to wig spada, to jest dokladnie tak proste. Pomine juz ze szulernia [w koncu moge to tak nazwac!] jak zwykle spadla >2x mocniej niz reszta swiata.
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~WIARUS [79.191.75.*]
    Dzisiaj kontrakt powinien sie styknąć z 226Xpk. Ładnie by wyglądało na wykreście gdyby w tym tygodniu lub przyszłym zaliczyli okolice 2220pk. - aż sie prosi :))

Poz.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [46.175.237.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~Don [62.87.193.*]
    Jak Twoje kreski i falki Janosik:)
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~LIS [83.29.70.*]
    NIE śmiać się z Elliotta JANOSIK wie co mówi może ma L po 2292 ale kiedyś odrobi 2600pkt w zasięgu ręki
    2250 już pękło , pieknie byk dostaje po d...............

Poz.
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~JANOSIK [89.73.20.*]
    Don, smutno mi ,że Cię zmartwię niestety nie wtopiłem.Kiedyś ktoś mi powiedział co to jest stop los i co trzeba robić jak łamią pojedynczą piątkę[ czego ona staje się częścią ].
    Jeszcze raz Cię serdecznie przepraszam że nie spełniłem Twoich oczekiwań.
    Popracuję nad sobą.Jesteś ,,miłym'' facetem nawet odrobiny złośliwości nie sposób u Ciebie dostrzec.
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~hukers [78.88.28.*]
    przestancie sie cieszyc z tych spadkow bo ...

zamowienia w firmie jeszcze rosna 2 tyg, moze do konca marca
    potem beda spadac
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~kleszcz [95.160.248.*]
    Poki co sp500 [i warzywniak] spadaja bardziej zgz niz imp, to oznacza ze zwala bedzie plytka [nie 1075] i potem dalej jazda na 1500; ciekawe czy aktywuja RGR na hg.f
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~kleszcz [95.160.248.*]
    Warzywniak20 powinien byl zatrzymac sie na 2252, spenetrowal to, ale fala spadkowa wyglada na skonczona. Moze byc teraz male sucker's rally, a jesli z 5-tki zrobi sie 9-tka, to 2200 nastepny stop. Calkowity zasieg spadku na teraz to ~2150 w optymistycznym scenariuszu http://img35.imageshack.us/img35/3708/20120306.png
    Ok - w optymistycznym ktos dalby tam gdzie ja zrobilem A? etykiete Y?, ale ja nie jestem takim optymista.
    Ja dzisiaj podziękowałem przy 2245pk i zamnąłem całość S - mnie narazie wystarczy :)) Zobaczymy jak będą grać dalej.

Poz.
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: cert [89.231.13.*]
    Od szczytu 6 lutego czyli przez ostatni miesiąc nasz wig20 miał tylko 3 białe świece.W tym czasie inne światowe indeksy wciąż pięły się w górę.Ponieważ uważam,że nasz wig20 wyprzedza ruchy innych giełd uważam,że w najbliższym czasie zdarzy się coś ciekawego.Czemu mimo nieustającej nagonki na wojnę z Iranem ropa nie chce rosnąć?Czemu LTRO2 z 29 lutego spowodowało spadki?Moja odpowiedź jest taka,że ropa nie spada bo grubasy się jej pozbywają i do tego potrzebna była nagonka na wojnę z Iranem żeby leszcz od grubasa kupował.Dlatego też oznajmili nam,że 29 lutego będzie LTRO2 żeby leszcz kupował od nich akcje bo przecież każdy dodruk kojarzy się z ogromnymi wzrostami,prawda?Tak przynajmniej do tej pory było.No tak,tylko,że do tej pory nam nikt z góry o dodruku nie mówił.Do tej pory dodruk był zaskoczeniem a przynajmniej jeśli nie zaskoczeniem to był niepewny :) Tym razem dodruk był celowo puszczonym wabikiem leszcza :)
    Pięknie to zagrali :)
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: cert [89.231.13.*]
    Podczas mistrzostw euro2012 napłynie do nas mnóstwo żywej gotówki i złotówka nam się wzmocni.Będzie dla zagranicy okazja do zamiany akcji na obce waluty czyli na opuszczenie pokładu po korzystnym kursie.Jednak aby to zrobić trzeba przed euro2012 spowodować korektę,osłabić złotówkę i wejść w akcje,które następnie podczas mistrzostw dzięki wzmocnieniu naszej złotówki zostaną znowu zamienione na obcą walutę :)
    Aby mieć podwójny zysk przez wiele lat trzeba było nie dopuścić abyśmy przyjęli euro tylko pozostali przy złotóweczce :)
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~ooo [77.254.150.*]
    dziwnie to wszystko wyglada zamykajace lopy na fiuczrsach nie swiadcza dobrze o krotkich moga zejac do 2200 ale tam nastapi wieksze zamkniecie a to nie mikolaaj ktos postanowil zamykac wyzej pozycje bo dosc przejzyscie to wyglada zobaczymy co pokaza dlamnie to wyglada ze ruch dobiega konca w dol ale nie upieram sie ze nie zejdzie nizej do hukersa sadzac po lopach zamykajacych na naszych fiuczersach powinno sie zaczac do gory i na dolcu widze to samo zamykajace pozycje swiadcza o krotkim ruchu w dol to sie nazywa slaby rynek niedzwiedzi powodzenia
    pisalem wam ze takiego rynku kontrolowanego co do dnia nie da sie odwrocic na raz,
    rozciagneli w dol a teraz ida w gore

powiem wam co sie sprawdza w powiedzmy 80%

jak wzrosty sa takie kontrolowane to grasz bykiem az nastepuje korekta jak ostatnio, trzymasz L beztrosko
    przychodzi korekta i zysk z L troche sie zmniejszyl ale luz bo po korekcie ida spowrotem na szczyt w 80% przypadkow (kiedy rynek rosnie kontrolowanie bo jest zapas plynnosci ) i dopiero tam zamykasz L

czyli beztroska gra na L do pierwszej korekty
    na korekcie LUZ, siedzisz i czekasz az wroca na szczyt , bo wroca bo rynku nie da sie zaqwrocic na raz , na szczycie zamykasz L bo pozniej moze nadejsc wieksza korekta

tego sie nauczylem w ostatnich latach obserwujac drukowane wzrosty

a w wiekszym interwale to wystarczy popatrzec na dj, czy wig w 2007
    ideks rosl , potem siekla go korekta wielka ale z tej korekty wrocili na szczyt i wtedy gruby zamknal L bo zobaczycl ze korekta byla bardzo duza wiec nie ma sensu dalej siedzien na L ale dalo sie je zamknac na samutkim czubeczku

tak graja
    siedzisz na L do pierwszej znaczacej korekty i nie stresujesz sie niczym , nawet mozna dobierac troche L, po korekcie ida na szczyt i zamykasz
    proste nie?

z psychologocznego punktu widzenia to idzie tak
    rosnie , potem korekta , wyploszyli sie na L co nie ktorzy, zarobili troche ci od S , ale potem znowu na szczyt i poraqzka tych co na S
    sporo graczy ogranych , nie ma z kim grac, nie ma chetnych na L ale rynek wykupiony totrzeba wieksza korekte zrobic, wiec graja S

i to by nawet pasowalo pod to co piszecie, ze moga teraz na wig podegrac,
    lop rozmienili na drobne, L wyploszone, oni nie wezma, teraz przewioza tych na S a tam wyzej moze przyjdzie wieksza korekta

tyle ze korekta nie bedzi ewynikac z braku plynnosci wiec krachu nie bedzie, moze byc wolniejsze osuwanie wraz ze spowolnieniem w gospodarce spowodowanym przez zaciskanie pasa świń

ogolnie to wig jest na neutralnym terenie, chyba beda robac konsole, bok, tu sie nic nie zarobi
    Wiarus jak zamknales S to rzeczywiscie mozna popatrzec z boku
    ja widze ze zamowienia za 2 czy 4 tygodnie w firmie beda spadac, szalu nie bedzie
    najszybszy wrost byl w Q4 i teraz Q1
    Q2 bedzie slaby
    konsola
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~WIARUS [79.191.83.*]
    Okolice 2220pk (+ - 5pk. bardziej minus) na fw20 wydają się bardzo realne.Powinni tam dobić w ciągu 5 - 6 sesji najpóźniej.Gruby to pedant :) Zobaczymy.

Pozdrawiam.
    dolar robi sie ciekawy do gory jezeli wybije teraz szybkie dolki to warto sie nim zainteresowac euro byloby dobrze jezeli podegra pod 1,35 ale bedzie ciezko co do kontraktow to powinni zaliczyc do gory 2420 2500 ale to szulernia i mozemy gowno do gory zobaczyc warto sie zastaanowic jak nabiora pozycji na nowej seri musza generowc jakies szarpania bo w miejscu dostana mala ilosc lopow przy duzej eufori zobaczymy 1,37 na euro dolarze co wiazaloby sie z 2500 na wig20 ale to zyczeniowe a gielda nie jest zyczeniowa powodzenia
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~hukers [62.95.0.*]
    dolar mi sie nie podoba na miesiecznym
    a to co zrobil teraz na tygodniu to potwierdza
    grozi mu zejscie nizej minimum z lutego
    no ale moge sie mylic bo waluty to smierc

ben gada juz o qe3 i sterylizacji, to nie bedzie dobre dla dolara

eurodolar nie moze zejsc ponizej lutowego minimum w marcu
    jezeli to zrobi to powstanie byczy uklad na miesiacu (znaczy bedzie roslo)
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~Don [83.22.187.*]
    Janosik po co ustawiałeś stopy, przecież falki by ci powiedziały że bedzie odbicie, czyż nie? :)
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~JANOSIK [89.73.20.*]
    Dnia 2012-03-08 o godz. 15:57 ~Don napisał(a):
    > Janosik po co ustawiałeś stopy, przecież falki by ci
    > powiedziały że bedzie odbicie, czyż nie? :)
    Don, ja nie mam Twojej wiedzy ani doświadczenia[ udowodniłeś to wielokrotnie doskonałymi prognozami na wielu wątkach.]Czytam je zawsze z zapartym oddechem.Dlatego uważam że masz prawo a wręcz obowiązek krytykować wszystkich i wszędzie.Ja gram dopiero dwa tygodnie,i dlatego ustawiam stopy.Wiem że Ty nie musisz bo znasz doskonale kierunek.Staram się bardzo Ci dorównać .Merytorycznie jesteś wielki.....
    sam sobie dopisz kto.
    p/s Już nie gram na falkach.Zachwyciła mnie Twoja metoda tj.obwąchiwania d.....y grubego
    na czym siedzi L czy S.
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~uczeń [83.25.21.*]
    Hukers mogę prosić o wyjaśnienie w sprawie walut czy $ bedzie taniał?Dzieki.
    hukers zle mnie zrozumiales ja pisze ze wybicie dolkow na dolarze szybkich i wyjscie wigu 20 na wyzsze poziomy i euro do dolara na 1.35 1.37 nie spowoduje byczych nastrojow to najprawdopodobniej bedzie koniec wzrostow na gieldzie i euro dolarze chyba ze ben bedzie drukowal do wiwatu na to nie poradzi nikt to rozwala rynki to beda dzikie ruchy i zacznie sie padaka zapamietaj ten wpis powodzenia
    tak jest
    moga na dolarze zejsc nizej niz w lutym i to szybko i na chwile bo gospodarka wedlug mnie w usa juz stoi w miejscu i zaraz zacznie spowalniac wiec beda sie spieszyc zeby urosnac na gieldzie ile sie da i szybko rozdac zanim tlum sie kapnie ( wzasadzie rozdawanie juz sie zaczelo)

to samo na walutach , ciagnac w dol ile sie da zeby potem zrobic odwrotke i tak do czerwca az do qe3
    na dnie trzebaby akumulowac z tym ze nie na dlugo bo jak tylko gospodarka zacznie spowalniac i spadek bezrobocia w usa wyhamuje (a wtym czasie sp500 spadnie ze 100pkt) to benowi puszcza zwieracze i rozpocznie qe3 i wtedy trzeba tego dolara zebranego szybko wywalic , gdzies kolo czerwca

poza tym na dolcu jak spadali to zrobili dluga fale 1 , potem krotka 3 i teraz robia 5 i ona nie bedzie za dluga

na eur podobnie z tym ze dluga byla 3 wiec fala 5 bedzie krotka
    wedlug mnie najlepiej jak wybija dno z lutego , potem bedzie mozna obezrec sie L z minimalnym ryzykiem

cel dla eur 4,05
    cel dla usd kolo 3

ale ja sie nie znam na walutach bo to smierc

od dwoch dni ladowali L na nowej seri na wig20

RYNEK W USA MA KONDYCJE STARCA

no to mamy podobne patrzenie poatrz dodruk w stanach LTRO dmuchane wiadomosci tylko po co mysle ze wiesz doskonale wsadzaja ludzi na mine uspokajaja chca S na nowych seriach wiadomosci sa zjedzone pchaja juz od miesiaca a popatrz na miesieczne wykresy na stanach sp dj nasidi mnie nie interesuje tam sa formacje podwojnych szczytow do zrealizowania ale nalezy przebic dna zakladajac ze to to wczesne zalozenia pomagaja zarabiac jak juz wszyscy to zauwaza to jest pozamiatane kiedys pisalem o tym ze nie bedzie wiekszych spadkow na stanach jezeli nie uformuje sie podwojny szczyt na miesiecznych ja mam co chcialem ale sie nie dopalam to byl watek okolo 3, 4 miesiace temu na roznych wskaznikach widze ze trend pokazuje sie do dolu a oni ciagna w odwrotna i to powoli jest to ja nie jestem zwolennikiem walut ale nalezy je obserwowac jak rowniez sorowce sadze ze bedziemy mieli zjad po nabraniu lopow na nowej seri mysle nad tym jak to rozwiaza jedna z wersji ciagna do gory w oklolice 2430 i tam stojka i rosnacy lop w miejscu gorzej jak scenariusz jest inny poczekamy spokojnie zauwaz jak dobre wiadomosci rzucaja na rynek powodzenia
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~brzydal [93.154.203.*]
    Zamiast gdybać zacznijcie zarabiać bo widzę że nic z tego gdybania wam nie wychodzi hahahahahahah
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~WIARUS [79.191.78.*]
    Od wczorajszego południa gdy zaczął sie mozolny wzrost do dzisiejszego zamknięcia stopniało ponad osiem kilo lopów.Do du......... z taką zwyżka.Myślę,że jutro 2310 - 13 to max i zawiną się spowrotem.Gruby to pedant :)) Chyba,że euro-usd,dax i jankesy urządą sobie fajerwerki w nocy lub nad ranem - to wtedy wiadomo - wolna amerykanka.

Poz.
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~WIARUS [79.191.78.*]
    Jeśli by jutro urządzili fajerwerki to 234X może być :)) choć nie chce mi sie wierzyć w takie cuda :)))

Poz.
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~kleszcz [95.160.233.*]
    Z punktu widzenia teorii B po A będacej trojka powinno znieść 90-110%, to jest obszar ~2330-2355 W20. Nie jestem przekonany do tej zasady, dlatego zachowawczo zalozylem 62%, - troche ponad 2300.
    Z punktu widzenia grubasa wyciagniecie wzrostu do 2350 jest kuszace i mozliwe, poniewaz jest duzo shortow do wycisniecia, najpierw po przebiciu 2293 a potem 2342. Tak czy siak w okolicach 2300 pasuje korekta.
    Ja mysle ze jutro dane gosp beda rozczarowujace i moze sie popsuc impreza, opadnie tez euforia po tzw. Greek deal'u, tzn. jesli ktos faktycznie sie na to nabral. Przyznaje ze na DAX odbicie wyglada jak 5-tka, do tego 2 dni wzrostu to troche malo. Mimo ze dzis ucieklem to kusi mnie by wykupic nastepna korekte, ale potrzeba wiecej danych.
    OOO moglbys wyjasnic na jakiej podstawie wieszczysz 2500 i w jakim terminie.
    nie wieszcze bo nie jestem jasnowidzem to po pierwsze zakladam taka mozliwosc mozna zalozyc ze jak im odbije na euro do dolara i pojada do 1,37 to ten scenariusz moze sie spelnic to sa pojeby a jak ty myslisz jak nabiora lopow na nowej seri trzeba rozgrzac rynek widzisz jak uspokajaja LTRO dodruk w stanach ben czuwa to sa kabarety a nie gieldy za duza ingerencja ale wiarus slusznie zauwazyl ze dzis na podjezdzie zaczeli zamykac pozycje a nie niepowinno sie tak dziac jezeli maja isc wyzej ale jutro sie przyjze zostawiam to na razie co do 2500 to jest zajebiscie optymistyczny scenariusz wrecz zyczeniowy ale 2430 bardzo mozliwy i stamtad w dol bez zabawy do 2000 jak sie nakreca to przebija z kretesem i zobaczymy znacznie nize ale do tego musza stany pikowac a ukladaja sie ladnie powodzenia
    Ok. sp500 zanegowalo wczoraj definitywnie spadek impulsem. Nie ma zadnego sposobu zeby policzyc to jako 5. Spadek w lutym 2011 (X) rozpoczal sie od nieregularnej 3-3, jednak CzX nie ma prawa miec takiej formy. Zimno patrzac sp500 po zakonczeniu tej plytkiej korekty [nie moze spasc ponizej 1333] pojdzie do gory, robiac fale 5 z czegos (nie zagram pod to do czasu wiekszego potwierdzenia). Wtedy moze tak byc, ze W20 zrobi 2500 a potem sie zawali. Ale na ta chwile mysle ze korekta [nawet plytka] jeszcze trwa, pewnie dzis sie to wyjasni.
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~WIARUS [83.29.177.*]
    Otworzyliśmy się na 2310pk jak tak się pokonsolidują lub lekko skorekcą i spowrotem przebiją te 2310 to może być dzisiaj nawet te 234Xpk albo i nawet kosmos - zobaczymy.

Poz.
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~mim2 [83.10.88.*]
    ~kursowidz
    Któryś z portali podaje błędne notowania futures.Na stooq jest zieleń +1% a na bossa czerwień około -0,5%.Porównajcie sobie:
    http://bossa.pl/popup.jsp?layout=popup&value=FUS500&page=13&cl=fxqcurr&name=FUS500
    http://stooq.pl/q/?s=es.f
    Świeczki na wykresie stooq też są błędne :(
    Próbowałem znaleźć jakiś kontakt żeby ich poinformować ale nie podają żadnych namiarów na swojej stronie.
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~hukers [62.95.0.*]
    przelacz sobie na mniejszy interval to bedzie ok
    na stooq to norma ze slupki tygodniowe pokazuja inna rzeczywistosc

ale to ci nie powinno przeszkadzac

nicolas darvas w latach bodajze 30 zarobil 1 mln usd wysylajac zlecenia telegramem

W BOK BEDZIE SZLO
    a w usa DYSTRYBUCJA IDZIE, w przyszlym tygodniu drugi dzien paniki bedzie

Mnie nie przeszkadza bo mam rachunek w BOŚ ale inni mogą być dzisiaj zrobieni w konia.
    Tygodniowa świeczka na wig20 raczej za paniką w przyszłym tygodniu nie przemawia.No chyba,że dzisiaj skrócą ten cień na młocie tygodniowym.
    Sprawdziłem i na każdym interwale stooq pokazuje obecnie poziom około 1365pkt a powinno być 1359pkt.
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~vi [91.222.127.*]
    ...też tak miałam na stooq, z pewną dozą nieufności podchodzę do nich, szczególnie po danych ze Stanów.
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~vi [91.222.127.*]
    ...kgh znów na minusie, szkoda. Pozdrawia weekendowo EWA H. czytana wspak.
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~WIARUS [83.29.179.*]
    No i mamy maxa tylko na 2310pk Na nic więcej nie było stać spadających lopów :)) To teraz pasuje powolny opad w okolice 2220pk.do końca przyszłego tygodnia - zobaczymy.

PS.Eur-usd daje popalić L :)) Waluty jak to Hukers pisze to rzeczywiście śmierć a to co pisze Hukers powinno znaleźć się w encyklopedi iwestora GPW.

Pozdrawiam.
    wiarus ty rowniez piszesz ciekawie a co do euro dolara rozjechali to okropnie aby zwykly zjadacz chleba sie zgubil a co dalszego spadku ja bym uwazal wiarus chos spadajacy lop na wczorajszym podjezdzie narazie dziala powodzenia
    a bierzecie pod uwage to ze na seri czerwcowej lop rosł ?
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~mim2 [83.10.26.*]
    Uwaga na RGR na edku.Wczoraj zatrzymali na linii szyi.
    hukers lop wzrosl nieznacznie a 27tys brakuje na h zrealizowali zysk dosc szybko na tym spadku ale co sadzisz o stanach jak widzisz kretynskie granie dalej na stanach ja obstawiam ze to jest koniec wzrostow ale nasze indeksy sa rozchylone wrecz niewytlum aczalne jak gramy jezeli zalozyc ze mamy trojkat na tygodniowce to jestesmy po srodku apex wskazuje ze powinno nastapic wybicie obstawiam ze w do potwierdzi to przebicie poziomu 2200 2220 ale jak stany pojda dalej do gory to zrobi sie ciekawie powodzenia
    patrzac na sluki tygodniowe to w usa moga wybic wyzej ale nie duzo i utrzymac przez caly tydzien, wtedy bysmy mieli krotki slupek na tygodniu i w kolejnym tygodniu moglby by c juz dlugi slupek w dol
    nie bardzo mi pasuje zeby teraz zrobili dlugi slupek w dol bo bylyby wtedy 2 dlugie slupki obok siebie
    no ale nie wiem , wszystko mozliwe

zauwaz ze najbardziej oszukali AT grajac na trzecim szczycie latem 2011
    slupki tygodniowe opadajace, flaga a potem ciach i w dol czaaarrrnnnaaa swieca
    a wszyscy mysleli ze z flagi bedzie standardowo wybicie w gore

w punktach zwrotnych lubia oszukac AT

albo eur/usd miedzy 2010 a 2011, czarna swieca w dol a po niej zielona w gore
    ograli i jednych i drugich

popatrz na eur/usd na koniec 2011 na tygodniu a potem wlacz eur/pln
    podobne, nie?

co do wiga to szalu nie bedzie
    nie przy tych poziomach w usa
    kto normalny wezmie ci L teraz jak w zeszlym tygodniu odbilo sporo w gore

stany musialyby spasc a wig musialby stac w miejscu wtedy jak stany bylyby nizej to moze byliby chetni grac L na wigu

mam podobne myslenie mysle jak nabiora pozycje na nowej seri w miejscu szalu nie zrobia 90 tys popatrz na sp na miesiecznym rsi pokazuje trend do dolu mozna zalozyc podwojny szczyt ale trzeba przebic dol pisalam we wczesniejszy postach ja za tym obstaje moga troche pocudowac 2,3 tygodnie u nas sadze ze 2430 to maks chyba ze wymysla euforie na swiecie co do lata na stanach to zwroc uwaga na rsi pokazalo trend na dol idealnie drugi szczyt byl na nizszym rsi ja bralem S to jeden z lepszych wskaznikow nie do oszukania w dluzszym terminie teraz widze to na miesiecznych mozna zaryzykowac powoli S oczywiscie z ostroznoscia i nalezy pamietac ze to idioci co do chetnych do pozycji piszesz kto normalny wezmie L jak stany juz odbily mamy rozliczenie nasi pokazuja najwieksza sile przed spadkiem i ciagna zeby sie ludziska bali S brac i potem jak dojda do okreslonego poziomu zwrot z niczego wystarczy ze stany nie beda spadac to beda podbijac teraz bedzie ciekawa gra odnies sie co to szczytu na miesiecznym na sp i do rsi waluty opisze w skrocie wyglada na to ze euro do dolara ma dosc ale biore jeszcze wzrostowy scenariusz pod uwage ciagnieci do poziomu 1,36 bez trzymanki wtedy zrobia euforie na gieladach ale to zyczeniowe bardzie prawdopodobne jest juz zejscie eura do pozimu 1.26 lekka podbitka i do 1.19 i nastepnie po ograniu do 1,09 to tak po krotce zobaczymy powodzenia
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~dd [178.43.222.*]
    czy moglbys po polsku...nic nie rozumiem ...prosze o objasnienia
    No to stalo sie - wyzwolily sie CDSy na grecje. A CNBC ktore jesienia straszylo armageddonem w razie takiego wydarzenia napisalo tym razem, ze kwota z tego wynikajaca to "orzeszek". Haircut 75%, to dlaczego rentownosc jednorocznych to 1150%? Bez sensu, 1eur dlugu mozna kupic za 9centow, gdy uzgodnili ze grecja zaplaci 25. Ktos najwyrazniej nie wierzy ze dostanie nawet te 9centow, albo ja czegos nie rozumiem...

Co do W20 to patrzac na ostatnie cudofixy piatek pokazuje tylko ze grubas musi zarobic i czasem sobie tak pomaga. W20 jest teraz zdołowany i w pon bedziemy na starcie silniejsi od innych. Jesli nastroje beda neutralno-pozytywne to grubas wykorzysta to, by pociagnac indeks najwyzej jak sie da, bo czemu mialby grac w dol, skoro na dzien dobry ma >10 punktow w gore. Przegnie w druga strone, a potem w dol.

Co do stooq - pod wykresem maja link http://stooq.pl/pomoc/?q=10&s=es.f wydaje mi sie ze pokazuje kontrakt innej serii niz bossa.
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~WIARUS [83.4.156.*]
    Ale szmaciarska sesja dziś była -żenada.Na co komu ta szulernia??? Przecież jest DAX, DJ, Waluty,trzy karty,lotto itp.

Pozdrawiam :)
    No i oczywiście dzisiaj na naszej szulerni zaczął się trend spadkowy - stety lub nie zależy dla kogo.Co by nie mówić to gryby miś i gruby nieźwedź jest u nas z odżutu - oboje to cienkie bolki :)

Poz.
    Ale dają popalić na eurusd - jak tak dalej będa pogrywać to wszystkie byki poschodzą na zawał :)

Poz.
    Powinni się odbić od 1,31088 -90 i do góry.
[x]
KGHM 0,16% 189,65 2025-11-07 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.